terug naar het overzicht

Combinatiereis: Zuid-Chili en Zuid-Argentinië

Buenos Aires vormt een leuke start. Kleurrijke maar ook statige gebouwen. De rest van de reis vooral rust, natuur en ruimte. Nationale parken zoals Los Glaciares, Torres del Paine en Vuurland bezoekt u. U reist deels per huurauto, maar er zijn ook al enkele excursies in de reis opgenomen. Spot walvissen vanaf Península Valdés. Tijdens een reis door een weinig bezocht deel van Zuid-Patagonië verblijft u op schapenboerderijen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Walvissen bij Península Valdes
Indrukwekkende gletsjers
Bijzondere boerderijverblijven
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 5000,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Zuid- Chili en Zuid-Argentinië

Argentinië

Dag 1     Aankomst Buenos Aires

Dag 2     Buenos Aires

Dag 3     Península Valdes

Dag 4     Península Valdes

Dag 5     Península Valdes

Dag 6     El Calafate

Dag 7     El Calafate

Chili

Dag 8     Torres del Paine

Dag 9     Torres del Paine

Dag 10  Torres del Paine

Dag 11  Punta Arenas

Dag 12  Estancia Caleta Josefina

Argentinië

Dag 13  Estancia Rolito

Dag 14  Ushuaia

Dag 15  Ushuaia

Dag 16  Ushuaia

Dag 17  Buenos Aires

Dag 18  Vertrek vanaf Buenos Aires

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Buenos Aires

Voet op Argentijnse bodem

bd56f5fa-f960-4c7b-9330-39aa8746f8c5

U wordt bij de internationale luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Buenos Aires gebracht.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. Het beste overzicht krijgt u als u wijk voor wijk bekijkt. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. Statige gebouwen treft u overal. U blijft fotograferen! San Telmo is een gezellige wijk met smalle straten geplaveid met keien, pleinen, terrassen, restaurants en op straat wordt de tango gedanst. Palermo is de leukste wijk om uit eten te gaan. Authentiek, gezellig en met veel bijzondere gebouwen en pleinen. La Boca is natuurlijk bekend om het voetbalstadion. Maar vergeet niet naar de Caminito te gaan. Talrijke kleurige huisjes, veel street-art en ook hier weer tangodansers op straat. Retiro is vooral bekend om de begraafplaats, met als bekendste graf dat van Evita Perón.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief transfer

Stadswandeling
Buenos Aires

Stadswandeling

U maakt een stadswandeling onder begeleiding van een Nederlandser gids, die al jarenlang in Buenos Aires woont...

Dag 2 Buenos Aires

Op de fiets Buenos Aires verkennen

Bijna een must-do; de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder begeleiding van een Nederlander die al jaren in Buenos Aires woont, fietst u op ontspannen wijze door deze wereldstad. U beleeft de stad veel meer dan met een andere stadstour. En bovendien vertelt Job zoveel interessante weetjes, feiten, achtergrondinformatie en anekdotes over Argentinië. Het is meteen een geweldige introductie over het land met zijn historie, de huidige situatie van het land, over de relatie met Nederland, over de liefde voor voetbal, over het eten en wat u maar weten wilt.

 

De rest van de dag op eigen gelegenheid Buenos Aires verder verkennen.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie

Tangoshow
Buenos Aires

Tangoshow

In het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango, staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u...

Dag 3 Buenos Aires- Trelew- Puerto Madryn

40ea8012-7cd5-4cb2-87c8-9143bb410918 8b1fb02e-14ed-48d8-8e20-576d1721f575

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven voor binnenlandse vluchten gebracht. U vliegt van Buenos Aires naar Trelew. In ongeveer anderhalf uur wordt u van de luchthaven van Trelew naar het hotel in Puerto Madryn gebracht.

 

Puerto Madryn is een gezellige stad met een strand, een boulevard en veel restaurants aan de baai Golfo Nuevo. Het is dé toegangspoort tot het natuurreservaat Península Valdés. Dit schiereiland is uitgeroepen tot Werelderfgoed van Unesco vanwege de rijke fauna. Pinguïns, zeeleeuwen, walvissen, orka’s en zeehonden worden hier vaak gesignaleerd (afhankelijk van het seizoen). Misschien onverwacht, maar ook aan land zijn diverse dieren te zien zoals guanaco’s (lama-achtigen), de mara (een haas die alleen in Patagonië leeft) en nandoes (familie van de struisvogel; een kleine variant). Zoek ’s avonds een gezellig restaurant; de specialiteit van deze streek is vis en zeevruchten.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht, transfers

Dag 4 Puerto Madryn

Dagtocht Península Valdés met walvistour

Als u in Puerto Madryn verblijft is het een must om naar Península Valdés te gaan om dieren te spotten. Het schiereiland is vanwege de bijzondere dieren die u hier kunt zien door Unesco uitgeroepen tot Natuurwerelderfgoed. U gaat naar Istmo Ameghino, waar altijd veel vogels en zeeleeuwen te zien zijn. Er is eveneens een interessant bezoekerscentrum. Van veraf ruikt u al de vislucht die afkomt van het eten van de dieren. Er zijn enkele zoutvlaktes en op diverse plekken zijn zeeolifanten te zien. Bezoek de vuurtoren van Punta Norte en als het het goede seizoen is, maak dan zeker een boottocht om walvissen of orka’s te spotten. Er zijn walvissen van half juni tot half december; met de beste tijd van eind augustus tot half november. Soms ziet u dan tientallen dieren voorbijzwemmen. De boottocht vertrekt vanaf Puerto Pirámides. Oriënteert u zich niet alleen op de zeedieren, op het vasteland leven vossen, hazen, lama’s, guanaco’s, een soort struisvogels en gordeldieren.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, walvistour, toegang tot Península Valdés. Een lunch is nog NIET inbegrepen.

Dolfijnen spotten
Puerto Madryn

Dolfijnen spotten

Van december tot en met maart leven in de wateren rondom Península Valdés ook veel dolfijnen. Zij volgen hun...

Snorkelen met zeeleeuwen
Puerto Madryn

Snorkelen met zeeleeuwen

Bij aankomst bij de duikschool, past u uw snorkelmasker en vinnen. De boot op voor een tochtje van ongeveer...

Dag 5 Puerto Madryn

Pinguïns bij Punta Tombo

20253502-519b-4db0-87c1-f0a63050eb38

De grootste kolonie van Magellan pinguïns leeft bij Punta Tombo. Hier is een groot beschermd natuurgebied van 210 hectare. Vaak ziet u in de periode van januari tot maart onderweg ook dolfijnen en tonijnen bij Puerto de Rawson. Vergeet niet om vandaag ook iets van de verse vis of zeevruchten te proeven. Puerto de Rawson is een ideale plek: niet zo toeristisch maar er wordt veel vis aan land gebracht. Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan Punta Tombo. U komt hier voor de pinguïns, maar er zijn talloze soorten watervogels zoals aalscholvers, eenden, albatrossen en natuurlijk meeuwen. De pinguïns zijn hier niet het hele jaar door te zien. De beste periode is van september tot april. Behalve de pinguïnkolonie bezoekt u ook het dorp Gaiman met invloeden uit Wales. Dat ziet u onder andere terug in de kapel. Maar ook herkent u dat aan de high tea, die overal in Gaiman geserveerd wordt.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entree voor Punta Tombo. Een lunch is nog NIET inbegrepen.

Dag 6 Puerto Madryn – Trelew- El Calafate

U wordt bij uw hotel in Puerto Madryn opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Trelew gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Trelew naar El Calafate. Met een minibus, samen met andere reizigers wordt u van de luchthaven naar uw hotel in de stad gebracht. U rijdt langs Lago de Argentina.

 

El Calafate is een kleine stad aan de oevers van het enorme Meer van Argentinië omringd door besneeuwde bergen. Het is bekend om de nabijheid van het Nationale Park Los Glaciares, wat “gletsjers” betekent. En die zijn er in overvloed in dit gebied: meer dan 360 stuks! De bekendste is de Perito Moreno.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht, transfers

Dag 7 El Calafate

IJswandeling over de gletsjer

Argentinie-el-calafate-perito-moreno-gletsjer Argentinie-El-Calafate-Glacier-Spegazzini-2 Argentinie-El-Calafate-Glacier-Spegazzini-4

Wat is er spannender dan niet alleen per boot en vanaf de wandelpaden de Perito Moreno gletsjer te aanschouwen, maar er ook daadwerkelijk op te staan? Per bus naar het Nationale park en vervolgens per catamaran naar een punt waar u de gletsjer mag betreden voor een minitrekking. U trekt uw sneeuwschoenen met ijzers eronder aan en staat op de gletsjer. In het begin is het even wennen. De ijzers onder uw schoenen boren zich in de bodem. Maar langzaam, onder begeleiding van een gids loopt u een stuk de morene op. U ziet diepe scheuren in het ijs. Nu realiseert u zich pas echt hoe enorm de gletsjer is. Beneden u ziet u de rondvaartboot op Lago de Argentina varen. De eerste keer dat u een blok ijs hoort afbreken, denkt u waarschijnlijk dat de grond onder uw voeten vandaag gaat, maar het is een eind weg. Niettemin is het geluid imposant. U ziet ijsgrotten. Waar ter wereld kunt u op een gletsjer lopen? Na dit avontuur gaat u naar een herberg waar u op eigen kosten kunt lunchen en naar de houten vlonders waar u wandelt naar diverse uitkijkpunten over El Perito Moreno.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, catamaran, Engelssprekende gids, stijgijzers voor trekking. Exclusief: entreegeld

Actief bij El Calafate
El Calafate

Actief bij El Calafate

Ziplinen, paardrijden, een fourwheeldrive of trekking bij El Calafate

Klaar voor een dagje actief bezig zijn...

Safari Nautico
El Calafate

Safari Nautico

Tijdens een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer kunt u een boottocht bijboeken. Een aanrader! U bekijkt de...

Dag 8 El Calafate- Torres del Paine National Park

ca. 215 km / 4 uur

U haalt uw huurauto af, waar u de komende dagen de beschikking over heeft. De rit van El Calafate naar Torres del Paine duurt ongeveer vier uur, maar als u lang moet wachten bij de grens kan de reistijd langer worden. U gaat eerst Argentinië uit, rijdt dan ongeveer vijf kilometer door niemandsland en gaat vervolgens Chili in. Het landschap onderweg is ruig. U rijdt over steppes en langs hoge bergen. Let onderweg goed op of u guanaco’s (een soort lama’s ziet). Het grootste deel van de weg is geasfalteerd, aan de Chileense zijde zijn er stukken zonder asfalt.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 9 Torres del Paine National Park

c3b56762-c7a0-4a15-95e2-874652f6772d

De granieten pieken van de Torres del Paine bergen zijn imponerend. Het Nationale Park van Torres del Paine is een wandelgebied bij uitstek. En er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige korte wandelingen tot meerdaagse hikes. Wandel door de vallei, door bossen, over heide, langs (en soms zelfs door!) watervalletjes. Soms is het flink klimmen en naar adem happen maar de uitzichten zijn pas echt adembenemend! In het natuurgebied ziet u hoog oprijzende bergen, soms met besneeuwde toppen. Er zijn steppes, gletsjers en meren. Een interessante plek om te bezoeken is Lago Grey. In dit heldere meer drijven vaak ijsschotsen. De gigantische gletsjer waar u langs vaart is zo imposant! In het park zijn ook watervallen zoals Salto Grande en Salto Chico. Kijk ook goed of u dieren ziet. Er leven groepen guanaco’s (een soort lama), flamingo’s en nandoes (een soort struisvogel) in het National Park. En wie weet ziet u een condor door de lucht zweven.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, autohuur

Boottocht over Lago Grey
Torres del Paine

Boottocht over Lago Grey

De excursie per boot die over Lago Grey naar de gletsjer vaart, vertrekt vanaf hotel Lago Grey. Over een...

Tour door het National Park
Torres del Paine

Tour door het National Park

Het Torres del Paine National Park wordt wel het achtste wereldwonder genoemd. En terecht: wat een schoonheid...

Dag 10 Torres del Paine National Park

Kies een mooie wandeling uit in het Nationale Park

Wij raden aan om een wandeling rondom Lago Njordenskoll te maken. Dit ligt bij de salto’s (watervallen) Een prachtige wandeling langs het prachtige, glooiende, bijna pittoreske Lago Nordenskjöld met al haar eilandjes, in de verte Glacier Grey en voor ons de reuzen, het bergmassief Paine Grande, de Cuernos del Paine en het prachtige Valle Francés die hen scheidt. Loop vlak voor het eindpunt nog een extra heuveltje op. Bijna niemand komt hier en u heeft zoveel verschillende uitzichten! Wat een plek en wat een uitzicht. Eén ding is zeker: Torres del Paine moet bovenaan ieders lijstje staan! Wat ons het meest bijgebleven is, is dat je je zo nietig voelt in de prachtige natuur. Nog een aanrader: maak een boottocht over Lago Grey.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 11 Torres del Paine - Punta Arenas

ca. 300 km / 4 uur

2bb8e840-4266-4bb4-94d4-f316f372e8b7 8b5c8500-cc4e-425f-a60c-515426924ce0

Het is een halve dag rijden van het Nationale Park Torres del Paine naar Punta Arenas. De afstand bedraagt meer dan 300 kilometer, maar de weg is goed.

 

Punta Arenas is er trots op de grootste zuidelijke stad ter wereld te zijn (Ushuaia in Argentinië ligt zuidelijker, maar is een stuk kleiner). Punta Arenas ligt op iets minder dan 1500 kilometer van Antarctica en het landschap rond de stad is ruig en onherbergzaam. Middelpunt van de stad is het grote plein met een beeld van de ontdekkingsreiziger Magellaan. Rondom het plein staan statige gebouwen en een kathedraal. Bijzonder is het Sara Braun paleis. Tegenwoordig is dit een hotel, maar de openbare ruimtes lijken wel een museum. Vanaf De La Cruz heuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Het is er vaak koud en nat en de wind kan enorme snelheden aannemen.

 

Overnachting in Punta Arenas.

Inclusief ontbijt, autohuur

Pinguïnkolonie op Magdalena Eiland
Punta Arenas

Pinguïnkolonie op Magdalena Eiland

Met een kleine snelle boot gaat u vanuit Punta Arenas op weg naar het Magdalena-eiland, gelegen in het midden...

Antarctica
Punta Arenas

Antarctica

Dit zal ongetwijfeld de duurste, maar ook de meest bijzondere excursie zijn die u in uw hele leven maakt: naar...

Dag 12 Punta Arenas - Estancia Caleta Josefina

ca. 295 km / 2 uur

U rijdt van Punta Arenas naar de haven van Punta Delgada. U vaart over naar Punta Espora en vervolgt uw weg via Cerro Sombrero naar Estancia Caleta Josefina.

 

Estancia Caleta Josefina is een grote schapenboerderij in Patagonië. Op slechts zes kilometer afstand van de Estancia Caleta Josefina ligt het Parque Pingüino Rey. Dit is een heel bijzonder natuurgebied, want hier ziet u de koningspinguïn. Pas sinds 2010 is een groep van nu iets minder dan 100 dieren hier neergestreken. Er zijn voetpaden en uitzichtpunten. U staat achter schotten, zodat de dieren geen last hebben van hun bezoekers. Dit is de enige plek op het vasteland van Zuid-Amerika waar de koningspinguïn voorkomt! De koningspinguïn is de op één na grootste soort; ze worden bijna een meter groot. Ze eten voornamelijk vis. Het park is op maandag en in de maanden juni en juli gesloten. De entree voor het park bedraagt 12.000 Chileense peso (september 2019).

 

Overnachting in Estancia Caleta Josefina.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 13 Estancia Caleta Josefina - Estancia Rolito

ca. 220 km / 4 uur

0d65a059-f77e-4a11-a081-762ec450a3d9 f1838bfa-3a78-48c7-a2c3-2565173c347d

Vandaag van Chili naar Argentinië. De afstand bedraagt iets meer dan 220 kilometer en u doet er bijna vier uur over.

 

Een estancia is een groot boerenbedrijf. Bij Estancia Rolito houdt men schapen voor de wol en het vlees. Samen met de eigenaars bekijkt u het familiebedrijf, een goed voorbeeld hoe men in Vuurland kan bestaan.

 

Overnachting in Estancia Rolito.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 14 Estancia Rolito - Ushuaia

ca. 150 km / 3 uur

In ongeveer drie uur rijdt u de 150 kilometer van Estancia Rolito naar Ushuaia. Onderweg dus voldoende tijd om te stoppen om foto’s te nemen of even de benen te strekken in één van de kleine baaien aan de oostkust van Vuurland. U vervolgt de route door een bergachtig en bosachtig deel. U ziet hier de uitlopers van de Andes. Langs het enorme Fagnano meer bereikt u de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia.

 

U staat bijna op de rand van het land van het zuidelijk halfrond. Ushuaia wordt omringd door heuvels, bossen, meren en het Nationale Park Vuurland (Tierra del Fuego). Vaar door de zeestraat het Kanaal van Beagle en u ziet veel watervogels en zeeleeuwen en in het goede seizoen pinguïns. Er is één winkelstraat met diverse restaurants. Specialiteiten hier zijn krab en zwarte zeebaars. Bent u meer een vleeseter? Probeer dan lam op speciale Patagonische wijze bereid. U ziet het lamsvlees ’s middags al boven het vuur hangen.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 15 Ushuaia

Boottocht met Lobos Yacht door het Kanaal van Beagle

f9f47bb4-aee7-4828-a905-d1d4a3d3a6fe

Tijdens een drie uur durende boottocht vaart u door het befaamde kanaal van Beagle. De meeste reizigers maken deze excursie met een grote toeristenboot. Als u liever met een klein groepje op stap gaat, dan is het Lobos jachtschip ideaal. Terwijl de stad Ushuaia langzaam naar de achtergrond verdwijnt, doemen diverse eilanden voor u op. De begroeiing is laag. Sommige eilanden zijn niet meer dan rotsen in de waterweg. Een walhalla voor watervogels, waarvan de keizeraalscholver (let op de blauwe ogen!) de meest voorkomende is. De rotsen worden door de vogels gedeeld met tientallen zeeleeuwen. Deze duiken ook vaak aan alle kanten van de boot op. Tot slot vaart u rond de vuurtoren Eclaireurs uit 1919, die het symbool van de stad is. Breng zoveel mogelijk tijd op het dek door en warm op met chocolademelk, de typisch Argentijnse mate (gewone thee mag ook) en wat lekkere snacks.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, autohuur, boottocht  

Dag 16 Ushuaia

Bezoek Vuurland

Als u zo zuidelijk in de wereld bent, is een bezoek aan het National Park Tierra del Fuego bijna een must. De natuur is zo typerend voor deze zuidelijke regio. Ga op eigen gelegenheid of boek een excursie naar dit natuurgebied. Van Verre regelt graag andere leuke excursies voor u, zoals een boottocht naar pinguïns, krab vangen (en eten!), een stoere fourwheeldrivetocht of een bezoek aan een lokale boerderij.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, autohuur

Fourwheeldrive
Ushuaia

Fourwheeldrive

Niet voor watjes! Deze fourwheeldrive tour gaat over bospaden, door het water en door de modder. De jeep hangt...

Krab vangen en proeven
Ushuaia

Krab vangen en proeven

Over een onverharde weg rijdt u diep het bos in. Bij de kust aangekomen, maakt u een wandeling naar een...

Dag 17 Ushuaia- Buenos Aires

0e55e5e4-2042-4ef9-a039-2b4103e1d1a1 a3b0c250-e183-434f-9af5-f90c51fb624c

Het is een klein stukje rijden van de stad naar de luchthaven. U levert uw huurauto vandaag weer in. U vliegt van Ushuaia naar Buenos Aires. U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, autohuur, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 18 Vertrek vanaf Buenos Aires

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht. Uw reis door Argentijns en een deel van Chileens Patagonië is ten einde gekomen.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen