Penang straatkunst
Gionne2

Streetart in Maleisië!

Gionne, Van Verre Algemeen 22-9-2019

Al wandelend door de straatjes van Georgetown op het Maleisische eiland Penang kijk ik mijn ogen uit. Wat een sfeervolle en kleurrijke stad! Overal prachtig opgeknapte Chinese shophouses met daarin sfeervolle hotelletjes, bijzondere winkeltjes of leuke kleine restaurantjes. En wat is dat nou? Een fiets tegen de muur met twee kindjes erop? Normaal niet zo bijzonder, maar de kindjes zijn geschilderd op de muur. Streetart wordt dit genoemd. Bijzonder leuk om te bezoeken tijdens je rondreis Maleisië. 

Streetart Maleisië

 

Lokale en internationale kunstenaars hebben zich uitgeleefd in de straten van Georgetown. Er zijn nog veel meer van dit soort muurschilderingen te vinden die naadloos in het straatbeeld passen. Erg leuk en verrassend om te zien. Er is zelfs een hele wandeling uitgezet langs deze kunstwerken. De trishaws fietsen me bijna voor m’n sokken omdat ik afgeleid ben door al dat moois om me heen. Dus ik stap maar in zo’n trishaw om me door de straatjes en langs de muurschilderingen te laten fietsen. Wel fijn met deze warmte. In Georgetown is de streetart in 2012 begonnen en in de afgelopen jaren is deze bijzonder leuke manier om de stad te versieren ook doorgevoerd in andere steden.

Streetart Maleisië

Met onze bouwsteen 'Highlights van de westkant' kom je bij Georgetown.

 

Straatkunst in Kuching, Melaka en Ipoh

In Kuching (Sarawak, Borneo) hebben de meeste schilderingen hier als thema de orang-oetan, die natuurlijk ook in Borneo woont. In Melaka (West-Maleisië) zijn tientallen muurschilderingen te vinden met heel diverse thema’s en stijlen. Ipoh is één van de oudste steden van Maleisië. Ipoh heeft een sfeervol historisch centrum met onder andere prachtige koloniale panden. Al dwalend door de binnenstad kom ik streetart tegen gelijkend op die in Penang. Klopt; veel van deze muurschilderingen zijn gemaakt door dezelfde artiest die Georgetown heeft versierd: Ernest Zacharevic. Ipoh wordt (nu nog) door veel toeristen overgeslagen, dus dat maakt het extra leuk om hier op verkenning te gaan.

       

Bekijk onze rondreis die je naar Ipoh brengt.

 

Straatkunst in Kuala Lumpur

In de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, heeft Ernest Zacharevic ook een aantal kunstwerken geschilderd. De meeste streetart in Kuala Lumpur lijkt eigenlijk meer op graffiti, en er is niet echt één wijk waar de muurschilderingen op loopafstand van elkaar gelegen zijn. Dus voor een ontdekkingstocht langs streetart: ga naar Georgetown, Kuching, Melaka of Ipoh tijdens jouw rondreis Maleisie!

 

Wil jij ook een reis maken door Maleisië en de streetart hier bewonderen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw Maleisië vakantie

 

Gionne,
Van Verre

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
  • Tineke
    20-7-2017
    Dat gaan we zeker doen volgende week !