terug naar het overzicht

Rondreis Rondje Lombok

Een prachtig eiland, een eiland met een authentieke cultuur en afwisselende natuur. De uitgebreide route begint op het paradijselijke Gili Asahan, lekker snorkelen en even tot rust komen. Langs de mooie baaien aan de zuidkust en de golven van Kuta rijdt u landinwaarts naar de vele rijstvelden rondom Tetebatu. Onderweg naar de oostkust bezoekt u een Sasak dorp ver weg van de hoofdweg. U reist verder naar Labuan Pandan vanwaar u kunt gaan snorkelen bij oa. Gili Kondo en Gili Bidari. Langs de Giant Trees brengt uw chauffeur u naar Senaru dat in de uitlopers van de Rinjani vulkaan ligt. Hier kunt u een prachtige wandeling maken naar de Sendang Gile waterval. Nog even snorkelen op Gili Air met zijn prachtige schildpadden onder water waarna de reis eindigt in het gezellige Senggigi.

Wat maakt deze reis bijzonder
Lombok zeer compleet
Niet-toeristische plekjes
Rustige reis, veel strand
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 900,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Rondje Lombok

Dag 1      Gili Asahan

Dag 2      Gili Asahan

Dag 3      Kuta

Dag 4      Kuta

Dag 5      Tetebatu

Dag 6      Tetebatu

Dag 7      Labuan Pandan

Dag 8      Labuan Pandan
Dag 9      Senaru

Dag 10    Gili Air

Dag 11    Gili Air

Dag 12    Gili Air

Dag 13    Senggigi

Dag 14    Senggigi

Dag 15    Vertrek Senggigi

100% maat werk

Dag 1 Praya – Gili Asahan

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar de haven nabij Sekotong gebracht (transfer).

U vaart met een lokale boot naar Gili Asahan.

 

Informatie Gili Asahan:

Eén van de nog minder bekende eilandjes voor de kust bij Sekotong, zuidwest Lombok. Een prachtig nog onbedorven eiland omgeven met prachtige witte stranden, wonderbaarlijk mooie koraalriffen en rustige zee. Gili Asahan is bereikbaar vanaf de haven nabij Sekotong vanwaar het ongeveer 30-45 minuten varen is.

 

Overnachting op Gili Asahan.

Inclusief transfer, ferry

Dag 2 Gili Asahan

Voor de deur van het hotel op Gili Asahan kunt u heerlijk snorkelen, eventueel een stukje fietsen misschien wat wandelen of kajakken. Een klein tropisch paradijsje waar u misschien wel wilt gaan duiken.

 

Overnachting op Gili Asahan.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Gili Asahan - Kuta

U vaart weer terug naar het vaste land met een lokale boot van Gili Asahan naar het ‘vasteland’van Lombok.

U wordt bij de haven nabij Sekotong opgehaald en naar uw hotel in Kuta gebracht (transfer).

 

Informatie Kuta:

Kuta ligt aan de zuidkust van Lombok. In tegenstelling tot het toeristische Kuta Beach op Bali, is Kuta op Lombok nog niet zo ontwikkeld. De witte stranden met palmbomen, baaien en blauwe zee zijn nog praktisch onaangetast. Er zijn slechts enkele hotels. Eén luxueus hotel ligt direct aan het strand. Verder zijn er ook enkele aardige eenvoudige hotels, deze liggen niet direct aan het strand, er is een weg tussen. De stranden hebben ook licht zand, maar verwacht geen aangeharkt zand. De lokale bevolking maakt er (uiteraard) ook gebruik van, men probeert het netjes te houden, maar ja... motorfietsen en auto's worden zo dicht mogelijk bij het strand geparkeerd. Het zuiden van Lombok is wel droog, qua landschap niet zo mooi.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt, ferry, transfer

Dag 4 Kuta

Genieten van zon, zee en strand. Als u nog iets wilt ondernemen, kunt u naar Tanjung A'an. Dit is een mooie baai. Tanjung A'an is niet ver van Kuta.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Kuta - Tetebatu

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Lombok. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U maakt een prachtige tocht door het binnenland van Lombok. Als u vroeg bent, kunt u een bezoek brengen aan de vissershaven van Awang met een vismarkt. U mag zeker het dorp Pringgasela niet overslaan, waar men bedreven is in de weefkunst. Lombok is bekend om zijn potten van aardewerk, dit kunt u zien in bijvoorbeeld Masbagik. Verder het binnenland in naar het dorp Loyok waar men gespecialiseerd is in bamboebewerking. Het houtsnijwerkdorp Beleka is leuk en u kunt een traditioneel Sasakdorp bezoeken met huizen met karakteristieke daken. Misschien neemt uw chauffeur u mee naar andere dorpjes, er zijn er verschillende: geeft u aan waar uw voorkeur naar uit gaat. Uw tocht eindigt in Tetebatu.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de vulkaan de Rinjani, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Tetebatu

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. U kunt hier heerlijk wandelen door de sawa’s en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. U kunt een mooie wandeling maken naar een waterval, is zeker een aanrader. Het is een flinke wandeling, maar voor een ieder met een normale conditie prima te doen.  

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Tetebatu – Labuan Pandan

U verlaat het groene Tetebatu en de chauffeur brengt u noordoostwaarts richting de kust. Het is mogelijk om via het Sasak dorp in Limbungan te rijden. Een ontzettend slechte weg leidt u de berg op. In het dorp leven de mensen echt nog volgens de oude gewoonten, de mensen wonen in eenvoudige huisjes gedeeltelijk gebouwd van klei, bamboe en riet. U wandelt het dorp in en een van de bewoners dient zich vanzelf aan als gids. Na een bezoek aan Limbungan rijdt u weer de slechte weg naar beneden. In de verte ziet u ze kuststrook al. De weg voert langs de "giant trees", gigantisch grote bomen die hier zomaar langs de kant van de weg lijken te staan. Gaat u even de auto uit en kijk even rond. Hierna weer verder naar Labuan Pandan, het kleine dorpje aan de oostkust van Lombok. In totaal bent u ongeveer 6 uur onderweg.

 

Informatie Labuan Pandan:

Een klein dorpje gelegen aan de oostkust van Lombok. De plek is een goede uitvalsbasis om de eilandjes (gili's) aan de oostkust van Lombok te gaan bezoeken. Deze eilandjes Gili Lampu, Gili Pasir, Gili Bidara en Gili Kondo, liggen op een klein half uurtje varen voor de kust van Labuan Pandan.

 

 

Overnachting in Labuan Pandan.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Labuan Pandan

Vandaag kunt u naar de kleine eilandjes voor de kust van Labuan Pandan. Gili Pasir, Gili Kondo en Gili Bidara liggen op een half uurtje varen vanuit Labuan Pandan. Bestelt u 's morgens een lunchpakket zodat u hier lekker van kunt genieten op een van de eilandjes. Eerst brengt de boot u naar Gili Pasir, een klein eilandje van ongeveer 4 x 4 meter waar u even kunt stoppen voor een foto, helemaal alleen op uw eigen eilandje. Hierna verder naar Gili Kondo. Hier is weer nieuwe aanplant van koraal welke groeit op de rekken in zee. Veel mooie gekleurde vissen zwemmen u voorbij. Hierna verder naar Gili Kondo. Ook hier weer veel verschillende vissen. In totaal kunt u als u wilt zo'n 5 uur genieten van de zee en de onderwaterwereld op deze dag. Eventueel kan dit ook korter zijn wanneer u iets minder tijd heeft.

 

Overnachting in Labuan Pandan.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Labuan Pandan - Senaru

U vertrekt vanuit het kustplaatsje Labuan Pandan, de weg vervolgt zich gedeeltelijk langs zee en langs kleine dorpjes.  Na ongeveer anderhalf uur rijden buigt de weg af en u rijdt de bergen in, een prachtig groene omgeving. Het is mogelijk om onderweg langs de Sendang Gile waterval te rijden. De chauffeur parkeert de auto en een lokale gids kan u naar beneden begeleiden. Het is een trap van ongeveer 300 treden naar beneden. De wandeling is niet heel zwaar naar beneden, u moet wel weer 300 treden omhoog! De waterval is prachtig. De toegang tot de waterval betaalt u ter plaatse.

 

Informatie Senaru:

Senaru is een traditioneel dorp aan de voet van Mount Rinjani. De omgeving is prachtig! Mount Rinjani is sinds 1997 een groot Nationaal Park dat over west-, oost- en centraal-Lombok verspreid ligt. Het is het op één na hoogste punt van Indonesië met een hoogte van 3726 meter. Voor de bevolking van Bali en Lombok is het een heilige plaats en woonplaats van goden. In de spectaculaire krater ligt een meer, het Segara Anak meer. Hier brengen pelgrims offers. U kunt in de omgeving heerlijk wandelen en genieten van prachtige vergezichten. In de buurt liggen diverse watervallen die u te voet kunt bereiken.

 

Overnachting in Senaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Senaru - Gili Air

Door het bergachtige landschap rijdt u naar Bangsal. U kunt een fotostop maken bij Malimbu Hill. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over de drie Gili eilanden en bij helder weer in de verte Mount Agung op Bali. Met een beetje geluk ziet u hier ook aapjes in de bomen springen. Vervolgens wordt u naar de haven van Bangsal gebracht.

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

U vaart met een lokale boot naar Gili Air.

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar uw hotel op Gili Air, u regelt dit ter plekke.

 

Informatie Gili Air:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben mooie, witte zandstranden, de eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. Er is geen zoet water, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn veelal gevuld met zeewater, er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. De tuinen met bloeiende bloemen zijn het resultaat van (veel) sproeien. De onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is mooi, er zijn zelfs zeeschildpadden die u (waarschijnlijk) ook tijdens het snorkelen kunt zien. Gili Air ligt het dichtst bij de kust, het is ook het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland, waar de meeste hotels zijn. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje makkelijk naar prachtige duik- en snorkellocaties. Er loopt een smal weggetje rondom het hele eiland, langs het strand. Het oostelijke strand heeft al vrij veel kleinschalige hotels, ook dit eiland wordt ontdekt. Het heeft een gemoedelijke sfeer, het is al wel redelijk druk met toeristen. 

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

Dag 11 en 12 Gili Air

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Gili Air.

Inclusief ontbijten

Dag 13 Gili Air - Senggigi

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Air, u regelt dit ter plekke.

U vaart met een lokale boot naar het 'vasteland' van Lombok.

U wordt bij de haven in Bangsal opgehaald en naar uw hotel in Senggigi gebracht (transfer).

 

Informatie Senggigi:

Het prachtige strand van Senggigi ligt aan de westkust en heeft mooie, witte palmstranden. U bevindt zich op een deel van Lombok, waar vele Balinezen leven en hun wonderlijke en kleurrijke cultuur het dagelijks leven grotendeels bepaalt. Senggigi 'downtown' is redelijk druk, de hotels liggen praktisch allemaal aan het strand, daar merkt u niets van de drukte op straat. Er zijn vele restaurants, souvenirwinkels en ook bars. Wat wij ook onder Senggigi scharen zijn de aangrenzende dorpen (noordelijk) Mangsit en Klui. Hier is het echt rustig. U kunt daarvandaan een shuttlebusje of taxi nemen naar het centrum van Senggigi. Vanuit Senggigi kunt u uitstapjes maken het binnenland in.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt, ferry, transfer

Dag 14 Senggigi

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Senggigi - Praya

U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis !

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën