Bouwsteen Ontdek de Amazone per boot

U vliegt naar Iquitos, in het noorden van Peru. Daar wordt u opgehaald en naar het knusse cruiseschip gebracht dat de komende dagen over zijrivieren van de Amazone vaart. U gaat de jungle in en komt vogels, vlinders, kaaimannen en andere dieren tegen. Hopelijk heeft u geluk en springen er ook rivierdolfijnen voorbij. 

 

Tijdens deze bouwsteen kunt u ook verblijven in een ecolodge in het oerwoud. Vanaf hier maakt u elke dag een excursie.

Verblijf op kleinschalige cruise
Varen over zijrivieren Amazone
Kans op rivierdolfijnen
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!

Reis van dag tot dag: Ontdek de Amazone per boot

Dag 1   Iquitos - Cruise over de Amazone

Dag 2   Cruise over de Amazone

Dag 3   Cruise over de Amazone

Dag 4   Vertrek Amazone naar Iquitos

100% maat werk

Dag 1 Cruise over de Amazone - zondag

Amazone-La-Perla-cruise-boot (6)

Vanaf de luchthaven van Iquitos is het een klein uur rijden naar Nauta, waar La Perla ligt aangemeerd. Ga aan boord en ontdek de boot waar u de aankomende dagen verblijft. U vaart over de Marañon- en Ucayali-rivier. Beide rivieren voeden de Amazone.

 

Tijdens de lunch krijgt u uitleg over de activiteiten, de route die gevaren wordt en de flora en fauna van de Amazone. In de loop van de middag begint de eerste excursie. U gaat op zoek naar dieren in het reservaat Yanayacu de Yacapana. Vogels, luiaards en roze dolfijnen leven hier. Ook ziet u de grootste waterplant ter wereld: de Victorias Regias. U bewondert de zonsondergang en uw gids gaat met zijn zaklantaarn op zoek naar kaaimannen.

 

Overnachting aan boord van La Perla.

Inclusief lunch, diner, koffie, thee, sappen, water, transfer, genoemde excursie

Dag 2 Cruise over de Amazone - maandag

Kleine-krokodil-Amazonegebied(12) Blue-Morpho-2(12)

Als u wilt, wordt u al vroeg gewekt om de zonsopgang mee te maken. Vervolgens is er een korte trekking op zoek naar vogels. De vroege ochtend is de beste periode van de dag om vogels te spotten. Toekans, ara’s, kleurrijke papegaaien en quetzals komen hier onder andere voor. Maar niet alleen vogels, ook apen en luiaards worden vaak gespot.

 

Na de ochtendsafari ontbijt u op de boot. U verkent zijtakken van de rivier waar leguanen en luiaards te zien zijn. Verder bezoekt u vandaag een vlindertuin en gaat u op avondsafari: op zoek naar nachtdieren. Als u gisteren nog geen kaaimannen gezien heeft, heeft u hopelijk vandaag geluk. Ook slangen, schorpioenen en tarantula’s zijn erg actief in de avond. Liever geen zin in een nachtmerrie vannacht? Blijf op het schip, luister naar de junglegeluiden en geniet van de sterrenhemel onder het genot van een pisco sour.

 

Overnachting aan boord van La Perla.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, sappen, water, transfer, genoemde excursies

Dag 3 Cruise over de Amazone - dinsdag

Shutterstock-Amazone-Iquitos-13(10) Dorp aan de Amazone bij Iquitos(5) Zeekoe-Rescue-Center-Iquitos-2(5)

Rustig vaart u over het zwarte water van de Yarapa-rivier. Geniet van eventuele dieren en het prachtige landschap. Terug aan boord van La Perla vaart u verder naar de Piranhakreek in het natuurreservaat Pacaya Samiria. Met een kleine boot verkent u het gebied. Het is de perfecte plek om piranha’s te zien. Lukt het u op er één aan de haak te slaan?

 

In de middag maakt u een jungletrekking. De gids leert u meer over de flora en fauna. Hij laat u exotische insecten, tarantula’s en andere spinnen en kikkers zien. Tevens vertelt hij over de basistechnieken om in de jungle te overleven. U hoeft ze gelukkig niet in praktijk te brengen, maar leuk om hier over te horen.

 

Overnachting aan boord van La Perla.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, sappen, water, transfer, genoemde excursies

Dag 4 Cruise over de Amazone - woensdag

Het laatste deel van uw cruise vaart u over de Marañon rivier. Geniet nog even van de Amazone voordat u in Nauta arriveert. Hier pakt u de bus naar Iquitos. Onderweg stopt u bij het Manatee Rescue Center, waar bedreigde zeekoeien zijn. Behalve deze rustige dieren te bekijken, kunt u ze ook voederen. Erg leuk om te doen! In Iquitos maakt u nog een korte stadstour, waarbij u de chique huizen van de voormalige rubber-baronnen ziet, het ijzeren huis dat ontworpen is door Gustave Eiffel en de drijvende markt van Belen. Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, sappen, water, transfer, genoemde excursies

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën