Wat te doen in Ipoh, Maleisië?
Melany in Azie

Wat te doen in Ipoh, Maleisië?

Melany, Van Verre Algemeen 29-7-2019

De stad Ipoh wordt vaak overgeslagen tijdens een rondreis door West Maleisië, een beetje een vergeten stad. Zonde, de stad heeft zo veel te bieden! Historische gebouwen, gekleurde tempels en heerlijk eten: Ipoh heeft het allemaal. Wanneer je een rondreis maakt door West-Maleisië, kun je Ipoh makkelijk toevoegen aan de reis. Ipoh ligt op de route tussen de Cameron Highlands en het eiland Penang, een goede tussenstop dus! De stad heeft mij zeer verrast. Ik vertel je graag de 5 must see’s van deze stad.

 

Tempels

De stad Ipoh ligt verscholen tussen groene kalksteengrotten. Verspreid in en rondom Ipoh zijn er meer dan 30 Chinese grottempels te vinden. Breng vooral een bezoek aan de Perak Tong Cave tempel. Een groot, gouden Boeddhabeeld staat op je te wachten bij binnenkomst. De Boeddhabeelden staan verspreid in de verschillende grotten en op de muren zijn diverse kleurrijke muurschilderingen van Boeddha’s en Chinese tekens te zien. Tegen een kleine bijdrage is het mogelijk om via verschillende trappen naar boven te gaan. Onderweg zijn kleine nisjes om even uit te rusten. Naast nog meer gekleurde beelden en muurschilderingen word je boven ook beloond met een uitzicht over de stad Ipoh.

In de tempel, Ipoh      Tempel in Ipoh      In tempel, Ipoh

 

Heritage wandeling

In de stad zijn nog veel koloniale huizen en oude herenhuizen te vinden. Bij het Tourist Information Centre is het mogelijk om een plattegrond te halen van de Heritage wandeling. Zo weet je zeker dat je niks mist. Bezoek onder andere het treinstation, het gerechtsgebouw en diverse moskeeën. In het oude centrum dwaal je door de gezellige straatjes en wandel je door één van de bekende, kleurrijke Concubine Lanes. Probeer onderweg zeker een van de vele restaurantjes en kraampjes op straat. Hier kun je heerlijke Maleisische gerechten proberen. Het is niet voor niets dat je overal in Maleisië Ipoh food terugvindt op de menukaart!

Heritage wandeling Ipoh           Heritage wandeling Ipoh

Wil jij ook wandelen door Ipoh? De bouwsteen Higlights van de westkant brengt je naar Ipoh.

 

Street Art

Verscholen tussen de kleurrijke, oude Chinese shophouses vind je bijzondere kunstwerken op de muren terug, ook wel mural street art genoemd. Door de driedimensionale aspecten welke zijn verwerkt in de street art is het een feestje om de kunstwerken te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, schommels en tafels welke zijn verwerkt in de mural street art. Ernest Zacharevic is de kunstenaar achter de bekende street art in onder andere Georgetown en Ipoh.  Waar je in Georgetown soms in de rij moet staan om een foto te maken van de mural street art, kun je in Ipoh nog rustig opzoek naar de kunstwerken van Ernest Zachrevic. Kan jij alle kunstwerken vinden?

Street art in Ipoh      Street art in Ipoh      Melany bij de street art café in Ipoh

 

Raften in Ipoh

Ben je opzoek naar actie en avontuur tijdens de reis door Maleisië? Ga dan raften in Ipoh! Op een klein uurtje vanuit Ipoh bevindt zich de Kampar River. De rivier slingert door het groene regenwoud van Maleisië. In ongeveer 1,5 tot 2 uur vaar raft je tussen het regenwoud door en passeer je 14 stroomversnellingen. Neem tussendoor ook een verkoelende duik in de rivier en kijk onderweg vooral goed om je heen. Wie weet spot je een aapje of een bijzondere vogel! Bij de finish word je beloond met een buffetlunch en is er de mogelijkheid om een actiefoto te kopen. Na een actieve ochtend word je teruggebracht naar het hotel in Ipoh.

Melany Raften in Ipoh
Melany aan het raften in Ipoh

 

Lost world of Tambun

Wil je even wat anders dan cultuur of natuur tijdens jouw vakantie in Maleisië? Net buiten de stad, verschuild tussen de groene bossen van Ipoh, ligt de Lost World of Tambun. Gillen in de achtbaan, spetteren in het waterpark en oog in oog staan met een tijger. Het kan allemaal op één dag in het attractiepark Lost World of Tambun. Zin om even tot rust te komen? Ook dat is mogelijk in een van de heerlijke hotsprings in het park! Het attractiepark heeft voor iedereen wat te bieden.

 

Ook naar de stad Ipoh? In de rondreis charme van West-Maleisië ga je naar deze indrukwekkende stad. Neem gerust contact met ons op om jouw rondreis op maat samen te stellen. 

 

Melany, 

Van Verre