terug naar overzicht

Bouwsteen Authentiek Nagrak

Even van de gebaande paden af op West Java om kennis te maken met het authentieke Javaanse landelijke leven. U gaat naar Nagrak, dat door weinig toeristen bezocht wordt. U slaapt hier in een bijzonder hotel.

Verstopt aan de rand van het dorp, met uitzicht over de rijstvelden.  Het is kleinschalig en iedere kamer is anders. De basis van dit grappige hotelletje is de verzameling antieke en curiosa van de eigenaresse. Echt iets bijzonders op Java!

Reis van dag tot dag: Authentiek Nagrak

Dag 1      Jakarta

Dag 2      Bogor

Dag 3      Nagrak

Dag 4      Nagrak

 

Dag 5      Bandung

Dag 6      Bandung

Dag 7      Vertrek Bandung

100% maat werk

Dag 1 Jakarta

Indonesië-Java-Jakarta-fietsen(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

U wordt opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel in Jakarta gebracht. De rit duurt minimaal een uur, maar er staat vaak file; het kan langer worden.

 

Informatie Jakarta:

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. In de Nederlandse tijd heette de stad Batavia. Met name aan de noordkant van de stad zijn nog vele herinneringen aan het koloniale verleden. Het is heel leuk om vandaag de bezienswaardigheden van Jakarta te gaan bezoeken. Eerst naar de zeilhaven Sunda Kelapa, in de oude wijk Batavia, waar Makassaarse schepen liggen aangemeerd en waar nog steeds handmatig de goederen aan en van boord worden gesjouwd. Vervolgens naar Fatahillah Square, een mooi historisch deel van de stad. Hier kunt u bij Café Batavia koffie drinken (prijzig, maar wel de moeite waard vanwege het fraaie interieur; u waant zich in vroeger tijden). Ook rijdt u langs de historische Hollandse pakhuizen.

 

Overnachting in Jakarta.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Nagrak

Indonesie-Java-Nagrak-jongetjes 150422 3570 b3(8)

U rijdt in ongeveer 2 uur naar Bogor met het paleis Buitenzorg. De hierbij behorende wereldvermaarde botanische tuin kunt u uitgebreid bewonderen. Lokale gidsen ter plaatse dienen zich aan. Vervolgens zuidwaarts, naar het district Sukabumi, naar de kampung Nagrak. U rijdt in ongeveer 1,5 uur van Bogor naar typisch Javaanse dorpje Nagrak. Op 8 km afstand van het dorp Nagrak vindt u deze piepkleine, maar o zo bijzondere accommodatie.

 

Informatie Nagrak:

Nagrak is een leuk, authentiek Javaans dorp waar nog maar weinig toeristen komen. Het ligt ca. 2-3 uur rijden ten zuiden van Bogor. Het ligt verstopt in een prachtig landelijk gebied, dat gedomineerd wordt door rijstvelden, kleine kampungs, groentetuinen en fruitbomen. U kunt hier prachtige wandelingen maken naar verschillende kampungs (dorpjes) en door de natuur. Het is een plek om tot rust te komen en te genieten van het Javaanse landleven.

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Nagrak

150422 3600 b1(13)

Geniet van de schitterende omgeving. U kunt zo vanuit uw hotel de rijstvelden in en naar kampungs (dorpjes) wandelen. Genieten! De eigenaresse van het hotel organiseert een leuke kookcursus. U kunt vanuit Nagrak ook de omgeving met uw busje verkennen. Aan de voet van de vulkanen Pangrango en Gede is een waterval die u kunt bezoeken. Trekt u wel goede schoenen aan voor de wandeling hiernaartoe. U bezoekt vervolgende hangbrug tussen de boomtoppen; de brug is ongeveer 200 meter lang en 80 meter hoog (maar u ziet de grond niet, u kijkt op de bomen). Helemaal boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Wilt u meer actie? Het is mogelijk om te raften in de omgeving. Dit is niet mogelijk in de regentijd, dan is de rivier te ruw. Informeert u bij uw hotel naar de mogelijkheden.
Ook kunt u een bezoek brengen aan het Pondok Halimun; een mooi natuurreservaat. U kunt er met uw eigen busje naar toe, ter plekke verder met een 4x4-drive (bij het hotel regelen ze dit voor u). De prijs van de jeep zal rond de € 60 bedragen, maar u dient te onderhandelen!

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Nagrak - Bandung

Via een vrij onbekende route in enkele uren naar Bandung. U volgt niet de meest rechtstreekse route, maar uw chauffeur voert u langs Cibadak en Cikembar via een zuidelijke route naar Sukabumi. Vanaf Sukabumi via Cianjur door naar Bandung. De wegen zijn grotendeels erg druk, uw reistijd vandaag bedraagt ruim 4,5 uur.

 

Informatie Bandung:

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen (in meerdere koloniale wijken) in Jugendstil en Art Deco. Het was in vroeger jaren de geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. De Jalan (= straat) Braga was in vroeger tijden de meest mondaine straat met chique kledingzaken en mooie restaurants, tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd, met de meest uiteenlopende schilderijen. Ook zijn er op de Jalan Braga veel leuke restaurantjes en bars. Bandung is gebouwd op de bodem van een enorme krater. Tip voor diner: de Indische Tafel aan de Jl. Sumatera no. 19: een huis uit de Nederlandse tijd, alles nog in authentieke stijl.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Bandung

IMG_2100(13)

Vroeg in de ochtend rijdt u naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung, vanwaar u de zwaveldampen ziet opstijgen. In de omgeving zijn uitgestrekte theeplantages; hier kunt u vaak mooiere foto’s maken dan op de Puncakpas; het is hier minder toeristisch. Ook kunt u hier een theefabriek bezoeken (op maandag zijn theefabrieken gesloten). Verder: heel leuk om vanmiddag het Angklungschooltje te bezoeken. Angklung is een muziekinstrument van bamboe; de angklung-muziekkunst wordt hier levend gehouden en uitgedragen. U bezoekt overigens geen schooltje, maar een voorstelling in een theater. De kinderen vinden het zelf heel leuk, de pret spat er af. Informeert u eerst of er een voorstelling is (alleen bij voldoende aanmeldingen). Aanvang: ongeveer 15.00 uur. Zeer interessant (hopelijk lukt het allemaal vandaag, anders moet u een keuze maken): door de koloniale wijken van Bandung. U ziet de vele villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook nog met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn, Elisabeth, enz. Prachtig is het vroegere gouvernementshuis, de bijnaam is: Gedung Sate. De piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. Het is leuk om een kort bezoekje te brengen aan de kleine, oude koffiefabriek van Kopi Aroma. De fabriek is door de Nederlanders opgericht en staat midden in het centrum. Er staan nog branders voor de bonen uit 1930 en 1936; deze zijn nog steeds in gebruik. Ook oude reclameborden en weegschalen en een kassa zijn hier te zien. U ziet hoe de bonen gebrand worden.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Vertrek Bandung

Na het ontbijt, einde van dit arrangement. Waarschijnlijk vervolgt u uw reis over Java. U kunt bijvoorbeeld per trein richting Jogyakarta. Als u niet verder reist per auto, neemt u afscheid van uw chauffeur.

 

Inclusief ontbijt

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Contact met Lisanne