terug naar het overzicht

Combinatiereis: Uitgebreid Patagonië

Nadat u Santiago de Chile verkend heeft, vliegt u naar Puerto Montt. U haalt uw huurauto op en verkent de meren en vulkanen rond Puerto Varas. Dan start de roadtrip over de magische Carretera Austral. Wat een natuurschoon! Bergen, bossen, rivieren, meren, gletsjers en fjorden. Vanaf de Carretera Austral door naar Argentinië. Hoogtepunten als El Chaltén en El Calafate. Tot slot één van de mooiste Nationale Parken van Chili: Torres del Paine en een wijnregio. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Selfdrive legendarische route
Groot deel Patagonië
Veel Nationale Parken
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 5650,- per persoon
Reisduur: 25 dagen / 24 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Uitgebreid Patagonië

Chili

Dag 1     Aankomst Santiago de Chile

Dag 2     Santiago de Chile

Dag 3     Puerto Varas

Dag 4     Puerto Varas

Dag 5     Puerto Varas

Dag 6     Hornopirén

Dag 7     Caleta Gonzalo

Dag 8     Caleta Gonzalo

Dag 9     Puyuhuapi

 

Dag 10  Puyuhuapi

Dag 11  Coyhaique

Dag 12  Coyhaique

Dag 13  Puerto Guadal

Dag 14  Puerto Guadal

Argentinië

Dag 15  Perito Moreno

Dag 16  Gobernador Gregores

Dag 17  El Chaltén

Dag 18  El Chaltén

Dag 19  El Calafate

Dag 20  El Calafate

Chili

Dag 21  Torres del Paine

Dag 22  Torres del Paine

Dag 23 Torres del Paine

Dag 24  Maipo Vallei

Dag 25  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Landing op Chileense bodem

U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. Om de stad een beetje te leren kennen maakt u direct na aankomst een korte stadswandeling met uw Engelssprekende gids. Eerst even inchecken, de bagage of op uw kamer of bij de receptie stallen en de komende reis met uw begeleider doornemen. Daarna loopt u circa één uur met uw gids door de stad. Hij of zij vertelt van alles over het openbaar vervoer, de veiligheid, leuke restaurants, musea en winkels. Daarna kunt u met een goed gevoel ook zelf op pad gaan in de stad.

 

Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili, is niet erg bekend bij toeristen. Het is een moderne stad met een flink aantal chique oude gebouwen en veel groene parken. Leuke wijken om rond te struinen zijn Providencia, Bellavista en Lastarria.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer, introductiewandeling met Engelssprekende gids.

Fietstour
Santiago de Chile

Fietstour

Een interessante biketour door de stad, waarbij u door parken en langs de historische highlights van de stad...

Dag 2 Santiago de Chile

Acclimatiseren en de stad verkennen

99ffb49a-e81a-4d54-83ac-2fef7532a08f 8c1d7cfe-2e13-4f2c-be5c-f367fee1e6bc

Dag ter vrije besteding in Santiago de Chile.

 

Midden in de stad is de Santa Lucia Hills (Cerro Santa Lucia) opvallend. Klim naar boven via de slingerende trappen of neem de glazen lift. Boven treft u een park met een kerkje en een soort kasteeltje. Het meest in het oog springend is echter het uitzicht. Opvallend zijn de oranje leenfietsen, die het eerste half uur gratis te gebruiken zijn. Er zijn ook groene fietsen, die u op diverse plekken in de stad kunt huren.

 

Ga ook naar Los Dominicos. Dit lijkt wel een dorpje binnen de stad. Er is een klooster van de Dominicaner orde en tegenwoordig is het een souvenirmarkt geworden. In kleine oude panden vindt u allerlei typisch Chileense voorwerpen. Even bijkomen kan op een lommerrijk terras binnen de muren van Los Dominicos.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Concha y Toro wijngaard
Santiago de Chile

Concha y Toro wijngaard

Niet ver buiten Santiago de Chile ligt één van de bekendste wijnboerderijen van Chili: Concha y Toro. Het is...

Valparaíso en Viña del Mar
Santiago de Chile

Valparaíso en Viña del Mar

U bent de hele dag onderweg naar Valparaiso en Viña del Mar.
In Valparaiso, door UNESCO uitgeroepen tot...

Dag 3 Santiago de Chile- Puerto Montt- Puerto Varas

Vliegen naar Patagonië

U wordt naar de luchthaven gebracht. U vliegt van Santiago de Chile naar Puerto Montt.

Hier haalt u uw huurauto af, waar u de komende dagen de beschikking over heeft. Vanaf de luchthaven rijdt u naar uw hotel in Puerto Varas.

 

Informatie Puerto Varas: Gezellige plaats om te verblijven en als uitgangspunt om excursies te maken. De meeste huizen in de stad zijn van hout en de Duitse invloeden zijn onmiskenbaar. De Duitsers emigreerden rond 1850 in groten getale hier naar toe. Puerto Varas ligt aan het enorme meer van Llanquihue. Het meer van Llanquihue aan de voet van de Osorno vulkaan is één van de grootste meren ter wereld waarvan de oevers in één land liggen. In de verte ziet u bij helder weer niet alleen de perfect gevormde Osorno vulkaan vanuit Puerto Varas, maar ook de Calbuco vulkaan. Deze is in 2015 nog uitgebarsten. Puerto Varas is de toegangspoort tot Patagonië.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht, huurauto

Dag 4 Puerto Varas

Water en vuur; watervallen en vulkanen

Chili-Puerto-Varas-meer-van-Llanquihue Chili-Puerto-Montt-Skorpios-markt Chili-Lake-Llanquihue-met-Osorno-Volcano-en-Puntiagudo-Volcano

Om een goed beeld van de omgeving te krijgen en met het echte Patagonië kennis te maken, adviseren we om excursies vanuit Puerto Varas te maken. Er zijn goede wandelmogelijkheden, er zijn bossen, meren, vulkanen en watervallen. En heel bijzonder is het eiland Chiloé, dat net voor de kust bij Puerto Montt ligt. In Puerto Varas zelf ziet u de Duitse invloeden goed terug. Niet alleen wordt overal “Kuchen” (taart) geserveerd, ook de architectuur van de huizen en kerken doet sterk aan Duitsland denken en u ziet veel Duitse namen. Er zijn diverse restaurants en een casino in Puerto Varas. Ga vissen, paardrijden, raften of hiken in de omgeving.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dagtocht naar Chiloé
Puerto Varas

Dagtocht naar Chiloé

Vanaf Puerto Varas rijdt u over de tolweg naar Pargua, de haven waar vandaan de boten naar Chiloé vertrekken...

Raften bij Petrohué
Puerto Varas

Raften bij Petrohué

Een halve dag actief op het water. Op de rivier Petrohué zijn diverse stroomversnellingen. Met een raftboot...

Dag 5 Puerto Varas

Maak een boottocht op de meren nabij Puerto Varas of ga naar het National Park Alerce Andino met de bijzondere bomen. Bezoek de stroomversnellingen van Petrohué en zie de alom tegenwoordige vulkaan Osorno overal weer op de achtergrond. Liever wat actiever bezig? Ga dan zeekajakken in een fjord. Ook het Vicente Pérez Rosales National Park (bij Petrohué) is goed te bereiken. Hier zijn diverse wandelroutes uitgezet. Kies er één of twee uit. Er zijn watervallen, bossen en bergen aan de voet van de Osorno vulkaan.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Puerto Varas - Hornopirén

ca. 250 km / 4,5 uur

6ec35fac-16c4-4c85-a4ae-5a01ee3c4d3d

Over de snelweg naar Puerto Montt en daarna begint uw rit over de befaamde Carretera Austral. Het is de beroemdste route van Chili en onofficieel wordt het wel de verlenging van de Panamericana genoemd. Vergelijkt u het maar met de Route 66 in Amerika. De weg loopt echter niet aan één stuk door, dat is onmogelijk door de vele fjorden, meren en waterwegen in het zuiden van Chili. Vandaag neemt u ook een veerboot van Caleta La Arena naar Caleta Puelche. Vandaaruit verder naar Hornopirén. U rijdt ongeveer 4,5 uur en daar komt de tocht met de veerboot over het Reloncaví fjord nog bij. Ga op het dek staan en kijk of u vogels of zeeleeuwen spot.

 

Het Parque Nacional Hornopirén ligt nabij de gelijknamige plaats. Hornopirén is een perfecte overnachtingsplaats op weg van Puerto Varas naar het zuiden. Ga dan naar de lokale markt. Altijd kleurrijk en er zijn ook enkele souvenirs te koop.

 

Overnachting in Hornopirén.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Hornopirén - Caleta Gonzalo

Rare gewaarwording: de weg houdt ineens op

U heeft een lange rit voor de boeg. Onderweg moet u meerdere keren met een veerboot een fjord over. In ongeveer 3,5 uur vaart u naar Leptepú. Daar een kilometer of tien hobbelen over een weg van gravel. Vervolgens vaart u over het Largo fjord naar Caleta Gonzalo.

 

Voor Nederlanders bijna onvoorstelbaar: de doorgaande weg eindigt in het water. Hij houdt gewoon helemaal op. Hier, aan het Reñihué fjord, ligt het dorp Caleta Gonzalo. Vanaf hier gaat alleen de veerboot verder als onderdeel van de Carretera Austral naar het noorden. Caleta Gonzalo is de ideale plek om een bezoek te brengen aan het Pumalín Park. Het bezoekerscentrum voor het National Park is hier ook te vinden. In het park zijn diverse trails uitgezet. Er is een enorme biodiversiteit met bergen, bossen en fjorden. Doordat het relatief veel regent, lijken de bossen op regenwoud en is het erg groen. De bijzondere Alerce bomen zijn in het park te zien.

 

Overnachting in Caleta Gonzalo.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Caleta Gonzalo

Verken het Nationale Park Pumalin

dccc4b5e-72c4-43d5-bd0f-6be930d65146

Alle tijd om het bijzondere Parque Pumalin te bezoeken. Stop onderweg bij verschillende uitkijkpunten zoals Lago Rio Negro en Lago Blanco. Vanaf het uitkijkpunt heeft u prachtig zicht op het meer. Kijk niet alleen in de diepte, maar vooral ook om u heen: u ziet veel bijzondere begroeiing. Maak de volgende stop bij de parkeerplaats van het Alerces bos met misschien wel de grootste bomen ter wereld! Via vlonderpaden loopt u tussen de giganten door. Zin in een hike? Stop dan langs de route bij de parkeerplaats voor Volcan Chaitén. Men wist tot voor kort niet dat deze berg een vulkaan was, tot hij in 2008 ineens uitbarstte met alle gevolgen van dien. Vanaf de parkeerplaats loopt u beschut tussen struiken en lage bomen tot u ineens bij een redelijk kale vlakte met dode bomen arriveert. Dit oogt heel gek, alles is dood. Het is ook warm, want u heeft geen beschutting meer tegen de zon. Dit ‘weggebrande’ bos is een resultaat van de ontploffing. De laatste meters gaat u steil naar boven. U komt op de rand van de krater. Het ruikt zwavelachtig en het rookt een beetje.

 

Overnachting in Caleta Gonzalo.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Caleta Gonzalo - Puyuhuapi

ca. 245 km / 4,5 uur

U rijdt verder naar het piepkleine dorp Santa Barbara. Het strand bij het dorpje is bijzonder. In de ochtend ziet u hier zeehonden spelen, maar nog specialer is misschien wel dat het strand zwart is! Takken van palmbomen hangen over het zand en er zijn houtstukken aangespoeld. Het doet bijna tropisch aan qua aanblik, maar helaas is het niet zo warm! Dan langs het Lago Yelcho en verder naar het zuiden door het Reserva Nacional Lago Rosselot. De totale rijtijd bedraagt ruim vier uur.

 

Overnachting in Puyuhuapi.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Puyuhuapi

Badderen in het warme water

51db8636-bfdc-42b9-b182-58c22023c0c9 408216d5-ba69-469d-93d3-89385ed78ca0

Puyuhuapi is een klein en niet heel bijzonder dorp. Maar het is hét uitgangspunt voor een excursie naar het Queulat National Park. Hier gaat u naar toe om een wandeling naar de hangende gletsjer van Queulat te maken. De gelijknamige berg ligt erachter. De wandeling duurt ongeveer drie uur. U loopt niet over een aangelegd pad, maar het is klimmen en klauteren. Over stenen heen. Het is mossig en nat dus pas op dat u niet uitglijdt. In het Spaans heet dit natuurfenomeen met de hangende gletsjer: Ventisquero Colgante. De ligging van Puyuhuapi is ook spectaculair: aan een fjord. Ga kanovaren of raften en kom vervolgens helemaal bij in de spa van de mooie Puyuhuapi Lodge.

 

Als u gisteren geen tijd had voor de lange wandeling, doe die dan alsnog vandaag. Maak een boottocht naar het Magdalena Eiland National Park. Of ga raften en kom bij in de hotsprings.

 

Overnachting in Puyuhuapi.

Inclusief ontbijt, huurauto

Raften en hotsprings
Puyuhuapi

Raften en hotsprings

Het is ongeveer een uurtje rijden naar de Rosselot Rivier. Daar is het verzamelpunt waar de rafts klaar liggen...

Dag 11 Puyuhuapi - Coyhaique

ca. 300 km / 4,5 uur

Het is een echte roadtrip die u maakt over de legendarische Carretera Austral. Wel lange rijdagen, maar zoveel moois te zien onderweg. De ritten zijn het doel van de reis op zich. Vandaag heeft u bijna 300 kilometer voor de boeg, wederom een dagtocht. Maar wees niet bang, er is voldoende tijd om te stoppen onderweg en te genieten van de vergezichten. Vlak voor Coyhaique gaat u de hoogste bergpas van de Carretera Austral over. De ene haarspeldbocht na de andere strekt zich voor u uit. U eindigt in het dal van de Simpson rivier en arriveert in Coyhaique.

 

Bezoek de D’Olbeck bierbrouwerij, opgericht door Belgische immigranten. Door het gebruik van het heldere water uit Patagonië is de smaak bijzonder. Een tip voor een restaurant is Chelenko met lokaal Patagonische gerechten en lokale bieren.

 

Overnachting in Coyhaique.

Inclusief ontbijt, huurauto

Fietsen door Coyhaique
Coyhaique

Fietsen door Coyhaique

Verken Coyhaique op de fiets. Een gids staat op de afgesproken tijd bij uw hotel. U fietst eerst naar de Main...

Dag 12 Coyhaique

Outdoor-hoofdstad van Patagonië

43cf3631-4690-4d89-849f-b2580dbb1fe2

De ligging is spectaculair, in een groene vallei tussen twee rivieren. Heuvels omringen de stad. Ontdek de stad zelf te voet. Het middelpunt van de stad vormt de Plaza de Armas met een markt. Interessant is ook Plaza del Pionero, een plein met een monument en de souvenirmarkt. Het monument is nu eens niet een militair of politicus, maar een schaapherder. Bekijk net buiten de stad de Piedra del Indio, de Indianenrots. Met een beetje fantasie ziet u het hoofd van een Indiaan in de stenen.

 

Maar blijft u niet in de stad hangen, trek er vooral op uit om de omgeving te ontdekken. Dit is één van de mooiste plekken van Zuid-Amerika! Ga hiken, mountainbiken, paardrijden of kajakken. Maak een vlucht in een piepklein vliegtuig of een helikopter over de noordelijke ijsvelden. Alle tijd om een excursie in de omgeving van Coyhaique te maken.

 

Overnachting in Coyhaique.

Inclusief ontbijt, huurauto

Patagonische gaucho-lunch
Coyhaique

Patagonische gaucho-lunch

U wordt opgehaald en naar Campo Bonanza gebracht, een landgoed dat zeven kilometer buiten Coyhaique ligt. U...

Dag 13 Coyhaique - Puerto Guadal

ca. 275 km / 5 uur

U rijdt van Coyhaique naar Puerto Guadal aan het meer Lago General Carrera. De rit duurt ongeveer vijf uur. De weg zigzagt tussen de heuvels door. Het landschap ziet er Toscaans uit! Verder door Dead Forest en langs Green Lake vervolgt u uw route. Dead Forest dankt zijn naam aan de vele dode bomen ten gevolge van de vulkaanuitbarsting van de Hudson in 1991. En dan ligt daar plotseling het Lago General Carrera. Het dorpje Bahía Murta ligt aan de noordkant. Even doorrijden en na een half uur komt u in Puerto Río Tranquilo, een grotere plaats aan het meer. Vanaf hier starten de boottochten naar de marmergrotten in het meer. Wij adviseren om een boottocht over het meer te maken.

Vanaf Puerto Río Tranquilo is het nog anderhalf uur rijden, grotendeels langs de oever van het meer, naar Puerto Guadal. De natuur is dichtbebost en tropisch.

 

Overnachting in Puerto Guadal.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 14 Puerto Guadal

Chili-Parque-Patagonia-Esther-wandeling-cbb2c0a1_1_434752 7b1af8d6-d0d9-49d5-a9dc-5096989c40e8

Er is zoveel mooie natuur rondom Puerto Guadal. Ga zeker de Exploradores Vallei en zeker ook naar het Patagonia Park. Er leven bijzondere dieren zoals vicuña's en met veel geluk spot u zelfs een poema. De eigenaar van outdoormerken zoals Patagonia en The North Face en zijn echtgenote hebben jarenlang met het geld dat ze verdienden land gekocht en daardoor blijft de natuur in het Patagonia Park nu goed geconserveerd. In het Tamango National Park kunt u een boottocht maken, gecombineerd met een hike. De Huemul, een Chileens hert, leeft hier. Het is het nationale symbool van Chili. Gebruik de lunch in Cochrane. Of ga naar de Baker rivier om te wandelen of te raften.

 

Overnachting in Puerto Guadal.

Inclusief ontbijt, huurauto

IJstrekking
Puerto Río Tranquilo

IJstrekking

In ongeveer anderhalf uur rijdt u van Puerto Río Tranquilo naar de Exploradores vallei. Hier wachten de...

Raften
Puerto Río Tranquilo

Raften

Ga de strijd aan met de stroomversnellingen in de Baker Rivier maar geniet vooral van de schitterende natuur...

Dag 15 Puerto Guadal - Perito Moreno

ca. 180 km / 4 uur

Vandaag draait u de ene bocht na de andere bocht in. Aan de ene kant ziet u het blauwe water, aan de andere kant rijst een rotsmassief op. Af en toe zijn er steile afgronden langs de weg. U steekt de grens van Chili en Argentinië over en komt aan de oostkant van het grote meer General Carrera terecht. In Argentinië noemt men dit meer liever Lago Buenos Aires. Perito Moreno was een Argentijnse geograaf en antropoloog die in de 19e eeuw leefde. De meeste mensen kennen alleen de gletsjer Perito Moreno, maar er is ook een plaats met dezelfde naam. Ze liggen een flink eind uit elkaar, dus verwar ze niet!

 

Overnachting in Perito Moreno.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Perito Moreno - Gobernador Gregores

ca. 350 km / 5 uur

365a6f52-5950-494e-b1d2-e49f63bdb0e4

Pas ook vandaag goed op bij het inprogrammeren van de routes. Er zijn meer plaatsen die Gobernador Gregores heten in Argentinië en u rijdt zomaar de verkeerde kant op. U moet zuidwaarts over de bekende Ruta Nacional nummer 40. Een legendarische weg. U overbrugt een afstand van meer dan 350 kilometer en de rijtijd bedraagt ruim vijf uur. Stop onderweg bij de Cueva de los Manos. Deze grotten met prehistorische tekeningen staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De rotstekeningen zijn zeer goed bewaard gebleven. Er zijn handen en dierenfiguren te zien.

 

Overnachting in Gobernador Gregores.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 17 Gobernador Gregores - El Chaltén

ca. 300 km / 5 uur

Vanaf Gobernador Gregores rijdt u in iets meer dan vijf uur naar El Chaltén. Het laatste deel van de rit rijdt u langs de oever van Lago Viedma, een gigantisch meer.

 

El Chaltén is een paradijs voor wandelaars vormt El Chaltén. Er zijn wandelingen voor ieder niveau. Of u nu een klein eindje wilt lopen om te genieten van de natuur of een zware uitdaging met een beklimming naar een bergtop zoekt: er is voor ieder wat wils. Sommige trails beginnen al in het dorp. El Chaltén ligt aan de noordkant van het Viedma meer. Het meer krijgt zijn water van de Viedma gletsjer, die bij het National Park Los Glaciares hoort. Kleedt u in laagjes aan en neem in ieder geval iets warms mee, het lijkt hier altijd te waaien. Rond El Chaltén vindt u meren en verborgen lagunes, een enkele schapenboerderij en gletsjers, maar het bekendste beeld van El Chaltén is de kale granieten top van de Fitz Roy mountain.

 

Overnachting in El Chaltén.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 18 El Chaltén

Windjack en wandelschoenen aan!

40b9f6da-7461-4d21-8a48-927f698c3def

Maak op eigen gelegenheid een wandeling bij El Chaltén. De wandelroutes staan goed aangegeven met borden. Tips voor als u met een korte wandeling wilt beginnen zijn de hike naar de Cascada Margarita of naar de Chorillo del Salto. De eerste duurt ongeveer twee uur en de tweede ongeveer drie uur. Durft u een iets langere hike van ongeveer vier uur aan, kies dan voor de Mirador del Torre of de Laguna Capri. Bij deze twee wandelingen ziet u heel duidelijk de bijzonder gevormde toppen van de bergen waarom het Nationale Park zo bekend is. De allerbekendste wandeling is de Fitz Roy hike. Heen en terug loopt u dezelfde route. In totaal is de route iets meer dan twintig kilometer. De route staat duidelijk aangegeven en de hike is goed te doen in een dag. Het eerste deel is vrij zwaar, u klimt dan behoorlijk. Daarna volgt een vlak stuk en de laatste kilometer is echt steil. Dan is het even afzien, maar als beloning heeft u vanaf grote hoogte een fantastisch uitzicht over de omgeving.

 

Overnachting in El Chaltén.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 19 El Chaltén - El Calafate

ca. 215 km / 4 uur

Langs de oever van Lago Viedma rijdt u van El Chaltén naar El Calafate.

 

El Calafate is een kleine stad aan de oevers van het enorme Meer van Argentinië omringd door besneeuwde bergen. Het is bekend om de nabijheid van het Nationale Park Los Glaciares, wat “gletsjers” betekent. En die zijn er in overvloed in dit gebied: meer dan 360 stuks! De bekendste is de Perito Moreno. Het is zeer aan te raden om een dagtocht naar deze enorme, blauwe ijsmuur te maken. El Calafate zelf voelt een beetje aan als een wintersportdorp. Er is één hoofdstraat met restaurants en reisbureautjes. Ga hier ook winkelen om leuke outdoorkleding en souvenirs te scoren. En sla een bezoek aan het Glaciarium niet over als u in El Calafate bent. Dit is een zeer goed opgezet museum over gletsjers. Het ligt buiten het centrum, maar er gaat een gratis bus naar toe. Wandel ook naar de waterkant van het meer. Er is een ecologisch reservaat Laguna de Nimez waar u watervogels waaronder flamingo’s ziet.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 20 El Calafate

Immense ijsmassa bij de Perito Moreno gletsjer

Argentinie-Los-Glaciares-Perito-Moreno-Glacier-7 Argentinie-El-Calafate-vogel Argentinie-El-Calafate-Patagonisch-lam-eten

Het loont de moeite om meerdere dagen in El Calafate te blijven. Er zijn diverse gletsjers in de omgeving. Maak boottochten of ga wandelen. Of steek de grens naar Chili over en ga wandelen in het Torres del Paine National Park. Liever wat meer actie? Ga dan samen met een gids hiken op het ijs. Schoenen met ijzers eronder aan en over het ijs langs enorme spleten lopen.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, huurauto

IJswandeling over de gletsjer
El Calafate

IJswandeling over de gletsjer

Wat is er spannender dan niet alleen per boot en vanaf de wandelpaden de Perito Moreno gletsjer te aanschouwen...

Safari Nautico
El Calafate

Safari Nautico

Tijdens een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer kunt u een boottocht bijboeken. Een aanrader! U bekijkt de...

Dag 21 El Calafate - Torres del Paine

ca. 215 km / 4 uur

De rit duurt ongeveer vier uur, maar als u lang moet wachten bij de grens kan de reistijd langer worden. U gaat eerst Argentinië uit, rijdt dan ongeveer vijf kilometer door niemandsland en gaat vervolgens Chili in. Het landschap onderweg is ruig. U rijdt over steppes en langs hoge bergen. Let onderweg goed op of u guanaco’s (een soort lama’s ziet). Het grootste deel van de weg is geasfalteerd, aan de Chileense zijde zijn er stukken zonder asfalt.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 22 Torres del Paine

Typerende bergpieken van Torres del Paine National Park

30d36f13-9c8f-450b-87f9-46568713b884

De granieten pieken van de Torres del Paine bergen zijn imponerend. Het Nationale Park van Torres del Paine is een wandelgebied bij uitstek. En er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige korte wandelingen tot meerdaagse hikes. Wandel door de vallei, door bossen, over heide, langs (en soms zelfs door!) watervalletjes. Soms is het flink klimmen en naar adem happen maar de uitzichten zijn pas echt adembenemend! In het natuurgebied ziet u hoog oprijzende bergen, soms met besneeuwde toppen. Er zijn steppes, gletsjers en meren. Een interessante plek om te bezoeken is Lago Grey. In dit heldere meer drijven vaak ijsschotsen. De gigantische gletsjer waar u langs vaart is zo imposant! In het park zijn ook watervallen zoals Salto Grande en Salto Chico. Kijk ook goed of u dieren ziet. Er leven groepen guanaco’s (een soort lama), flamingo’s en nandoes (een soort struisvogel) in het National Park. En wie weet ziet u een condor door de lucht zweven.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, huurauto

Boottocht over Lago Grey
Torres del Paine

Boottocht over Lago Grey

De excursie per boot die over Lago Grey naar de gletsjer vaart, vertrekt vanaf hotel Lago Grey. Over een...

Dag 23 Torres del Paine

Kies een mooie wandeling uit in het Nationale Park of maak een boottocht. Wij raden aan om een wandeling rondom Lago Njordenskoll te maken. Dit ligt bij de salto’s (watervallen) Een prachtige wandeling langs het prachtige, glooiende, bijna pittoreske Lago Nordenskjöld met al haar eilandjes, in de verte Glacier Grey en voor ons de reuzen, het bergmassief Paine Grande, de Cuernos del Paine en het prachtige Valle Francés die hen scheidt. Loop vlak voor het eindpunt nog een extra heuveltje op. Bijna niemand komt hier en u heeft zoveel verschillende uitzichten! Wat een plek en wat een uitzicht. Eén ding is zeker: Torres del Paine moet bovenaan ieders lijstje staan! Wat ons het meest bijgebleven is, is dat je je zo nietig voelt in de prachtige natuur.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 24 Torres del Paine - Punta Arenas- Santiago de Chile- Maipo Vallei

Ideale plek om met een wijntje uit te rusten aan het einde van uw reis

Chili-Maipo-Valley-druivenrank_1_430268 Chili-Maipo-Valley-wijnboerderij-Undurraga_1_413219 Chili-Maipo-Valley-wijngaarden-1

Het is ruim vier uur rijden van het Nationale Park Torres del Paine naar Punta Arenas. De afstand bedraagt meer dan 300 kilometer, maar de weg is goed. U levert bij de luchthaven van Punta Arenas uw huurauto in en vliegt naar Santiago de Chili. Daar wordt u opgehaald naar uw hotel in Maipo Vallei gebracht.

 

Dichtbij Santiago de Chile verblijven, maar toch in een totaal andere sfeer? Rust, ruimte, natuur en frisse lucht vindt u op een uurtje rijden van de stad in de wijnstreek Maipo. De bergen van de Andes, de rivier Maipo en de vele wijnlandgoederen dragen bij aan de landelijke sfeer. Verblijf op één van de wijnlandgoederen hier, verken de omgeving en proef de wijnen die hier geproduceerd worden.

 

Overnachting in de Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 25 Maipo Vallei - Santiago de Chile

U wordt bij uw hotel in Maipo Vallei opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Santiago de Chile gebracht. Boordevol mooie herinneringen keert u terug naar huis.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen