Dé 6 hoogtepunten van Nusa Penida
Nusa Penida Bali uitzicht

Dé 6 hoogtepunten van Nusa Penida

Lisanne, Van Verre Algemeen 3-5-2019

Nusa Penida heeft mijn hart gestolen. De sfeer is hier anders dan op het vasteland. Het eiland is puur en ongerept en ontzettend groen. De kliffen zijn spectaculair en het water blauw. Echt een droom!

 

Adembenemende ruige kustlijnen, verstopte baaitjes, kraakhelder water, een bijzondere onderwaterwereld en palmbomen zo ver als je kunt kijken. Dat is Nusa Penida! Het eiland ligt ten zuiden van Bali en is de grootste van de drie Nusa-eilanden. In tegenstelling tot buureilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan is Nusa Penida nog rustig bezocht. Een stukje ongerept Bali.

Kelingking Beach

 

In slechts 1 uur vaar je van Sanur naar de haven van Nusa Penida in het noorden van het eiland. Dit is ook waar de meeste accommodaties op het eiland zich bevinden. Omdat het eiland relatief groot is en wegen onderontwikkeld zijn, kan het veel tijd kosten om de andere kant van het eiland te bereiken. Hierdoor blijven veel (dag)toeristen aan het noorden van het eiland. Wel wordt er hard gewerkt om de wegen te verbeteren.

 

Er loopt één geasfalteerde hoofdweg over het eiland, maar om de mooiste plekken te kunnen bereiken, moet er flink worden gehobbeld. De wegen bestaan uit veel grind, diepe kuilen en grote keien, waardoor afreizen naar de mooiste plekjes een uitdaging kan zijn. Met de scooter is dit erg gevaarlijk, ga daarom zeker op stap met een lokale chauffeur.

Wij adviseren een verblijf van 3 nachten, zodat er voldoende tijd is om alle mooie plekjes van dit eiland te ontdekken.

Ik neem je mee langs de hoogtepunten van Nusa Penida.

 

1. Stranden op Nusa Penida

Nusa Penida is geen “strandeiland”. Accommodaties aan het zandstrand vind je hier niet. Waar u in Bali zo het water inloopt, moet je daar op Nusa Penida een stuk voor reizen. Je vindt een aantal andere stranden die een bezoek meer dan waard zijn.


Crystal Bay Beach

Crystal Bay Beach is het drukstbezochte strand en het meest toegankelijk. Dit strand ligt aan de noordwestkant van het eiland op 30 minuten rijden vanaf de haven. Je kunt hier heerlijk ontspannen en de prachtige zonsondergang aanschouwen vanaf één van de ligbedjes en zitzakken. Daarbij is Crystal Bay een perfecte plek om te snorkelen. Het water is kalm en de baai is een bekende plek om de Mola Mola vis te spotten. Een heerlijke plek voor een dagje strand.

Crystal Bay Beach, Nusa Penida    Snorkelen Nusa Penida    Crystal Bay Beach, Nusa Penida

 

Atuh Beach

In tegenstelling tot Crystal Bay, is Atuh Beach een stuk rustiger door zijn ligging helemaal aan de oostkant van het eiland. Door de lange afstand vind je hier geen dagtoeristen.  Atuh Beach is één van de mooiste plekjes op het eiland en is zonder twijfel de lange tocht waard. Eenmaal aangekomen heb je van bovenop de klif een adembenemend uitzicht op het strand. De trap naar beneden is best stijl, bereid je hierop voor. Eenmaal beneden ligt een prachtig wit strand aan jouw voeten. Onderweg komt u enkele verkopers tegen die kokosnoten, nasi goreng, snacks en drinken verkopen. Voldoende om de dag door te komen.


Diamond Beach

Diamond Beach lijkt rechtstreeks van een ansichtkaart te komen. Het zand is witter dan wit en de zee blauwer dan blauw. Geheel omgeven door kalksteen en palmbonen. Een droomachtig plaatje! Op slechts 5 minuten van de parkeerplaats sta je op een uitkijkpunt in het midden van Atuh Beach en Diamond Beach. De perfecte plek voor een foto. Sinds eind 2018 is het strand van Diamond beach nu ook te bereiken via een uit de rotsen gesneden trap, waardoor je binnen 20 minuten op het zand staat. Het water bij Diamond beach is helaas erg ruig, waardoor zwemmen te gevaarlijk is. Daarbij bevatten de golven veel koraalresten wat pijnlijk kan zijn. Blijf daarom vooral in de branding als je wilt afkoelen.

Atuh Beach & Diamond Beach           Diamond Beach

 

2. Kelingking ‘T-rex’ Viewpoint en beach

Kelingking, ook wel ‘T-rex’ genoemd, is één van de grootste trekpleisters van Nusa Penida. Van bovenop de klif kijk je uit over de bijzonder gevormde rotsformatie in de vorm van een T-rex dinosaurus aan de voet een verlaten wit zandstrand, Kelingking Beach. Heb je zin in een duik? Bereid je dan maar voor op een pittige wandeling van ongeveer 45 minuten. Het pad is smal en heeft aan beide kanten een diepe afgrond. Zowel naar beneden als naar boven is het een uitdaging, maar je wordt wel beloond met een prachtig tropisch strand en als je geluk hebt, ben je de enige!

 

3. Angels Billabong

Deze natuurlijk gevormde lagune is een trekpleister op het eiland. Angels Billabong is een rotsformatie op de rand van een klif waar, door golfslag, water in stroomt wat zorgt voor een aantrekkelijk plaatje. Het is mogelijk om de rots af te klimmen en een dip te nemen in het water. Wees wel voorzichtig langs de scherpe rotsen en doe waterschoenen aan om jouw voeten te bedekken. Ga niet naar beneden als het vloed is. De combinatie van harde golven vanaf de ruwe oceaan en grillige rotsen zijn dan te gevaarlijk. Maar ook van bovenaf is het een prachtig plaatje!

 

4. Broken Beach

Broken beach is een bijzonder stukje op Nusa Penida en ligt op slechts 5 minuten lopen van Angels Billabong. Het lijkt alsof hier een grote vuist een gat heeft geslagen in de grond, waardoor er een gigantische kloof is ontstaan met een klein gat waar het zeewater naar binnen stroomt. Ondanks de naam vind je op het strand maar een klein stukje zand dat volledig onbereikbaar is. Het uitzicht daarentegen is prachtig!

 

 

5. Manta Point en Manta Bay

Soms zie je ze al zwemmen vanaf de hoge kliffen, de grote gracieuze zwarte gedaantes in het heldere water. Maar hoe bijzonder is het om te kunnen zwemmen of duiken met de Reuzenmanta? Het kan bij Nusa Penida! Manta Point en Manta Bay zijn de twee belangrijkste hotspots om de reuzenmanta tegen te komen. Op deze twee plekken langs het eiland ligt een koraalblok waarboven een stroming loopt waar manta’s zich wassen. Let op, de zee kan behoorlijk ruig zijn. De beste periode om hier te zwemmen is van september tot juni, dan is de zee meestal iets rustiger. Een snorkel- of duikexcursie regel je ter plaatse.

   

6. Bukit Teletubbies

De naam zegt het al, Bukit Teletubbies, is een verzameling van met groen bedekte heuvels die verdacht veel lijken op de landschappen uit het gelijknamige televisieprogramma Teletubbies. Om hier te komen vanuit de haven ben je zonder stop snel 1 uur onderweg. Volg het paadje langs de heuvels en waan je in grassen en lavendel. Vergeet vooral niet een foto te maken bij deze fotogenieke plek.

Teletubbie Hills, Nusa Penida

 

Heb ik je kunnen overtuigen? Neem gerust contact met mij op om samen een mooie reis naar Bali en Nusa Penida samen te stellen of bekijk al onze rondreizen naar Indonesië.

 

Lisanne
Van Verre

 


 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen