Reizen per nachttrein door Vietnam
Lara

Reizen per nachttrein door Vietnam

Lara, Van Verre Algemeen 12-7-2019

Tijdens je rondreis Vietnam is reizen per nachttrein een onvergetelijke ervaring. Het is een unieke manier om in korte tijd een grote afstand af te leggen. Het kan best spannend zijn om op een vreemde plek te slapen en in dit geval ook nog, terwijl je rijdt. Tijdens mijn vakantie in Vietnam heb ik met de nachttrein gereisd. Benieuwd hoe dit precies werkt? Lees het in dit blog.

 

Nachttrein Vietnam

 

De meeste nachttreinen in Vietnam hebben slaapcoupés voor vier personen (2 stapelbedjes). Bij Van Verre kun je tijdens de boeking aangeven dat je een privécoupé wilt. Ik adviseer dit zeker te doen tijdens jouw vakantie in Vietnam. Op deze manier heb je dan ook genoeg ruimte voor de bagage en slaap je niet met vreemden in een coupé. Ook heb je op deze manier meer kans om wat te slapen, want je hobbelt behoorlijk op en neer. In de coupé zijn kussens en een dekentje aanwezig. De airco doet zijn werk goed, dus neem zelf ook een vestje mee voor in de trein.

 

Mijn eigen ervaring met de nachttrein in Vietnam

Tijdens mijn reis door Vietnam ben ik met de nachttrein van Hanoi naar het noordelijke Sapa gereisd. In Hanoi werden wij door onze chauffeur op het station afgezet. Met een voucher haal je de treinkaartjes op en loop je naar het juiste perron. Je hebt genoeg tijd om in de juiste coupé te gaan zitten en het jezelf comfortabel te maken.

 

In jouw coupé staat een flesje water en er ligt een lekker stukje fruit. Mocht je nog wat lekkers willen voor onderweg kun je dat kopen bij een dame die langs komt lopen of je kunt natuurlijk overdag al wat halen. Als de trein eenmaal vertrekt, is het gek om de drukte van Hanoi, met alle lichtjes en scooters, achter je te laten. Daarna zie je niet veel meer, omdat het erg donker is op het platteland. Het is ook al snel tijd om te gaan slapen! De trein hobbelt en wiebelt wel dus of je echt lekker slaapt, is altijd de vraag. Voordat de trein het (eind)station nadert, waar iedereen uit moet stappen, word je wakker gemaakt. Wees dus niet bang dat je de halte mist.

 

Stapelbed in de nachttrein           Stapelbed in de nachttrein

 

Mijn nachttrein tips

  • Geef bij ons aan als je een privécoupé wilt.
  • Houd een vestje bij de hand, de airco doet het goed.
  • Ga je vanaf Hanoi met de Nachttrein naar het noorden? Bezoek dan eerst de Trainstreet in Hanoi. Een smalle straat met barretjes en restaurantjes. Zodra de trein eraan komt, moet snel alles aan de kant om de trein erdoor te laten. Heel bijzonder om te zien. Je rijdt ook per trein door de straat heen als je naar het noorden reist.

Lara bij de Trainstreet in Hanoi

 

Mijn rondreis Vietnam is een aanrader

Mijn reis door Vietnam is weer een reis om nooit te vergeten. Wil jij ook een reis maken door Vietnam? Mijn collega Gionne kan je alles vertellen over mijn gemaakte route en andere onvergetelijke routes. Ik wil je nog één laatste tip geven en dat is de bouwsteen Bergstammen en natuur rond Sapa.

 

Sapa bergstam

 

Zelf ben ik bij Van Verre Maleisië-specialist. Voor deze of een andere privéreis op maat naar Vietnam, helpt mijn collega Gionne je graag bij het samenstellen van je reis. Alvast fijne vakantie!

 

Lara, 

Van Verre