Bouwsteen Bergstammen en natuur rond Sapa

Het mooie, hooggelegen berggebied van Noord-Vietnam bereikt u met de nachttrein vanuit Hanoi. Een reis door het ongerepte berggebied rond Sapa. U maakt kennis met de oorspronkelijke bergstammen en hun dagelijks leven. U bezoekt markten en dorpen en gaat wandelen in de omgeving.

Het gebied kenmerkt zich door prachtige natuur en kleurrijke bergvolkeren, die hun waren vanuit de dorpen naar onder andere Sapa brengen om deze te verhandelen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Reis per nachttrein
Wandelen in de bergen
Bezoek bergstammenmarkt
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 390,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bergstammen en natuur rond Sapa

Dag 1     Hanoi - Lao Cai

Dag 2     Lao Cai - Sapa

 

Dag 3     Sapa

Dag 4     Sapa - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Hanoi- Nachttrein naar het hoge noorden, Lao Cai

Deze dag is ter vrije besteding. U wordt aan het begin van de avond opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht (transfer). U reist met de nachttrein naar Lao Cai, in het hoge noorden. Vertrek om 20.35 uur. De trein is comfortabel, netjes. U zit en slaapt in een coupé voor 4 personen (2 x 2 bedden boven elkaar, als u niet slaapt, zit u op het bed, wordt niet ingeklapt als bank). We hebben de prijs voor een coupé met 4 personen opgenomen. Het kan zijn dat u dan uw coupé deelt met anderen.

 

Overnachting in de nachttrein.

Inclusief transfer en treinreis

Dag 2 Lao Cai - Sapa

Vietnam - Sapa - 27(17) IMG_5287(17)

Vroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Lao Cai, waar u wordt opgehaald door uw gids en chauffeur. Eerst naar een lokaal restaurant voor het ontbijt. Daarna maakt u een prachtige dagtocht. De invulling ervan is afhankelijk van de dag van de week, er wordt namelijk 5 x per week een weekmarkt gehouden in 5 verschillende bergdorpjes.

 

Op de dag van aankomst of op de dag van vertrek bezoekt u altijd een kleurrijke bergstammenmarkt, waar verschillende stammen uit de wijde omgeving hun goederen verhandelen, velen dragen nog traditionele kleding, zeer fotogeniek. Als u de markt van Can Cau, Bac Ha of Coc Ly bezoekt, dan gaat u daarna naar het dorp Ban Pho, waar ook de Bloemen H’Mong leven. Hier maakt u een wandeling in het dorp en omgeving. Genieten van de schilderachtige omgeving en zijn bewoners. Vervolgens naar de Chay-rivier, waar u een prachtige boottocht maakt, aan weerszijden ziet u hoge bergen. En in de loop van de middag naar Sapa. Als u de markt in Tam Duong bezoekt, ten westen van Lao Cai, dan rijdt u naar het dorp Ban Hon, waar u kunt zien hoe de Lu en Thai-stammen leven. Een prachtige tocht vervolgens via de imposante berg de Fansiphan, de Hemelse Poort, de Tram Ton-pass en de Zilveren waterval naar Sapa.

 

Overnachting in Sapa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Sapa

Deze dag begint met een korte wandeling door het stadje Sapa over een onverhard pad langs prachtige tuinen en weelderige naaldbossen. U wandelt door naar het dorp Ma Cha waar u de Zwarte Hmong minderheid tegenkomt. Dit is een heel klein dorpje wat nog ver afstaat van onze beschaving. Vervolgens loopt u verder door de rijstvelden met mooie vergezichten. Gedurende de dag passeert u een lokale school, als u het leuk vindt kunt u deze bezoeken. Na het bekijken van de kerk van Taphin neemt u de auto terug naar Sapa. U luncht bij een Red Dao familie in Sapa. In de middag rijdt u eerst nog een stukje met de auto in zuidelijke richting naar de Muong Hoa vallei. U begint de wandeling op een hooggelegen punt zodat u bijna alleen maar hoeft af te dalen. Dit gebied behoort tot de grootste rijstveldterrassen van Sapa en omgeving. De gids zal u interessante informatie verschaffen over de rijstteelt. De wandeling brengt u van het dorp Lao Chai van de Black Hmong minderheid naar Ta Van, waar de Giay minderheid leeft. Opvallend genoeg staat ook hier een katholieke kerk. Na een bezoek aan Ta Van wordt u per auto teruggebracht naar Sapa. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Sapa.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje en Engelssprekende gids en entreegelden

 

Dag 4 Sapa - Hanoi

Deze ochtend is ter vrije beseding. In de loop van de middag wordt u naar Sapa gebracht. Vandaar reist u met een minibus naar uw hotel in Hanoi. 

 

Inclusief ontbijt en transfers

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën