Judith
Specialist Latijns-Amerika

Judith

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Argentinië, Chili, Peru, Bolivia, Costa Rica, Panama, Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Vietnam, Laos, Thailand.

Als klein meisje droomde ik ervan om stewardess te worden, maar toen ik voor het eerst vloog wist ik dat wat er achter de horizon ligt veel interessanter is! Zodra ik 19 was ben ik voor een half jaar naar Israël vertrokken en liftend naar Egypte ben ik toen echt besmet met het reisvirus. Jaren later, nadat ik vijf jaar prachtige rondreizen in Chili, Argentinië, Peru, Bolivia, Suriname, en Mexico / Guatemala heb begeleid, ben ik uiteindelijk in Chili gaan wonen. Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen: de geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde, en ontelbaar veel mooie plekken.

 

Als ik op reis ben ga ik altijd op zoek naar marktjes, waar je het echte leven voelt. Daar zie je wat de mensen eten en ik hou ontzettend van lekker eten, dus heb bijvoorbeeld in Chiang Mai een dag kookcursus gevolgd, net als in Marrakech!

 

    

 

Mijn mooiste reis ooit

De onmogelijke vraag! Wat me het meest is bijgebleven van al mijn reizen zijn de avonturen, de niet geplande verrassingen. Met aftandse taxi’s je weg zoeken door het noorden van Peru op modderige bergwegen, slapen bij mensen thuis in Guatemala,  dagen vastzitten in een lodge bij Milford Sound in Nieuw-Zeeland vanwege heftige regen, in cactusland in Noord-Argentinië uit een bus stappen op een plek waarvan de buschauffeur zegt ‘weet je heel zeker dat je hier moet zijn?’ ...

Maar als ik echt een land moet kiezen, dan wordt het Peru. Zoveel afwisseling in 1 land vond ik nergens anders. Je gaat van de Amazone jungle naar het hoogst bevaarbare meer ter aarde, bent in een totaal andere wereld in Cuzco en omstreken, kunt bergwandelen rond Huaraz en dan stikt het ook nog eens van de historische ruïnes, kleurrijke mensen en heerlijk eten.

 

    

Mijn reisblogs
Merengebied van Chili

Merengebied van Chili

Mijn inspectiereizen

In 2014 heb ik een inspectiereis naar Costa Rica gemaakt. Zo heb ik zelf kunnen ervaren hoe goed je hier met een eigen auto kunt rondrijden en wat de mooiste plekjes zijn. Al moest ik wel even slikken bij de canopytocht, het was een onvergetelijke ervaring.

Tip: omdat ik via Panama City vloog heb ik daar een wat latere doorvlucht ingepland, en zo nog even deze stad meegepikt! Het oude centrum en de sluizen van het Panamakanaal waren zeker de moeite waard om een  bezoekje aan te brengen.

 

 

Colombia-Cartagena-kleurrijke-straatjes_2_475547

Mijn Bucket list

Dromen is gratis zeg ik altijd! Dus ik droom ervan te dwalen door Cartagena in Colombia en toch een keertje mee te gaan op een cruise naar Antarctica, maar ben ook heel benieuwd hoe een reis door Afrika me zou bevallen. Dieren spotten met mijn kinderen in Tanzania of Madagascar? Een camperreis door de nationale parken van Canada? Maar ook een reis naar Indonesië voor wat warmte en een kookcursus staat op mijn lijstje.

Mijn favoriete Van Verre reizen
Locals-in-kleurrijke-kleding-Peru
Voorbeeldreis Peru

Rondreis Peru: Kleurrijk Peru

Lima- vlucht naar Arequipa – busrit over de pampa’s met lama's naar de Colca Canyon – condors, Cruz del Condor – Puno,Titicacameer – mooie busrit naar Cuzco – Heilige Vallei – trein richting Machu Picchu – Cuzco – Lima

Chili-Paaseiland1_1_432022
Voorbeeldreis Chili

Rondreis Chili per auto: Compleet Chili

Beste reisperiode: oktober t/m april

 

Santiago de Chili > San Pedro de Atacama > Pucón > Puerto Varas > Puerto Natales > Torres del Paine > Santiago de Chile > Paaseiland > Maipo Vallei

Aan de oever van een rivier bij Mompox
Voorbeeldreis Colombia

Rondreis Colombia: Onbekend Colombia

Bogotá > Tatacoa woestijn > mysterieuze beelden San Agustín > Popayán, witte stad > Cali, salsahoofdstad > tropische eilanden San Andrés en Providencia > Cartagena > nostalgisch Mompox > Cartagena