Bouwsteen Sossusvlei en Swakopmund

Aan de verlaten rand van een uitgerekte zandzee wedijveren Sossusvlei en Deadvlei om uw onverdeelde aandacht. Deadvlei, waar eeuwenoude kameeldoornbomen als versteend de wacht houden op een verdroogde, witgele zoutgrond.

Sossusvlei, met zijn sensationele duinen tot wel 300 meter hoog, roodgekleurd door ijzer in het eeuwenoude zand. Een winnaar is er niet. Of toch wel? Laat u verwonderen en beleef Sossusvlei en Deadvlei met al uw zintuigen.

Beklim de zandduinen
Sesriem canyon
Kajak tussen de zeehonden
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Eva-Namibie-Sossusvlei
Eva
Een bezoek aan Namibië mag niet ontbreken vanwege de unieke wilde dieren, woestijnlandschappen en de zandduinen van de Sossusvlei.

Van dag tot dag: Sossusvlei en Swakopmund

Dag 1      Sossusvlei

Dag 2      Sossusvlei

Dag 3      Sossusvlei

Dag 4      Swakopmund

Dag 5      Swakopmund

Dag 6      Swakopmund

100% maat werk

Dag 1 Windhoek - Sossusvlei

ca. 415 km / 6 uur

Windhoek is de kleurrijke hoofdstad en het visitekaartje van Namibië. Een prettige mix van werelden, waar Europese en Afrikaanse cultuur elkaar de hand schudden. In het centrum van deze grootste stad van Namibië koketteren historische huizen nuffig naast hedendaagse, moderne gebouwen.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het wonderlijke Namibië. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. In Namibië zijn alleen de wegen met een B-nummer en enkele C-wegen geasfalteerd. De overige C- en D-wegen zijn onverharde stoffige zandwegen, die overigens prima te berijden zijn. Houdt u daarbij wel uw snelheid in de gaten. Aan het einde van de autorit een frisse douche om het stof van uw lijf te spoelen is een heerlijke luxe. 

De snelste weg naar de rode zandduinen van Sossusvlei gaat over de B1 naar Mariental en dan de C19 naar het slaperige stadje Maltahöhe. Heerlijk om hier even uw benen te strekken en in de hoofdstraat wat te eten. Ook al heeft u nog een halve tank laat u uw auto bij de benzinepomp gerust voltanken. Het eerstvolgende tankstation is namelijk pas bij Sesriem, helemaal aan de andere kant van de Tsarisbergen. De gelijknamige bergpas voert u er dwars doorheen. Als u ’s morgens op tijd vertrekt bent u zeker in de namiddag in uw lodge.

 

Overnachting in Sossusvlei.

Inclusief huurauto

Dag 2 Sossusvlei en Sesriem Canyon

Namibie-Sossusvlei-natuur(12) Sossusvlei Martin (13)

Morgenstond heeft goud in de mond en dat geldt al helemaal voor de bijzondere Sossusvlei, gelegen aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn. Voor dag en dauw rijdt u over een bijna eindeloze zwarte streep van asfalt door verlaten woestijnlandschap naar de reusachtige duinen van Sossusvlei en Deadvlei. Badend in de warme ochtendzon ontvouwt zich een weergaloos schouwspel, alle schakeringen rood strelen uw oog. Het uitzicht vanaf verschillende zandduinen is werkelijk adembenemend en mag met recht tot een hoogtepunt van uw reis gerekend worden. Neem alle tijd om volop te genieten van het onbeschrijflijke serene landschap.

 

Overnachting in Sossusvlei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Sossusvlei

Een volle dag om te genieten van de ongepolijste schoonheid van het Namib Naukluft Park. Zou u de rode zandbak eens willen ervaren door de ogen van een hagedisbuizerd? Dan is een tocht per heteluchtballon absoluut aan te raden. Toegegeven, u moet er flink vroeg voor uit de veren en wat dieper in de buidel tasten, maar het is een belevenis die u voor altijd zult koesteren. U zweeft ongeveer een uur boven het surrealistische woestijnlandschap en eenmaal weer voet aan bodem, wacht u een compleet ontbijt in de bush (weersomstandigheden voorbehouden).

 

Overnachting in Sossusvlei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Sossusvlei – Swakopmund

Namibie-NaukluftNationalPark-natuur

Een lange reisdag voor de boeg, dus als het even kan gaat u dan vroeg ontbijten en op pad met de morgenzon als uw metgezel. Vandaag reist u dwars door het desolate woestijnlandschap van Namib Naukluft Park naar Swakopmund aan de kust. Een uitdagende rit met de nodige stops onderweg. Uitdagend, omdat er soms geen einde aan die verharde zandweg lijkt te komen en u nauwelijks andere reizigers tegenkomt. Heel af en toe een tegenligger of een auto die u naarstig inhaalt. Ziet u daar het bordje Solitaire en die verroeste autowrakken? Een must om hier even te stoppen. Allereerst om te tanken (de eerstvolgende mogelijkheid biedt zich aan in Walvisbaai), maar ook om koffie met apfelstrudel te eten als eerbetoon aan de legendarische Moos die in Solitaire zijn eeuwige rustplaats heeft gevonden. Nadat u de indrukwekkende bergpassen Gaub en Kuiseb bent gepasseerd wacht u de rit naar de kust. Onderweg stuit u op de wonderlijke prehistorische Welwitchia Mirabilis. Deze planten kenmerken de droge regio. Ook typerend in dit landschap zijn de kleine stokstaartjes die in holen in de grond leven. U herkent ze als ze in groepjes zenuwachtig de horizon afturen. Als Swakopmund achter stoffige woestijnheuvels opdoemt zult u zich even in uw arm moeten knijpen. Het is geen sprookjesachtige luchtspiegeling, deze charmante kustplaats met Duits tintje bestaat echt.

 

Overnachting in Swakopmund.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Swakopmund

Swakopmund is in 1892 gebouwd als havenplaats. Het nabijgelegen Britse Walvis Bay dankt zijn naam aan de walvissen die plankton komen eten in de diepe baai voor de kust. Het is ook een walhalla voor vogels in alle soorten en maten. Neem daarom zeker uw verrekijker mee.

 

Overnachting in Swakopmund.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Swakopmund

Vandaag levert u uw huurauto in en eindigt uw arrangement.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën