Bouwsteen Sri Lanka: Het onbekende noorden van Sri Lanka

Met deze bouwsteen maakt u uw rondreis door Sri Lanka compleet. U gaan naar het nog onbekende noorden, waar Nederlandse en Portugese invloeden volop aanwezig zijn. U maakt een uitstapje naar het eiland Delft en sluit de reis af met zon, zee en strand in Trincomalee.

Eiland Delft
Nederlandse invloeden
Snorkelen bij Pigeon Island
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Sri-Lanka-Renee
Renée
Sri Lanka is een prachtige bestemming. Niet al te groot, maar heel divers. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Het onbekende noorden van Sri Lanka

Dag 1 Anuradhapura

Dag 2 Jaffna

Dag 3 Jaffna

Dag 4 Trincomalee

Dag 5 Trincomalee

Dag 6 Vertrek Trincomalee

100% maat werk

Dag 1 Anuradhapura, culturele driehoek

Sri-Lanka-Anuradhapura-witte-dagoba Anuradhapura-Monnik1_1_375321

U laat de westelijke kust achter u en reist door naar het hart van Sri Lanka: de culturele driehoek. Anuradhapura is één van de hoogtepunten van uw reis door Sri Lanka. Het is een bijzondere stad voor boeddhisten. Wandel, fiets of stap in een tuktuk om de stad te doorkruisen en stop bij één van de vele stoepa’s (bolvormig bouwwerk), tempels of ruïnes. De Ruwanweliseya stoepa, ook wel Grote Stoepa genoemd, is één van de hoogste ter wereld. De felle zon weerkaatst op de kraakwitte bol.

 

Overnachting in Anuradhapura

Inclusief privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 2 Anuradhapura, culturele driehoek - Jaffna

Op naar Jaffna, het uiterste noorden van Sri Lanka. De reistijd bedraagt ongeveer vijf uur langs een saaie weg. Onderweg heeft u dus even tijd om uw ogen te sluiten.

 

Jaffna is heel lang niet toegankelijk geweest voor bezoekers. Vroeger heerste hier de burgeroorlog, maar sinds 2009 is de rust wedergekeerd. Er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw. Jaffna is interessant vanwege het koloniale verleden, maar ook kunt u heerlijk relaxen aan één van de mooie zandstranden of een duik nemen in zee. Dit droge gebied telt veel bananenplantages. Het vissersdorpje Point Pedro is het noordelijkste puntje van het eiland.

 

Als u wilt kunt u een fiets huren en zelf langs de tempels, kerken en marktjes fietsen.

 

Overnachting in Jaffna

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 3 Jaffna

SriLanka-Jaffna-FortvanJaffna4.jpg_4_277932 SriLanka-Jaffna-BootjesbijJaffna.jpg_1 SriLanka-Jaffna-FortvanJaffna1.jpg_2_277968

Per boot kunt u een bezoek brengen aan het eiland Delft, waar de ruïnes van het Nederlandse fort te zien zijn. De weg naar het vertrekpunt van de boot is behoorlijk slechts. Af en toe even hobbelen. Tussen de lokale mensen, op een traditionele vissersboot, vertrekt u naar Delft. Er zijn geen stoelen of bankjes aan boord, dus u zit op het dek. Bijzonder aan het Nederlandse fort is dat deze gemaakt is van dood koraal. Tijdens de burgeroorlog is ook dit fort zwaar vernield. De ruïnes van dit fort kunt u nog steeds bezoeken. Op dit eilandje zijn veel wilde paarden te zien, die door de Portugezen hierheen gebracht zijn. Even relaxen voor u terugkeert naar Jaffna kan aan het strand, die bezaaid is met schelpen.

 

Overnachting in Jaffna

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 4 Jaffna - Trincomalee

Via die saaie weg door naar de kust, naar het stadje Trincomalee. Vanuit Jaffna is het ongeveer 3 uur rijden.

 

Informatie Trincomalee:

In Trincomalee vindt u de mooiste stranden van Sri Lanka. Het witgele zand nodigt uit om hier heerlijk te relaxen, maar u kunt hier ook erg goed snorkelen en duiken. De beste plek om te snorkelen is bij Pigeon Island.

 

Overnachting in Trincomalee

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 5 Trincomalee

Trincomalee-strand-1

Geniet van de rust op het zandstrand van Trincomalee. WIlt u liever de onderwaterwereld bekijken? Maak een uitstapje naar Pigeon Island. Dit is de beste plek om te gaan snorkelen.

 

Overnachting in Trincomalee

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 6 Vertrek Trincomalee

Na uw ontbijt is er een einde gekomen aan dit arrangement. Waarom reist u niet door naar het zuiden of terug naar Centraal-Sri Lanka? Ontdek nog meer van de Culturele Driehoek.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën