Renée

Landendeskundige

Mijn leukste reiservaring

Ik heb al meerdere keren naar het veelzijdige Azië mogen reizen en heel veel verschillende reiservaringen mogen opdoen. Zo heb ik onder andere in Indonesië de orang oetans op Sumatra van dichtbij kunnen aanschouwen, op Java de tempels Prambaran en Borobudur kunnen bewonderen en op Bali door de prachtige rijstterrassen gelopen. In Myanmar heb ik onder andere de indrukwekkende historische vlakte van Bagan, de langnekvrouwen in Loikaw en een trekking van Kalaw naar het imposante Inle meer mogen maken.  Zoals u begrijpt, allemaal unieke ervaringen waaruit het moeilijk een keuze maken is, maar het eiland Flores (één van de Kleine Sunda Eilanden) heeft toch wel mijn hart gestolen! Meer weten over Flores? Zie mijn blog: Het prachtige eiland Flores.

 

 

Reistips

  • Voor Myanmar is het verstandig om vanuit Nederland al Euro’s of Amerikaanse dollars mee te nemen. U kunt deze wisselen bij aankomst in Myanmar. Let u er wel op dat er in de briefjes geen vouwen of scheuren mogen zitten, dan wordt het echt niet geaccepteerd. Tegenwoordig kun je in Myanmar ook pinnen, maar het komt ook regelmatig voor dat de pinautomaten niet werken, zorg dus dat u tijdig op zoek gaat naar een pinautomaat en niet pas wanneer u door uw geld heen bent. Ook werken sommige bankpassen hier nog niet, zoals de ING Bank, dan is het handig om dollars te hebben of euro’s die u ook kunt inwisselen.
  • Op de intercontinentale vluchten mag u tegenwoordig bij veel luchtvaartmaatschappijen 30 kilo aan ruimbagage meenemen. Als tijdens uw reis binnenlandse vluchten heeft houdt u er dan wel rekening mee dat hier vaak maar tot maximaal 20 kilo mag worden meegenomen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zelfs maar 10 of 15 kilo. U kunt beter dus wat minder meenemen en zo houdt u ook wat ruimte over om souvenirs mee terug te nemen!

 

Lekkerste eten

Azië heeft natuurlijk heel veel verschillende gerechten, elk land heeft zo weer zijn eigen specialiteiten, maar mijn favoriet is toch wel Pad Thai uit Thailand. Wat ook zeker niet mag ontbreken zijn de heerlijke vruchtenshakes die ze kunnen maken! In elk Aziatisch land vind je die wel terug. Een ananas juice is toch wel mijn favoriet, maar watermeloen en papaya zijn toch ook wel erg lekker. Wanneer ik ze thuis maak smaken ze toch een stuk minder lekker dan wanneer je in Azië bent. 

 

Renée

 

0299-475083

renee@vanverre.nl

 

Bekijk alle Myanmar reizen.

Myanmar-Mandalay-Renee-Bulthuis(8) riung-bajawa, soa hotspring (4) Myanmar-Kalaw-Loikaw-Renee-Bulthuis(8)