Bouwsteen Eilandhoppen Malediven

Tijdens dit avontuur bezoekt u 4 verschillende eilanden van de Malediven. U logeert op bewoonde eilanden op de Malediven. Zo maakt u kennis met de cultuur en de lokale bevolking. Maar er is ook genoeg strand en onderwateravontuur. Zwem met zeeschildpadden op Dhiffushi, ga snorkelen, ga surfen op Thulusdhoo en ontdek het stadsleven in Malé City. Dit avontuur brengt u op verschillende plekken en is erg gevarieerd.

 

Diverse eilanden aandoen
Meer dan strand: dorpen, cultuur
Strand, snorkelen, schildpadden
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Sri-Lanka-Renee
Renée
Sri Lanka is een prachtige bestemming. Niet al te groot, maar heel divers. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Eilandhoppen Malediven

Dag 1      Aankomst Hulhumale

Dag 2      Dhiffushi Island

Dag 3      Dhiffushi Island

Dag 4      Dhiffushi Island

 

Dag 5      Thulusdhoo Island

Dag 6      Thulusdhoo Island

Dag 7      Malé City

Dag 8      Malé City, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Malé - aankomst Hulhumale

Ontdek de cultuur en het lokale leven op de verschillende bewoonde eilanden in de Kaafu Atol. U wordt van Malé International Airport naar het Coconut Tree Hulhuvilla Beach op Hulhumale gebracht met een auto met privéchauffeur. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

 

De rest van deze dag heeft u ter vrije besteding. Breng de dag ontspannen door op het strand, maak een wandeling over Hulhumale of beoefen een van de watersporten die het resort aanbiedt (tegen een meerprijs). Ook zijn er genoeg lokale restaurants en cafés waar u kunt genieten van een lokaal gerecht. 

 

Overnachting in Hulhumale.

Inclusief transfer per auto

Dag 2 Hulhumale – Dhiffushi Island

Snorkelen bij zandbanken

Malediven-Algemeen-Schildpad-04 Malediven-watersporten-03

Voordat de lokale veerboot vertrekt heeft u nog de tijd om Hulhumale op uw eigen tempo te ontdekken. Hulhumale is een perfecte mix van het stadsleven en het eilandleven. U neemt een lokale ferry naar Dhiffushi eiland. Deze reis duurt ongeveer 3 uur en de reis heeft 3 stops onderweg. Tijdens de reis ziet u prachtige landschappen en andere eilanden. Dhiffushi is het meest oostelijke bewoonde eiland van de Malediven, op dit eiland zien ze de zonsopgang ook het eerst in het land. Bij aankomst heeft u de tijd om het eiland zelf te verkennen. Het huisrif van het eiland is ongeveer 10 kilometer en huisvest kleurrijke koralen en vele vissoorten. Er zijn 6 zandbanken in de buurt van het eiland, samen met snorkel- en duikplekken.

 

Overnachting op Dhiffushi Island.

Inclusief ontbijt, lokale ferry

Dag 3 Dhiffushi Island

Huisrif met zeeschildpadden

U wordt vandaag voor het eerst wakker op het tropisch Dhiffushi. Pak uw snorkelspullen en neem deze ochtend een duik in het water. Bezoek het huisrif van het eiland. Het ondiepe rif biedt een grote kans om zeeschildpadden te zien. Het rif is dichtbegroeid met koralen; een overvloed aan voedsel voor zeeschildpadden.

 

Verken het eiland op een lokale manier! Bekijk de moskee, de haven van het eiland en maak onderweg een praatje met de lokale bevolking. Zo ontdekt u hoe de mensen leven op dit eiland en proeft u wat van de cultuur.

 

Overnachting op Dhiffushi Island.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Dhiffushi Island

Op zoek naar verpleegsterhaaien

Dhiffushi-eiland-06 Malediven-Algemeen-Haaien-05

Ter vrije besteding.

Het hotel biedt een verscheidenheid aan excursies. Ga bijvoorbeeld mee op snorkelsafari naar de vriendelijke verpleegsterhaaien. U gaat het water in met een professionele gids, maar u hoeft niet bang te zijn voor deze haaien. De haaien zijn namelijk mensen gewend en erg vriendelijk. U kunt bij het hotel informeren wat voor excursies er nog meer beschikbaar zijn.

 

Ga in de avond mee op een bootexcursie om de mooiste zonsondergang te zien, te vissen en te genieten van een BBQ diner. U gaat op een traditionele manier lijnvissen. Met de heldere sterrenhemel boven u, wordt de vangst van de dag voor u klaargemaakt op een BBQ. Eet smakelijk!

 

Overnachting op Dhiffushi Island.

Inclusief ontbijt

 

Dag 5 Dhiffushi Island – Thulusdhoo Island

Goede surfspots

De wekker moet vroeg gezet worden. Om 06.30 uur vertrekt de lokale veerboot naar het eiland Thulusdhoo (deze boot vaart niet op vrijdag). Thulusdhoo is de hoofdstad van de Kaafu Atol en het heeft 1900 inwoners. Het eiland staat bekend om goede surfspots. Chickens en Cokes zijn de bekendste. Bedwing de golven of waag u eens aan een surfles.  

 

Wilt u liever ontspannen? Ga lekker onder de parasol op het strand liggen of maak een wandeling over het eiland.

Tip: proef de traditionele avondthee genaamd hedikaa.

 

Overnachting op Thulusdhoo Island.

Inclusief ontbijt, lokale ferry

 

Dag 6 Thulusdhoo Island

Op een onbewoond eiland

Malediven-palmboom_4_255295

Deze dag is ter vrije besteding.

Tip: bezoek een onbewoond eiland! U kunt dit op eigen gelegenheid doen en genieten van uw privéuitstapje. Loop op de witte zandstranden en snorkel in de helderblauwe lagune. De rest van de dag heeft u genoeg tijd om het eiland Thulusdhoo verder te ontdekken.

 

Overnachting op Thulusdhoo Island.

Inclusief ontbijt

 

Dag 7 Thulusdhoo Island - Malé City

Maak een citytour door Malé

Uw verblijf op Thulusdhoo zit er al weer op en u vertrekt naar Malé City. Vertrek met een openbaar veerboot vanaf Thulusdhoo naar Malé. De verwachte reisduur is ongeveer 1,5 uur.

 

Ga mee op tour door de stad Malé. Tijdens de tour bezoekt u verschillende toeristische bezienswaardigheden zoals Hukuru Miskiiy. Deze moskee is opgericht in 1656 en is de oudste moskee op het eiland. De skyline van de stad wordt gedomineerd door de Grand Friday Moskee. In het Nationaal Museum en de National Art Gallery leert u meer over de lokale Maledivische cultuur. Tijdens de tour kunt u nog even shoppen bij een souvenirwinkel om een herinnering voor thuis mee te nemen. Na de citytour heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 

Overnachting in Malé City.

Inclusief ontbijt, lokale ferry

Dag 8 Vertrek Malé

Thulusdhoo-Eiland-01 Zonsondergang-Malediven

Uw island hopping avontuur zit er op. U wordt teruggebracht naar Malé International Airport, deze transfer duurt ongeveer 10 minuten.

 

Hopelijk heeft u genoten van uw tropische reis naar Hulhumale, Dhiffushi, Thulusdhoo en Malé City, op de Malediven. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw reis op de Malediven met een verblijf op een ander eiland of maak eerst een rondreis over Sri Lanka.

 

Inclusief ontbijt, transfer per auto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën