Rowan
Reisspecialist Indonesië

Rowan

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika en IJsland.

Vroeger al wilde ik nooit naar huis na de jaarlijkse kampeervakanties met mijn ouders en broers. En op school leerde ik liever vreemde talen uit mijn hoofd dan rekensommetjes. De fascinatie voor andere landen en culturen ontwikkelde zich verder tijdens mijn studie, zeker nadat ik op studiereis was geweest naar IJsland en Zuid-Afrika. De adembenemende natuur van IJsland en de diversiteit van Zuid-Afrika hadden mijn hart voorgoed veroverd. Ik was vastbesloten de rest van de wereld te gaan ontdekken en er mijn beroep van te maken. Dus zo gezegd, zo gedaan!

 

Uitgekeken en uitgepraat raken over al het moois wat de wereld te bieden heeft? Dat zal bij mij nooit gebeuren! Het gevoel van vrijheid en dankbaarheid wat ik ervaar op reis, daar word ik het allergelukkigst van.

 

        

 

Mijn mooiste reis ooit 

Ik vind het moeilijk om er één uit te kiezen, omdat iedere reis zo verschillend is. Een maand reizen door Zuid-Afrika, een reis naar Fins Lapland samen met mijn familie of mijn vakanties naar Cuba en Mexico zal ik niet snel vergeten. Maar drie maanden backpacken met mijn vriend door Thailand, Maleisië en Indonesië is ook een onbeschrijfelijke ervaring geweest. Overnachten op het water in één van de mooiste nationale parken van Thailand, fietsen door de wereldstad Kuala Lumpur, oog in oog staan met orang-oetangs op Sumatra en snorkelen met schildpadden op Gili Meno. Om maar een paar voorbeelden te noemen!

 

        

 

Cahuita-luiaard-drievinger-3

Mijn bucketlist

Die is oneindig! New York bezoeken tijdens de kerstperiode wordt binnenkort afgevinkt. Ik ben gek op dieren dus ik droom van luiaards spotten in Costa Rica, de grote migratie meemaken in Tanzania of Kenia en koala’s begroeten in Australië. Verder zou ik ook ooit nog eens willen; de Machu Picchu bewonderen tijdens een rondreis Peru, dwalen door de straten van Hoi An in Vietnam en verschillende nationale parken bezoeken in Amerika en Canada… ik kan nog wel even doorgaan.

 

Mijn favoriete Van Verre reizen
Amerika-Arizona-Antelope-Canyon
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Zuidwest USA Compleet

Los Angeles > San Diego > Tucson, cowboys > nationale parken, Grand Canyon, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce, Zion, Death Valley, Sequoia, Yosemite > Antelope Canyon > Monument Valley, Navajo’s > Las Vegas > San Francisco > Kustroute > Santa Barbara, strand.

Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg Hazyview Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Stanford, bij Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad.

Maleisië-Penang-Georgetown-streetart
Indonesië en Maleisië

Rondreis Veelzijdig Sumatra en West-Maleisië

Maleisië: Kuala Lumpur, de bruisende hoofdstad > Noord-Sumatra: Tobameer, Samosir Island > Brastagi > Bukit Lawang, orang oetans. Maleisië: eiland Penang, cultuursnuiven > eiland Langkawi, strand