terug naar het overzicht

Combinatiereis Boeiend Vietnam & Laos

Een rustgevend begin in bijzonder Luang Prabang. Te voet of per fiets verkent u de stad. U reist door naar Vang Vieng, hier komt u voor de prachtige omgeving. Dan Vietnam: Hanoi is een echte Vietnamese stad, interessant en heel anders dan Laos. Door naar Halong Bay, waar u op een schip tussen de karstgebergten slaapt! In het noorden maakt u een trekking door de bergen. De reis eindigt op het strand van het gezellige dorpje An Bang. 

Wat maakt deze reis bijzonder
Slapen tussen de rijstvelden
Vlieg van Laos naar Vietnam
Binnenlandse vlucht Hanoi - Hue
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie vanaf € 2300,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Boeiend Vietnam & Laos

Laos

Dag 1   Aankomst Luang Prabang

Dag 2   Luang Prabang

Dag 3   Luang Prabang

Dag 4   Vang Vieng

Dag 5   Vang Vieng

Dag 6   Vientiane

Vietnam

Dag 7   Hanoi

Dag 8    Hanoi

Dag 9    Halong Bay

Dag 10  Hanoi

Dag 11  Sapa

Dag 12  Sapa

 

Dag 13  Hanoi

Dag 14  Hue

Dag 15  Hue

Dag 16  An Bang

Dag 17  An Bang

Dag 18  An Bang

Dag 19  Vertrek An Bang

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Luang Prabang

Welkom in de koningshoofdstad van Laos, Luang Prabang. De stad is te vinden op de lijst van het UNESCO werelderfgoed en dat begrijpen wij goed. U vindt hier eeuwenoude tempels en koloniale huizen die u gemakkelijk te voet kunt verkennen. Luang Prabang is een levendige stad waar u van vroeg tot laat reuring vindt. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief transfer

Dag 2 Luang Prabang

Luang-Prabang-Kuang-Si2 Luang-Prabang-Tempel3

Vandaag verkent u op eigen gelegenheid de stad. Sta vroeg op om deel te nemen aan het dagelijks ochtendritueel van de monniken. Zij dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Als gift krijgen ze kleefrijst, die ze in kommen bij zich dragen. Een bijzonder fenomeen en heel fotogeniek! Overdag neemt u al dwalend over het schiereiland door de kleine straatjes en langs de ruim 40 tempels het lokale leven in u op. Na elke hoek ziet u weer wat anders. En wat is het leven hier nog ontspannen! Bezoek het Nationaal Museum wat voorheen het Koninklijk Paleis was. Veel pracht en praal voor Laotiaanse begrippen. Verder kunt u de Phousi Hill beklimmen, wanneer u op de top aankomt, heeft u een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt

Tempels en Pak Ou grotten
Luang Prabang

Tempels en Pak Ou grotten

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang...

Dag 3 Luang Prabang

Vandaag bezoekt u de schitterende Kuang Si watervallen. De weg ernaartoe is al de moeite waard, onderweg passeert u teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen. Bij het Living Crafts Centre stopt u even, om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Eenmaal aangekomen bij de watervallen, maakt u een wandeling langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan. Ook kunt een verfrissende duik nemen als u wilt, de natuurlijke zwembaden zijn hier perfect voor. Vergeet dan ook niet uw badkleding en handdoek mee te nemen. Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor zonberen, de schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In het opvangcentrum worden de zieke- en weesberen verzorgd. U kunt ook hier een kijkje nemen. Op de terugweg stopt u bij een Buffelmelk-boerderij. De boerderij is opgezet door twee Australiërs om de lokale bevolking te helpen. U krijgt een rondleiding en wat meer informatie over wat ze doen. Ook kunt u de buffels voeren, badderen, en als er kleintjes zijn, melk geven.

 

Overnachting in Luang Prabang

Inclusief ontbijt, privé-auto-busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Luang Prabang - Vang Vieng

Laos-Vang-Vieng-gebergte_3_169561 Laos-VangVieng-jongenuitraam Laos-VangVieng-Rijstveld-Werken(2)

Een lange rit naar Vang Vieng; u bent ongeveer 6 à 7 uur onderweg. Een prachtige route door de bergen. Stop af en toe om een foto te maken van de natuur of de typisch geklede Laotianen met hun kleurrijke kleding. Eind van de middag arriveert u in het ontspannen plaatsje Vang Vieng. De omgeving van Vang Vieng is de voornaamste reden om hier te verblijven. Vang Vieng wordt omgeven door kalkstenen rotsformaties, groene rijstvelden en een prachtig karstlandschap. Vooral de zonsondergangen hier zijn het bekijken waard.

 

Overnachting in Vang Vieng

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Vang Vieng

Vandaag heeft u alle tijd om de omgeving van Vang Vieng te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een dorpje zo’n 17 kilometer verderop om te kijken hoe de lokale bevolking leeft en rijstwijn maakt. Stap in een kano en maak een tochtje over de rivier waarbij u ondertussen van het uitzicht geniet! Een andere manier om de omgeving te verkennen is per fiets, zodra u Vang Vieng uit bent, bevindt u zich midden in de rijstvelden en rotspieken. Ook zijn er een aantal grotten in de omgeving die te bereiken zijn per fiets en een liggende Boeddha, hier kunt u ook heerlijk zwemmen. In het dorpje zelf zijn genoeg restaurantjes waar u van een echte Vietnamese maaltijd kunt genieten. Kortom, genoeg te doen in en rondom dit relaxte stadje.

 

Overnachting in Vang Vieng

Inclusief ontbijt

Dag 6 Vang Vieng - Vientiane

Laos-Vientiane-Monnik2_1_417298

Vanaf Vang Vieng rijdt u rechtstreeks de bergen in. Het eerste gedeelte van de tocht is prachtig, u kijkt uw ogen uit. Onderweg ziet u verschillende dorpjes en markten langskomen waar u een stop kunt maken. Na een ongeveer 2 uur wordt het landschap steeds vlakker en op een gegeven moment rijdt u op een rechte weg richting de hoofdstad, Vientiane.

 

Informatie Vientiane:

Vientiane, de hoofdstad van Laos, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Vientiane is een redelijk grote stad, maar dat is niet te merken. Terwijl andere grote Aziatische steden vrij hectisch zijn, voelt Vientiane meer aan als een groot dorp. Wanneer u op pad gaat, zijn alle bezienswaardigheden vrij dichtbij. Lopend, met de fiets of per tuktuk is alles prima te doen. Er zijn toch wel een aantal bijzondere plekken welke u op uw lijstje kunt schrijven. De Patuxai bijvoorbeeld, ook wel de ‘Arc de Triomphe’, van Laos. Wanneer u naar boven klimt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook een bezoekje waard is de lokale avondmarkt, u snuift hier heel wat bijzondere geuren op, of de Wat Si Saket, in deze tempel vindt u een kloostermuur met wel meer dan 8000 Boeddha’s!

 

Overnachting in Vientiane

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 7 Vientiane - Hanoi

Van Vientiane vliegt u door naar Vietnam. De route voert eerst door landbouwgronden waar rijst, pepers en andere gewassen verbouwd worden voordat u de eerste rakethuizen (lange smalle huizen) van Hanoi ziet.

 

Informatie Hanoi:

De stad Hanoi is zowel bedrijvig als gemoedelijk tegelijk. U komt ogen te kort; overal rijden brommertjes en de straten zijn vol met kleine winkeltjes, straatverkopers, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en tempeltjes. Het oude centrum, the Old Quarter, is voor toeristen dé wijk om lekker rond te slenteren door de smalle straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Dit is een fantastische plek om het lokale eten uit te proberen. Hanoi is een groene stad met veel parken, boomrijke boulevards en meren. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiem-meer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen Tai Chi beoefenen. Midden op het Hoan Kiem-meer bevindt zich de Ngoc Son-pagode op een eilandje dat met de oever verbonden is door een karakteristieke rode brug. Ook de ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi heeft ook veel musea, zoals het museum voor schone kunsten, het etnologisch museum en het museum in de voormalige gevangenis. Deze laatste werd door de Amerikanen omgedoopt tot Hanoi Hilton, toen zij hier gevangen zaten tijdens de Vietnam-oorlog.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 8 Hanoi

Vietnam-Hanoi-tempel5 Hanoi-Markt(2)

De meeste bezienswaardigheden in Hanoi zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Is het erg warm? Kies dan voor een rit per cyclo (fietstaxi) of gewone taxi. U kunt het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken (van begin september tot begin november wordt zijn lichaam gereinigd, en ook op maandagen is het mausoleum niet toegankelijk). Achter het mausoleum is een park waar het 'Huis van oom Ho' staat. In dit eenvoudige huis op palen heeft Ho Chi Minh gewoond. In deze omgeving vindt u ook de unieke houten éénzuilige pagode; middenin een lotusvijver. De Tempel van de Literatuur mag u niet missen. Het grote tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. Ook erg mooi is de Tran Quoc-tempel, één van de oudste pagodes van Vietnam, gelegen aan het West Lake. Een tip voor 's avonds: het Waterpoppen Theater. Een typisch Vietnamees volksspel.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt

Kennismaking met Hanoi
Hanoi

Kennismaking met Hanoi

Een halve dag op verkenning in de typisch Vietnamese stad Hanoi. U bezoekt een aantal hoogtepunten. Eerst naar...

Dag 9 Hanoi - Halong Bay

Een hoogtepunt tijdens uw reis; u gaat varen door de wereldberoemde Halong Bay. Rond het middaguur gaat u aan boord van uw schip: een in traditionele stijl gebouwde jonk. Onder het genot van een lunch vaart u de wijde baai in. Uw geniet aan het dek van prachtige uitzichten op Karststenen eilandjes, terwijl u door dit bijzondere gebied vaart. Uw schip gaat voor anker bij Surprise Cave, één van de meest spectaculaire grotten van Halong Bay. Om bij de ingang van de grot te komen wandelt u over 100 steden treden. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kajakken. ’s Avonds dineert u aan boord, en daarna op het dek naar de sterrenhemel kijken.

 

Informatie Halong Bay:

Halong Bay is één van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. In deze grote baai liggen namelijk ruim 3.000 karststenen eilanden die loodrecht oprijzen uit zee. Een boottocht door dit gebied is indrukwekkend, al is het wel vrij druk met traditionele wit geschilderde boten die toeristen dit unieke gebied laten zien. Volgens een legende is Halong Bay ontstaan doordat een draak hier in zee landde en een deel van het land met zijn staart onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen zijn boven het water blijven uitsteken. In werkelijkheid zijn de grillige vormen van de rotsen ontstaan door de eeuwenlange invloed van wind, regen en golven. Het gebied maakt onderdeel uit van het Karstgebergte dat doorloopt tot in China.

 

Overnachting op een schip in Halong Bay

Inclusief ontbijt, lunch, diner, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 10 Halong Bay - Hanoi

Vietnam-HalongBay-baai12_1_417338

Wilt u Tai Chi oefenen? Sta dan vroeg op om deel te nemen aan de les op het dek. De boot vaart naar Titov eiland waar u de tijd heeft voor een rustige ochtendwandeling over het strand of  voor een stevige klim naar de top van de rotspunt voor een adembenemend 360 graden uitzicht over de baai. Halverwege de klim is er ook een uitkijkplatform. U kunt op dit eiland ook lekker ontspannen op het strand en even zwemmen. Terug aan boord geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief traditionele Vietnamese noedelsoep (Pho). Na het ontbijt kunt u nog een laatste blik werpen op de prachtige baai. U vaart terug naar de haven waar u voor het middaguur arriveert.

 

U wordt vanaf de haven met een luxe minibus naar Hanoi gebracht. Na aankomst in Hanoi kunt u uw bagage stallen in een centraal gelegen hotel. U heeft nog tijd om te genieten van een maaltijd of om een wandeling door het oude centrum van Hanoi te maken. U wordt 's avonds opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht

 

Overnachting in de trein

Inclusief brunch, boottocht, Engelssprekende gids, entreegelden, transfers en treinreis

Dag 11 Hanoi - Sapa

Heel vroeg in de ochtend arriveert de trein in Lao Cai, op de grens met China. Voordat u verder reist neemt uw gids u mee naar een lokaal restaurant waar u kunt ontbijten. Daarna rijdt u naar een bergstammenmarkten. De weg voert door het ruige berggebied. De markt is werkelijk een feest van kleur wanneer de vele verschillende etnische groepen, zoals de Bloemen H'mong, Phu La, Zwarte Dao, Tay en Nung zich verzamelen op de markt. U heeft voldoende tijd om heerlijk te struinen over de markt en natuurlijk foto's te maken. Rond de middag wordt uw lunch geserveerd in een lokaal restaurant. Daarna rijdt u in een half uurtje de berg af voor een korte wandeling naar Trung Do, dat behoort tot de Tay minderheid. In een traditioneel Tay huis kunt u een kopje thee drinken als u wilt. Het laatste deel van de excursie wordt per boot gedaan. U vaart stroomopwaarts de Chay rivier op. Geniet van de prachtige omgeving rust uit na de enerverende ochtend. Aan het einde wacht uw chauffeur u op voor de transfer naar Sapa.

 

Overnachting in Sapa

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 12 Sapa

Vietnam - Bac Ha - 30(17) discussieJozefdeFraine(17)

Deze dag trekt u er op uit om van een wandeling te genieten door een gebied waar u bijna geen andere toeristen zult tegenkomen. De wandeling start vanuit Sapa. U loopt door mooie tuinen en pijnboombossen naar het etnische dorp Matra van de Zwarte Hmong. Dit is een zeer kleine dorp ver weg van alle westerse beschaving. De wandeling gaat verder door rijstvelden met weids uitzicht over het mooie landschap. Onderweg bezoekt u een lokale school, en heeft u de kans om een kijkje te nemen in lokale huizen en grotten. Uw lunch nuttigt u voordat u bij het dorp Taphin aankomt. Hier ziet u hoe de Zwarte Hmong en Rode Dao minderheden, de twee grootste etnische groepen in het gebied, leven. U herkent hen aan de manier van kleden en de kunstzinnige ambachten die ze beoefenen. De auto wacht al op u om u terug naar uw hotel te brengen.

 

Overnachting in Sapa

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 13 Sapa - Hanoi

’s Ochtends heeft in Sapa nog even de tijd om van de omgeving te genieten. Halverwege de middag vertrekt uw minibus naar Hanoi; een rit van ongeveer 6 uur.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 14 Hanoi - Hue

Per vliegtuig reist u af naar Hue. Deze koningsstad was van 1802 tot 1945 de hoofdstad en zetel van de Vietnamese keizers. Het is hèt hoogtepunt op het gebied van historische monumenten die herinneren aan het glorieuze verleden. De Parfumrivier deelt de stad in tweeën en mondt 13 kilometer verder in zee uit. Hue is de stad van musici, filosofen en dichters en heeft de Vietnamese identiteit nog niet verloren. Tijdens de Vietnamoorlog, die in deze regio zeer hevig was, zijn veel bouwwerken verwoest. Ondertussen zijn veel van deze gebouwen fraai gerestaureerd. Eén van de meest indrukwekkende is de Citadel, gelegen aan de noordkant van de Parfumrivier. Dit grote complex heeft verwantschap met de Verboden Stad in China. Binnen de muren ziet u tempels, paleizen, vijvers, tuinen en de Verboden Purperen Stad. Aan de zuidkant van de rivier liggen de pagodes en keizerlijke graftombes. Sommige tombes lijken meer op een paleis dan een begraafplaats. Leuk om te doen: maak 's avonds een tochtje per cyclo (fietstaxi) langs de mooi verlichte boulevard.

 

Overnachting in Hue

Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 15 Hue

Hue-Water(2)

Een boeiende dagtocht door de keizerlijke stad Hue. Uw dag begint ontspannen met een korte boottocht op een drakenboot over de Parfumrivier naar de Thien Mu-pagode. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Nadat u de pagode heeft bezichtigd stapt u in uw auto/busje en gaat u naar het de  indrukwekkende keizerlijke tombe van Ming Mang. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. Vervolgens naar de keizerlijke citadel met daarbinnen de Verboden Purperen Stad. In deze enorme vesting met paleizen, tempels, vijvers en tuinen kunt u zien hoe de keizerlijke familie in gehele afzondering leefde. Een stad binnen een stad. En aan het eind van de dag kunt u nog even  rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt. Er wordt hier van alles verkocht: fruit, groente, vis, kleding, cosmetica, enzovoorts. U kijkt uw ogen uit. Aan het einde van de middag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hue

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 16 Hue - An Bang

Hue-Wolkenpas1_1_417380 Vietnam-Hue-Straten_1_417398

U rijdt zuidwaarts over de indrukwekkende Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Tijd voor een fotostop! Daarna door naar de grote stad Danang, waar u het Cham museum kunt bezoeken. In dit kleine museum zijn de mooiste beelden van het Cham Koninkrijk tentoongesteld; deze cultuur heeft nauwe verwantschap met het Hindoeïsme. Iets ten zuiden van de stad stopt u bij de Marble Mountains; vijf bergrotsen van marmer die oprijzen uit het vlakke land. Op de top van de Waterberg ziet u betoverend mooie pagodes, tempels en altaren in grotten. Een heerlijke plek om even rond te dwalen over de smalle paadjes in de schaduw van de bomen. Vele pelgrims gingen u voor naar deze bijzondere plek. Gelukkig hoeft u niet omhoog te klimmen in de hitte; er is een lift die u naar de top van de berg brengt. Aan de voet van de bergrotsen is een dorp ontstaan, waar men leeft van het uithakken van kunstige beeldhouwwerken van marmer.

 

Informatie An Bang:

Slechts een paar kilometer van het UNESCO-werelderfgoed Hoi An ligt An Bang Beach. Met een taxi bent u binnen 10 minuten in het schilderachtige stadje Hoi An, én u verblijft aan een mooi zandstrand. Een geweldige combinatie. Stap op de fiets en verken de omgeving. U trapt langs rijstvelden, door dorpjes en langs de rivier. Ook het schilderachtige stadje Hoi An is per fiets te bereiken. U fietst langs de Thu Bon-rivier tot het centrum met vele oude Chinese huizen, tempels en de beroemde Japanse overdekte brug. Het oude stadje is bijzonder sfeervol. Vooral 's avonds wanneer het autovrije centrum mooi is verlicht met honderden gekleurde lampions is het erg leuk om door de straten te struinen. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop.

 

Overnachting in An Bang

Inclusief: ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 17 An Bang

Kiest u voor een dagje luieren op het brede strand van An Bang? Een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Rust uit in een hangmat, bestel een drankje bij één van de vele restaurantjes of neem een kijkje bij de vissersbootjes die op het strand liggen. Geniet van een ongedwongen avond in An Bang; u kunt hier heerlijk eten, er hangt een relaxte sfeer en er wordt live muziek gespeeld terwijl u op uw typisch Vietnamese gerecht wacht.

 

Meer actie? Hue een fiets en trap door de rijstvelden en dorpjes in de omgeving. Of bezoek de nabijgelegen ruïnes van de Cham-stad My Son. De ruïnes zijn gelegen in een prachtig groene omgeving. Een aanrader! Vindt u het Vietnamese eten ook zo lekker? Tijdens een kookcursus leert u zelf Vietnamees koken.

 

Overnachting in Bang

Inclusief ontbijt

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An
Hoi An

Fietsexcursie Kim Bong in Hoi An

Per fiets verkent u deze ochtend het platteland rond Hoi An. U ontmoet uw gids in de lobby van uw hotel. Uw...

Dag 18 An Bang

Vietnam-Hoi-An-Strand_1_417418 Vietnam-Hoi-An-Mensen_1_417436 Vietnam-Hoi-An-Strand1_3_269593

Nog een dag in dit heerlijke plaatsje! Nog een laatste fietstocht maken door het Vietnamese landschap, of toch lekker ontspannen op het strand? U heeft de tijd aan uzelf.

 

Overnachting in An Bang

Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek An Bang

Vanaf An Bang wordt u in een klein half uurtje naar het vliegveld van Danang gebracht. Vanaf hier vliegt u weer terug naar huis.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen