Video Malediven
Malediven

Malediven reizen op maat

Een reis naar de Malediven, daar dromen we allemaal over. Prachtige eilanden liggen verdeeld over een uitgestrekt gebied in de Indische oceaan. Bij aankomst op de Malediven begint de verwondering al: het vliegveld van de Malediven is een apart eiland. Hier staan geen bussen of taxi's op u te wachten, u gaat verder per (speed)boot of als u daarvoor kiest een watervliegtuig. Een reis naar de Malediven is ideaal te combineren met een rondreis door Sri Lanka.

malediven - watervliegtuig(11)

Rondreis Sri Lanka en de Malediven

De ideale combinatie: een Sri Lanka en Malediven reis op maat. U vliegt eerst naar Sri Lanka voor een individuele rondreis van ongeveer 10 à 14 dagen en daarna vliegt u in ongeveer anderhalf uur vanaf Colombo naar Malé voor een strandverblijf op een van de paradijselijke eilanden in de Malediven.

 

Bij aankomst op het vliegveld van Malé wacht u een mooie tocht per (speed)boot naar het eiland waar u gaat genieten van het tropische strand.

Informatie Malediven

De Malediven is gelegen in de Indische oceaan en bestaat uit bijna 1200 koraaleilanden. Ongeveer 200 van deze eilanden zijn bewoond en zo'n 90 eilanden zijn zogenaamde resorts of hoteleilanden. De hoofdstad Malé bestaat uit een dichtbevolkt eiland, het vliegveld van de Malediven ligt op een apart eiland vlakbij Malé.

Het hoogste punt van de Malediven is maar 2,5 meter hoog. De stijgende zeewaterspiegel is dan ook een reden tot zorgen voor de regering in de Malediven, de eilanden zullen bij een verdere stijging deels onder water lopen.

 

De eilandjes op de Malediven zijn op water en stroom na niet zelfvoorzienend, alles moet daarom geïmporteerd worden. De prijzen zijn om die reden op de Malediven, in vergelijking met andere Aziatische landen, aan de hoge kant.

 

Niet alle bewoonde eilanden van de Malediven zijn te bezichtigen, sommige eilanden zijn afgesloten voor het toerisme. De Malediven zijn een walhalla voor duikers en snorkelaars. Er zijn fantastische duikstekken en (hamer)haaien, reuzeschildpadden en manta's worden vaak gespot tijdens duikreizen.

 

De resorts die verder gelegen zijn van het vliegveld worden aangevlogen per watervliegtuig. Dat is een spectaculaire transfer! Vlakbij het eiland van uw verblijf landt het watervliegtuig bij een drijvend platform (het laatste stukje gaat u verder per boot naar het eiland) of direct aan de steiger. Op vrijwel elk eiland welke beschikbaar zijn voor het toerisme is 1 hotel gelegen. Deze eilandjes zijn niet groot, meestal loopt u in een kwartiertje het eilandje rond. De eilandjes zijn voorzien van prachtige stranden en vaak ook zogenaamde 'house-reefs', dat zijn kleine baaitjes direct aan de strandjes gelegen waar u prachtig kunt snorkelen in ondiep water.

 

Vanaf elk resort worden uitstapjes georganiseerd naar onbewoonde eilandjes voor snorkeltrips en vooral duiktrips. De verdere excursiemogelijkheden op de Malediven zijn beperkt. De Malediven vinden wij daarom niet geschikt voor een langdurig strandverblijf, 4 tot 6 nachten is voldoende om er optimaal van te genieten.

malediven-duiken(10)

Bouwstenen Malediven

Onze bouwstenen naar de Malediven zijn korte reizen van een aantal nachten op een van de tropische eilanden in de Malediven. Deze bouwstenen kunt u uiteraard naar wens aanpassen en verlengen of verkorten. De hotels op de eilanden variëren van een aantal eenvoudige accommodaties tot aan zeer luxe hotels. Deze hotels zijn vaak ook voorzien van 'watervilla's' of 'waterbungalows', deze zijn gelegen boven het water in een baai.

Waarom uw Malediven reis door Van Verre laten verzorgen?

Onze reizen zijn privé-vakanties; u reist dus met uw eigen gezelschap naar de Malediven. Vrijwel al onze reizigers combineren de Malediven met een rondreis Sri Lanka die wij met passie samenstellen. U overnacht in sfeervolle en bijzondere hotels. Alle reizen naar de Malediven kunnen we aanpassen aan uw wensen.

 

  • Privéreizen op maat, alles kan!
  • Reizen persoonlijk maken
  • Deskundigheid
  • Boutique overnachtingen
Iris2
Iris Druiven
Sri Lanka: klein en fijn! U kunt er met gemak 3 weken rondreizen en elke dag iets anders meemaken. Ideaal te combineren met de Malediven!
Contact met Iris
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.