terug naar overzicht

Bouwsteen Beklimming Mount Kinabalu

In het kort over Beklimming Mount Kinabalu

Een trektocht voor actieve reizigers: het beklimmen van Mount Kinabalu op Sabah. Een fantastische ervaring! U dient hiervoor wel de nodige conditie te hebben; de trektocht is behoorlijk zwaar. De eerste nacht overnacht u aan de voet van de berg, maar de volgende dag begint de beklimming onder leiding van een ervaren berggids. U loopt in rustig tempo, maar toch… U overnacht de tweede nacht in eenvoudige accommodatie op de flank van Mount Kinabalu.

De hele beklimming is overigens wel te doen zonder gebruik van houwelen en andere gereedschappen; er zijn paden aangelegd, en hekken en touwen bieden ondersteuning op lastige stukken. U moet het van uw lichamelijke inspanningen hebben. De natuur onderweg is schitterend, en de vergezichten zijn overweldigend. Het kan zo hoog op de berg wel behoorlijk koud zijn ’s nachts en in de vroege ochtend.

Mountkinabalutrekking(10)

Route

Dag 1      Naar Kota Kinabalu

Dag 2      Kota Kinabalu - Mount Kinabalu

Dag 3      Mount Kinabalu

Dag 4      Mount Kinabalu - Kota Kinanbalu

Dag 5      Kota Kinabalu vertrek

maleisie-Mountkinabalutrekking3(10)

Maatwerk

Deze bouwsteen is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.  

 

Tips

 

  • Als een beklimming van Mount Kinabalu op uw 'Bucket list' staat moet u niet te lang wachten met boeken. Per dag mogen slechts circa 135 mensen de klim naar de top maken, en dit aantal is snel behaald.

  • Is de beklimming voor u net iets te hoog gegrepen? Breng dan een bezoek aan de voet van de berg en wandel door het Mt. Kinabalu National Park. Een bezoek aan de warmwaterbronnen en de hangbruggen in Poring is ook de moeite waard!
  • Mount Trus Madi is de tweede hoogste berg van Maleisië, en ook deze is te beklimmen. Minder toeristen weten deze berg te vinden, maar gelukkig kunnen wij u hier wel op wijzen. Een mooi alternatief voor Mount Kinabalu. Vraagt u ons naar meer informatie.

Overige informatie

Accommodaties

De eerste nacht overnacht u in een eenvoudig hotel aan de voet van Mount Kinabalu. De volgende dag overnacht u in een zeer eenvoudige resthouseop Mount Kinabalu. Zie tabje Hotels.

 

Vervoer

U reist per minibus tussen Kota Kinabalu en de voet van Mount Kinabalu.

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.Het is dus een privéreis, geen groepsreis. Tijdens de transfers, boottochten en excursies reist u echter wel in kleine internationale groepjes. Per locatie zijn dit praktisch altijd andere reizigers. Privé reizen kan ook, maar de prijs is dan wel behoorlijk hoger.

 

De vluchten naar Maleisië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.