terug naar het overzicht

Autorondreis Woestijn en Wildparken

Bizarre zandsteenformaties met oeroude rotstekeningen. Eindeloze stoffige woestijnvlaktes met droge rivierbeddingen, die na de langverwachte lenteregens veranderen in vruchtbare oases. Een overweldigende dierenwereld. Welkom in de fabelachtige natuur van Namibië, waar flora en fauna in perfecte harmonie dansen. 

Wat maakt deze reis bijzonder
De rode zandvlakte van Kalahari
Bezoek zeehonden bij Cape Cross
Op safari in Etosha
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 2100,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Woestijn & Wildparken

Dag 1             Windhoek

Dag 2             Kalahari

Dag 3             Kalahari

Dag 4             Sossusvlei

Dag 5             Sossusvlei

 

 

Dag 6             Swakopmund

Dag 7             Swakopmund

Dag 8             Twyfelfontein

Dag 9             Twyfelfontein

Dag 10           Etosha National Park

Dag 11           Etosha National Park

Dag 12           Etosha National Park

Dag 13           Okonjima

Dag 14           Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Windhoek

ca. 50 km / 1 uur

Windhoek is de kleurrijke hoofdstad en het visitekaartje van Namibië. Een prettige mix van werelden, waar Europese en Afrikaanse cultuur elkaar de hand schudden. In het centrum van deze grootste stad van Namibië koketteren historische huizen nuffig naast hedendaagse, moderne gebouwen.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het wonderlijke Namibië. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

 

U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend hoor.

 

U rijdt in een klein uurtje over een goed geasfalteerde weg van de luchthaven naar Windhoek. Het staat allemaal duidelijk aangegeven, volgt u gewoon de borden.

 

Overnachting in Windhoek

Inclusief huurauto

Dag 2 Windhoek -Kalahari

ca. 265 km / 3 uur

Kalahari (13) Kalahari bushman(12)

Na het ontbijt begint uw avontuur. In Namibië zijn alleen de wegen met een B-nummer en enkele C-wegen geasfalteerd. De overige C- en D-wegen zijn onverharde stoffige zandwegen, die overigens prima te berijden zijn. Houdt u daarbij wel uw snelheid in de gaten. Aan het einde van de autorit een frisse douche om het stof van uw lijf te spoelen is een heerlijke luxe. 

 

De snelste weg naar de rode zandduinen van de Hardap Kalahari regio gaat over de B1 naar Mariental. De mooie landelijke route via Dordadis, Uhlenhorst en Hoachanas gaat grotendeels over onverharde wegen en neemt ruim een uur langer in beslag, maar als u ’s morgens op tijd vertrekt bent u zeker tegen het middaguur in uw lodge. Wat dacht u van een avondrit per jeep door het roestrode duinlandschap? Lekker om de dag af te sluiten met een typische Afrikaanse zonsondergang.

 

Overnachting in de Kalahari

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Kalahari

U kunt vandaag op eigen houtje in de vrije natuur wandelen of deelnemen aan een jeepsafari. Op hobbelige zandwegen baant u zich een weg door de savanne langs kameeldoornbomen en rivierbedden. De Kalahari is onvervalste natuur, waar vogels het luchtruim domineren en de meest uiteenlopende dieren de verlaten steppen bevolken. Echte woestijndieren, waaronder aardvarkens, adders, schorpioenen en hyena’s, leven hier naast Afrikaanse klassiekers als de olifant, jachtluipaard en giraf. Maar ook spring- en gemsbokken, struisvogels en hartebeesten voelen zich in de Kalahari thuis.

 

Overnachting in de Kalahari

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Kalahari - Sossusvlei

ca. 290 km / 4 uur

APS  Sossusvlei zandduinen ballonvaart(11)

Morgenstond heeft goud in de mond en dat geldt al helemaal voor de bijzondere Sossusvlei, gelegen aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn. Deze indrukwekkende rit brengt u aan de rand van de meest fabelachtige zandduinen ter wereld. Halverwege passeert u het slaperige stadje Maltahöhe. Heerlijk om hier even uw benen te strekken en in een van de eettentjes aan de hoofdstraat naar binnen te gaan. Ook al heeft u nog een halve tank, laat u uw auto bij de benzinepomp gerust voltanken. Het eerstvolgende tankstation is namelijk pas bij Sesriem, helemaal aan de andere kant van de Tsarisbergen. De gelijknamige pas voert u er dwars doorheen.

 

Overnachting in Sossusvallei

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Sossusvlei en Sesriem Canyon

Voor dag en dauw rijdt u over een bijna eindeloze zwarte streep van asfalt door verlaten woestijnlandschap naar de reusachtige duinen van Sossusvlei en Deadvlei. Badend in de warme ochtendzon ontvouwt zich een weergaloos schouwspel: alle schakeringen rood strelen uw oog. Het uitzicht vanaf verschillende zandduinen is werkelijk adembenemend en mag met recht tot een hoogtepunt van uw reis gerekend worden. Neem alle tijd om volop te genieten van het onbeschrijflijke serene landschap.

 

Overnachting in Sossusvlei

Inclusief ontbijt, huurauto

Ballonvaart
Sossusvlei

Ballonvaart

Een unieke ervaring die u nooit vergeet! In de vroege ochtend zweeft u over het mooiste landschap van Namibië...

Dag 6 Sossusvlei – Swakopmund

ca. 400 km / 6 uur

Swakopmund shutterstock 308656460(12) Rit-Swakopmund-oude-auto(8)

Een lange reisdag voor de boeg, dus als het even kan, gaat u dan vroeg ontbijten en op pad met de morgenzon als uw metgezel. Vandaag reist u dwars door het desolate woestijnlandschap van Namib Naukluft Park naar Swakopmund aan de kust. Een uitdagende rit met de nodige stops onderweg. Uitdagend, omdat er soms geen einde aan die verharde zandweg lijkt te komen en u nauwelijks andere reizigers tegenkomt. Heel af en toe een tegenligger of een auto die u naarstig inhaalt. Ziet u daar het bordje Solitaire en die verroeste autowrakken? Een must om hier even te stoppen. Allereerst om te tanken (de eerstvolgende mogelijkheid biedt zich aan in Walvisbaai), maar ook om koffie met apfelstrudel te eten als eerbetoon aan de legendarische Moos die in Solitaire zijn eeuwige rustplaats heeft gevonden. Nadat u de indrukwekkende bergpassen Gaub en Kuiseb bent gepasseerd wacht u de rit naar de kust. Onderweg stuit u op de wonderlijke prehistorische Welwitchia Mirabilis. Deze planten kenmerken de droge regio. Ook typerend in dit landschap zijn de kleine stokstaartjes die in holen in de grond leven. U herkent ze als ze in groepjes zenuwachtig de horizon afturen. Als Swakopmund achter stoffige woestijnheuvels opdoemt zult u zich even in uw arm moeten knijpen. Het is geen sprookjesachtige luchtspiegeling, deze charmante kustplaats met Duits tintje bestaat echt.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Swakopmund

Swakopmund is in 1892 gebouwd als havenplaats. Het nabijgelegen Britse Walvis Bay dankt zijn naam aan de walvissen die plankton komen eten in de diepe baai voor de kust. Het is ook een walhalla voor vogels in alle soorten en maten. Neem daarom zeker uw verrekijker mee.

 

Overnachting in Swakopmund

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Swakopmund - Twyfelfontein

ca. 320 km / 4 uur

Cape Cross zeehondenkolonie shutterstock 168747974(11)

Verandering van spijs doet eten. U rijdt vandaag noordwaarts langs de kust en dan landinwaarts. Bij Cape Cross kunt u een enorme zeehondenkolonie bezoeken. Cape Cross is ook van historisch belang. In 1468 zette de eerste Europeaan voet aan wal in Namibië. Hij richtte hier een kruis op ter ere van de koning van Portugal. Een stukje terug, in het vissersplaatsje Hentiesbaai, kunt u prima lunchen. Vervolgens leidt de C35 u door Damaraland naar Twyfelfontein. Onderweg passeert u Brandberg, de hoogste bergtop van Namibië. Hier vereeuwigen San-rotstekeningen de levensstijl van duizenden jaren geleden.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Twyfelfontein

In Twyfelfontein (zo genoemd naar een waterbron die ook zomaar eens droog kon zijn) wandelt u gedurende een uur langs meer dan tweeduizend rotstekeningen van soms wel zesduizend jaar oud! Oeroude kunstwerken met dieren, menselijke voetafdrukken en patronen komen aan u voorbij.

 

Overnachting in Twyfelfontein

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Twyfelfontein – Etosha

ca. 250 km / 3 uur

De komende dagen is het safari en wilde dieren wat de klok slaat. De C39 en C38 leiden u via Khorixas en Outjo naar het fabuleuze Etosha National Park, het pareltje van Namibië. Het gebied is zo groot als Nederland en er leven meer dan honderd verschillende zoogdieren en talrijke vogelsoorten. 

 

Overnachting in Etosha

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Etosha

Etosha safari leeuw (11) drinkende koedoes(10) Etosha NP zebra's shutterstock_149228510(10)

Ondanks een kurkdroge winter heeft Etosha een zeer rijk dierenleven met meer dan 114 beschermde diersoorten. Een groot deel van dit vlakke reservaat wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in de regentijd water bevat. U heeft de gehele dag de tijd om met uw auto het park te verkennen. Zebra, wildebeest, giraf, olifant, kudu, springbok, impala en overige antilopen, met een beetje geluk treft u ze allemaal. U mag niet harder dan 60 km/u rijden.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Op safari in Etosha
Etosha

Op safari in Etosha

In de vroege ochtend en late namiddag is het wild in Etosha op zijn best te spotten. Trek er samen met een...

Dag 12 Etosha

Van de jagers zijn voornamelijk de leeuw en het jachtluipaard actief met in hun kielzog de hyena. Naast wild huisvest Etosha meer dan 340 vogelsoorten, variërend van kleurrijke bijeneters, roze flamingo’s tot de grote kori bustard.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Dag 13 Etosha – Okonjima

ca. 315 km / 4 uur

Okonjima (13) Okonjima (12)

Wat lang geleden nog een veehouderij was, is nu Okonjima Nature Reserve. Een uniek natuurgebied met de markante Omboroko bergen als decor. Okonjima betekent ‘plaats van de bavianen’ in de lokale Herero-taal. Het is echter een ander dier dat hier de scepter zwaait. Dit is de plek waar de AfriCat Foundation is gevestigd, die zich bezig houdt met de bescherming, opvang en onderzoek naar jachtluipaarden. Namibië heeft namelijk de grootste, in het wild levende, jachtluipaardenpopulatie ter wereld. Tijdens uw verblijf komt u van alles te weten over dit opvangproject en komt u oog in oog met deze sierlijke katachtigen. Wat een bijzondere plek! 

 

Overnachting in Okonjima

Inclusief huurauto

Dag 14 Okonjima - Windhoek

ca. 260 km / 3 uur

De ochtend kunt u nog naar hartenlust doorbrengen in Okonjima. Hierna rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Bij aankomst levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen