Bouwsteen Beklimming Mount Kinabalu

Een trektocht voor actieve reizigers: het beklimmen van Mount Kinabalu op Sabah. Een fantastische ervaring! U dient hiervoor wel de nodige conditie te hebben; de trektocht is behoorlijk zwaar. De eerste nacht overnacht u aan de voet van de berg, maar de volgende dag begint de beklimming onder leiding van een ervaren berggids. U loopt in rustig tempo, maar toch… U overnacht de tweede nacht in eenvoudige accommodatie op de flank van Mount Kinabalu.

De hele beklimming is overigens wel te doen zonder gebruik van houwelen en andere gereedschappen; er zijn paden aangelegd, en hekken en touwen bieden ondersteuning op lastige stukken. U moet het van uw lichamelijke inspanningen hebben. De natuur onderweg is schitterend, en de vergezichten zijn overweldigend. Het kan zo hoog op de berg wel behoorlijk koud zijn ’s nachts en in de vroege ochtend.

Speciaal voor actieve reizigers
Overweldigende vergezichten
Hoogste berg van Zuidoost-Azië
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Beklimming Mount Kinabalu

Dag 1      Naar Kota Kinabalu

Dag 2      Kota Kinabalu - Mount Kinabalu

Dag 3      Mount Kinabalu

 

Dag 4      Mount Kinabalu - Kota Kinabalu

Dag 5      Kota Kinabalu vertrek

100% maat werk

Dag 1 Naar Kota Kinabalu

U wordt bij de luchthavan van Kota Kinabalu opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kota Kinabalu:
Kota Kinabalu is de huidige hoofdstad van Sabah. De stad heette voor de oorlog Jesselton, maar werd door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog door bombardementen met de grond gelijk gemaakt. In de jaren tachtig en negentig zijn de gebouwen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Eén van die moderne gebouwen is de futuristische glazen toren van de Sabah Foundation. Het Sabah State Museum is een bezoek waard. U kunt leuk wandelen langs de waterkant, door een dorp -boven het water- gebouwd op palen. Halverwege vindt u er de Central Market. ’s Ochtends koopt u hier verse vis en fruit of groente van de Kadazan-vrouwen. Voor een mooi uitzicht gaat u naar de top van Signal Hill. Ook de fraaie staatsmoskee is een bezoekje waard. U kunt zonnebaden op het strand van Tanjung Aru. Hier bevinden zich vele restaurantjes en eetstalletjes.

 

Overnachting in Kota Kinabalu.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 2 Kota Kinabalu - Mount Kinabalu

Sabah-MountKinabalu-hillview(13)

U rijdt vanuit Kota Kinabalu in circa 2 uur door rijstvelden en Dusun-dorpjes, over de bergkammen van het Crocker-gebergte, naar de voet van de machtige Mount Kinabalu. Met haar indrukwekkende 4.101 meter is Mount Kinabalu de op een na hoogste berg van zuidoost-Azië. Onderweg naar Mount Kinabalu stopt u bij een marktje in Nabalu om even de benen te strekken. Tip: vraag uw gids om wat lokaal fruit voor u te kopen; u ziet hier de meest vreemde en erg smakelijke fruitsoorten. Bij aankomst bezoekt u het parkkantoor in Kundasang. U gaat naar het bezoekerscentrum en de Mountain Garden. De gids wijst u op de specifieke flora en fauna van het tropisch regenwoud. Alleen al op Mount Kinabalu groeien achthonderd verschillende orchideeën en vierhonderd soorten varens. De natuur is heel divers. U ziet tropische vegetatie, maar ook planten die u eerder in de Alpen zou verwachten en door de wind kromgegroeide struiken. Ook zijn er tweehonderd soorten zoogdieren, bijna zevenhonderd vogelsoorten en meer dan honderd verschillende slangen. De temperatuur overdag is tussen de 14-25 graden. De eer als eerste de top te hebben bereikt, ging naar de Britse natuuronderzoeker John Whitehead, en u gaat hem achterna!

 

U overnacht aan de voet van Mount Kinabalu bij het parkkantoor in Kinabalu National Park.

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

 

Dag 3 Mount Kinabalu

Na het ontbijt wordt u naar de Timpohon Gate gebracht. De route is zwaar omdat u veel moet klimmen, maar u hoeft niet zoals Whitehead dagenlang en moeizaam een weg door het tropisch regenwoud te kappen om deze berg te bedwingen. Er zijn paden aangelegd, en op moeilijke plaatsen zijn trappen, leuningen en touwen bevestigd zodat de beklimming en afdaling van Mount Kinabalu nu in twee dagen te doen is. In totaal wandelt u vandaag, onder begeleiding van een ervaren berggids, in 4 tot 6 uur naar Laban Rata.  Deze eerste dag klimt u naar circa 3.300 meter. Onderweg rust u bij shelters en geniet u van de prachtige natuur. Tegen de berghellingen groeit een rijk gesorteerde tropische vegetatie. De temperatuur is overdag tussen de 5 en 10 graden.

 

U overnacht op Mount Kinabalu.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, matig Engelssprekende berggids en entreegelden

Dag 4 Mount Kinabalu - Kota Kinabalu

Sabah-MountKinabalu-trail-from-rocks(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-KotaKinabalu-bloem(8) Sabah-MountKinabalu-trail-from-rocks-in-jungle(8)

’s Ochtends heel vroeg op. Na een snel ontbijt start u al rond 3 uur in de morgen met de klim naar de top van Mount Kinabalu. U klimt door het donker, onder een prachtige sterrenhemel, naar de top. De route gaat over granieten rotsplaten met touwen om u te ondersteunen. U bereikt de top op ruim 4000 meter hoogte rond 6 uur ’s ochtends, wanneer het licht begint te worden. Geniet van een prachtige zonsopgang en van het prachtige uitzicht en wees trots op uw prestatie. Hierna keert u terug naar Laban Rata voor een tweede ontbijt, en daarna loopt u bergafwaarts via de route naar de Timpohon Gate. Hier wordt u opgehaald en weer naar het parkkantoor gebracht waar u een certificaat krijgt als bewijs dat u Mount Kinabalu heeft bedwongen! U rijdt terug naar Kota Kinabalu, waar u aan het einde van de middag bij uw hotel wordt afgezet.

 

Overnachting in Kota Kinabalu

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, matig Engelssprekende berggids en entreegelden

Dag 5 Kota Kinabalu

Na het ontbijt eindigt de bouwsteen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën