Aan de wandel in de Cameron Highlands
Gionne (1)

Aan de wandel in de Cameron Highlands

Gionne, Van Verre Algemeen 24-1-2014

Al wandelend zie je veel meer van je omgeving. Onze wandelschoenen gaan dan ook standaard mee in de koffers. Vanwege de hoge ligging is het wat koeler in de Cameron Highlands, dus dit gebied leek ons wel geschikt. Voor vertrek hadden wij al gelezen dat het goed wandelen is over de theeplantages en door de jungle in de Cameron Highlands. Dus na een dagje per huurauto de omgeving verkent te hebben, trokken wij de volgende dag onze wandelschoenen aan.

 

In het plaatsje Tanah Rata, start een uitgezette wandeling naar een mooi watervalletje middenin de jungle. (In de Cameron Highlands bevinden zich de uitlopers van de jungle van Taman Negara.) Het eerste deel van de wandeling was goed te doen, het pad naar de waterval toe was geplaveid en af en toe kwamen we een verweerd bordje tegen om ons te laten weten dat we nog in de goede richting gingen. Deze wandeling voerde ons door een intens groene en dichte jungle met hier en daar prachtige bloemen. Een echte aanrader. Maar alleen de echte avonturiers raden wij aan zonder gids verder te wandelen.

 

De Theeplantage

Het pad liep na de waterval verder naar een theeplantage, maar voorbij de waterval werd het wel wat spannender. Na een paar kilometer liepen we over een smal modderpaadje en moesten we flink over boomstammen en -wortels klimmen. Ondertussen hadden we ook al een tijdje geen bewegwijzering meer gezien. Wellicht hadden we toch beter een gids in kunnen huren? Volgens onze kaart waren we echter al over de helft, en dan ga je natuurlijk niet terug. Bijna bij het einde aangekomen was het pad zelfs helemaal weggeslagen door de zware regen die de week ervoor was gevallen. Gelukkig zagen we de eindbestemming al beneden ons liggen.

        

 

Dus al klimmend en klauterend naar beneden naar de theeplantage. Een erg mooi uitzicht over die uitgestrekte groene theevelden! Na nog een stuk over een asfaltweggetje tussen de theevelden door gewandeld te hebben kwamen we bij het bijbehorende restaurantje. U kunt zich voorstellen dat de aldaar vers bereidde ijsthee ons heerlijk smaakte na deze toch wel intensieve en spannende wandeling. De aardige dame van het restaurantje vond het gelukkig geen probleem om een taxi voor ons te bellen voor de terugrit naar Tanah Rata in de Cameron Highlands. Want dat stuk door de jungle nogmaals lopen werd ons toch wel iets te heftig. 

 

Ook een prachtige wandeling maken in de Cameron Highlands tijdens jouw vakantie Maleisië? Neem snel contact met ons op en wij helpen je graag verder met het uitstippelen van jouw droomreis. 

 

Gionne,
Van Verre