Bouwsteen Beklimming Mount Kinabalu

Een trektocht voor actieve reizigers: het beklimmen van Mount Kinabalu op Sabah. Een fantastische ervaring! U dient hiervoor wel de nodige conditie te hebben; de trektocht is behoorlijk zwaar. De eerste nacht overnacht u aan de voet van de berg, maar de volgende dag begint de beklimming onder leiding van een ervaren berggids. U loopt in rustig tempo, maar toch… U overnacht de tweede nacht in eenvoudige accommodatie op de flank van Mount Kinabalu.

De hele beklimming is overigens wel te doen zonder gebruik van houwelen en andere gereedschappen; er zijn paden aangelegd, en hekken en touwen bieden ondersteuning op lastige stukken. U moet het van uw lichamelijke inspanningen hebben. De natuur onderweg is schitterend, en de vergezichten zijn overweldigend. Het kan zo hoog op de berg wel behoorlijk koud zijn ’s nachts en in de vroege ochtend.

Wat maakt deze reis bijzonder
Speciaal voor actieve reizigers
Overweldigende vergezichten
Hoogste berg van Zuidoost-Azië
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 920,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Beklimming Mount Kinabalu

Dag 1      Naar Kota Kinabalu

Dag 2      Kota Kinabalu - Mount Kinabalu

Dag 3      Mount Kinabalu

 

Dag 4      Mount Kinabalu - Kota Kinabalu

Dag 5      Kota Kinabalu vertrek

100% maat werk

Dag 1 Naar Kota Kinabalu

U wordt bij de luchthavan van Kota Kinabalu opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kota Kinabalu:
Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Er wonen bijna 600.000 inwoners in de stad, die aan zee ligt. Het is een moderne stad. Veel oude gebouwen zijn door de Japanse bezetter in de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarna is de hele stad weer opgebouwd. Er zijn moderne shoppingmalls, maar gelukkig ook nog gezellige avond- en nachtmarkten. Loop daar zeker even heen! Vanaf Signal Hill heeft u een mooi uitzicht over de stad en de eilanden voor de kust. Enkele interessante monumenten zijn de staatsmoskee (met op de koepel een schitterend blauwgoud mozaïek) en het hypermoderne Sabah Foundation gebouw van glas en elastisch staal. Met kinderen kunt u naar Lok Kawi, een soort dierentuin met alle diersoorten die typerend zijn voor Sabah. Op zondag is er een grote markt in Kota Kinabalu. Een aanrader: ga ’s avonds naast de markt op één van de leuke terrasjes een hapje eten. Alleen al in Kota Kinabalu zou u langere tijd kunnen verblijven en vanuit de stad allerlei uitstapjes maken. Zo is het Mount Kinabalu Park een mooie tuin om te bekijken; of u kunt de berg beklimmen. Als u lekker actief bezig wilt zijn kunt u een fietstocht in de omgeving van Kota Kinabalu maken, of gaan raften. Rust heeft u tijdens een tochtje met een stoomtrein. Of u gaat een dagje naar het strand; net buiten Kota Kinabalu ligt het mooie stadsstrand Tanjung Aru, maar u kunt ook op een bootje stappen en overvaren naar één van de eilandjes voor de kust. Op zondag kunt u naar de markt van Kota Belud. Andere opties zijn nog een kookcursus en een tochtje naar één van de eilandjes voor de kust.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 2 Kota Kinabalu - Mount Kinabalu

Sabah-MountKinabalu-hillview(13)

U rijdt vanuit Kota Kinabalu in circa 2 uur door rijstvelden en Dusun-dorpjes, over de bergkammen van het Crocker-gebergte, naar de voet van de machtige Mount Kinabalu. Met haar indrukwekkende 4.101 meter is Mount Kinabalu de op een na hoogste berg van zuidoost-Azië. Onderweg naar Mount Kinabalu stopt u bij een marktje in Nabalu om even de benen te strekken. Tip: vraag uw gids om wat lokaal fruit voor u te kopen; u ziet hier de meest vreemde en erg smakelijke fruitsoorten. Bij aankomst bezoekt u het parkkantoor in Kundasang. U gaat naar het bezoekerscentrum en de Mountain Garden. De gids wijst u op de specifieke flora en fauna van het tropisch regenwoud. Alleen al op Mount Kinabalu groeien achthonderd verschillende orchideeën en vierhonderd soorten varens. De natuur is heel divers. U ziet tropische vegetatie, maar ook planten die u eerder in de Alpen zou verwachten en door de wind kromgegroeide struiken. Ook zijn er tweehonderd soorten zoogdieren, bijna zevenhonderd vogelsoorten en meer dan honderd verschillende slangen. De temperatuur overdag is tussen de 14-25 graden. De eer als eerste de top te hebben bereikt, ging naar de Britse natuuronderzoeker John Whitehead, en u gaat hem achterna!

 

U overnacht aan de voet van Mount Kinabalu bij het parkkantoor in Kinabalu National Park.

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

 

Dag 3 Mount Kinabalu

Na het ontbijt wordt u naar de Timpohon Gate gebracht. De route is zwaar omdat u veel moet klimmen, maar u hoeft niet zoals Whitehead dagenlang en moeizaam een weg door het tropisch regenwoud te kappen om deze berg te bedwingen. Er zijn paden aangelegd, en op moeilijke plaatsen zijn trappen, leuningen en touwen bevestigd zodat de beklimming en afdaling van Mount Kinabalu nu in twee dagen te doen is. In totaal wandelt u vandaag, onder begeleiding van een ervaren berggids, in 4 tot 6 uur naar Laban Rata.  Deze eerste dag klimt u naar circa 3.300 meter. Onderweg rust u bij shelters en geniet u van de prachtige natuur. Tegen de berghellingen groeit een rijk gesorteerde tropische vegetatie. De temperatuur is overdag tussen de 5 en 10 graden.

 

U overnacht op Mount Kinabalu.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, matig Engelssprekende berggids en entreegelden

Dag 4 Mount Kinabalu - Kota Kinabalu

Sabah-MountKinabalu-trail-from-rocks(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-KotaKinabalu-bloem(8) Sabah-MountKinabalu-trail-from-rocks-in-jungle(8)

4’s Ochtends heel vroeg op. Na een snel ontbijt start u al rond 3 uur in de morgen met de klim naar de top van Mount Kinabalu. U klimt door het donker, onder een prachtige sterrenhemel, naar de top. De route gaat over granieten rotsplaten met touwen om u te ondersteunen. U bereikt de top op ruim 4000 meter hoogte rond 6 uur ’s ochtends, wanneer het licht begint te worden. Geniet van een prachtige zonsopgang en van het prachtige uitzicht en wees trots op uw prestatie. Hierna keert u terug naar Laban Rata voor een tweede ontbijt, en daarna loopt u bergafwaarts via de route naar de Timpohon Gate. Hier wordt u opgehaald en weer naar het parkkantoor gebracht waar u een certificaat krijgt als bewijs dat u Mount Kinabalu heeft bedwongen! U rijdt terug naar Kota Kinabalu, waar u aan het einde van de middag bij uw hotel wordt afgezet.

 

Overnachting in Kota Kinabalu

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, matig Engelssprekende berggids en entreegelden

Dag 5 Kota Kinabalu

Na het ontbijt eindigt de bouwsteen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën