Wendy
Specialist Zuid-Afrika en Costa Rica

Wendy

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Canada, Amerika, Costa Rica, Indonesië, Kenia, Namibië, Thailand, Sri Lanka en Zuid-Afrika. 

Ik ben al een lange tijd werkzaam in de reisbranche en sinds 2022 bij Van Verre reizen. Reizen is mijn passie, hobby en werk. Mijn vriendinnen zeggen vaak bij vragen over vakanties: “Oh dat moet je maar aan Wendy vragen, die weet overal iets leuks.” Reizen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid, waar je zorgeloos een nieuwe wereld gaat ontdekken en van ontmoetingen die je de rest van je leven bijblijven. Het is ook een flinke dosis spanning wanneer ik oog in oog sta met een wild dier in mijn geliefde Zuid-Afrika. Reizen is op plekken komen waar je al heel je leven van droomt en elke dag opstaan met een glimlach van oor tot oor. 

Als reisspecialist mag ik hier dagelijks mee bezig zijn en doe ik niets liever dan de meest onvergetelijke ervaringen samenstellen voor onze reizigers. Ik luister naar jouw wensen, zodat we samen kunnen puzzelen om een ultieme reis te realiseren.

 

    

 

Mijn mooiste reis ooit 

 

Dit vind ik altijd een lastige vraag, omdat iedere reis weer nieuwe ervaringen brengt, maar je kunt wel zeggen dat Zuid-Afrika mijn hart en dat van mijn gezin gestolen heeft. Drie keer bezochten wij dit land met zijn indrukwekkende wild life, groene natuur en lieve mensen. In het Noorden startten wij onze reis bij de watervallen en vergezichten van de panorama route. Het Kruger nationaal park mag uiteraard niet ontbreken in een reis door het Noorden. Op zoek naar de dieren verbleven we hier in de eenvoudige rest camps. De meest bijzondere ervaring is de Bush Braai die we in Lower Sabi maakten. Net voor zonsondergang werden we opgehaald voor een game drive. Nadat de zon onder was, werden we naar een “geheime” plek in het park gebracht waar het kampvuur al brandde, de tafels al waren gedekt en de olielampjes voor verlichting zorgden. Terwijl wij genoten van de braai hoorden we de nachtdieren in de bosjes scharrelen.

 

In de Ezulwini Valley fietsten we tussen het wild, heel bijzonder hoe dichtbij je kunt komen. Via Pongola reizen we het ene jaar naar de nijlpaarden in St. Lucia en het andere jaar naar de stranden van het nog ongerepte Ponta d’Ouro in Mozambique. Ook de Zuid-Afrikaanse taal maakt een reis door dit land voor mij altijd weer bijzonder. Het is goed te begrijpen, maar ook grappig. Zo brengt de lugwaardin (stewardess) je naar Zuid-Afrika waar je op zoek gaat naar kameelperden (giraffen) en seekoeien (nijlpaarden) en hopelijk geen pap wiel (lekke band) krijgt.

 

    

 

    

7ee5b9cf-a46d-4bc2-b73f-a659fccd920a

Mijn Bucketlist

Nu de kinderen volwassen zijn, wil ik samen met mijn man graag één keer een lange reis maken naar Nieuw-Zeeland en Australië (3 maanden). Verder zijn er nog zoveel mooie plekjes te ontdekken! Wild en natuur blijven mij trekken, dus ik zou graag een trekking naar de gorilla’s in Uganda maken, de grote trek op de serengeti aanschouwen, walvissen spotten in Oost Canada en de geisers in Yellowstone bezoeken.

Mijn favoriete Van Verre reizen
Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg Hazyview Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Stanford, bij Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad.

shutterstock_210009229
Namibië, Botswana en Zimbabwe

Autorondreis: Safari Etosha naar Victoria Falls

Namibië, midden: Windhoek > Okonjima, AfriCat Foundation > noord: Etosha National Park > Kavango, safari per boot > Caprivi > Botswana: Chobe National Park, olifanten. Zimbabwe: Victoria Watervallen, breedste van Afrika.

De adembenemend mooie kust bij Coromandel
Voorbeeldreis Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland per auto: Nieuw-Zeeland in 5 weken

Noordereiland: Auckland > Bay of Islands > Coromandel > Rotorua > New Plymouth > Martinborough > Wellington > Zuidereiland: Kaikoura > Marlborough Sound > Abel Tasman > Franz Josef > Wanaka > Milford Sound > Catlins > Dunedin > Mount Cook > Christchurch