Bouwsteen Authentiek Nagrak

Even van de gebaande paden af op West Java om kennis te maken met het authentieke Javaanse landelijke leven. U gaat naar Nagrak, dat door weinig toeristen bezocht wordt. U slaapt hier in een bijzonder hotel.

Verstopt aan de rand van het dorp, met uitzicht over de rijstvelden.  Het is kleinschalig en iedere kamer is anders. De basis van dit grappige hotelletje is de verzameling antieke en curiosa van de eigenaresse. Echt iets bijzonders op Java!

Bezoek de botanische tuinen
Authentiek, landelijk Nagrak
Koloniale verleden in Bandung
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.

Reis van dag tot dag: Authentiek Nagrak

Dag 1      Jakarta

Dag 2      Nagrak

Dag 3      Nagrak

 

Dag 4      Bandung

Dag 5      Bandung

Dag 6      Vertrek Bandung

100% maat werk

Dag 1 Jakarta

Indonesie-Java-3-kinderen Indonesie-Java-Jakarta-verven

Welkom in de hoofdstad Jakarta! Een stad waar nog veel koloniale herinneringen te zien zijn. Bezoek de zeilhaven Sunda Kelpa in de oude wijk Batavia, hoe de stad in de Nederlandse tijd heette. Hier meren de Makassaarse schepen aan en worden goederen met de hand aan boord gesjouwd. Loop vervolgens naar Fatahillah Square, het historische deel van de stad en bekijk de Hollandse pakhuizen. Bij Café Batavia waant u zich even in vroegere tijden en kunt u genieten van een kopje koffie. Wel iets duurder dan u gewend bent in Indonesië, maar de inrichting maakt veel goed.

 

Overnachting in Jakarta.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Jakarta - Nagrak

U rijdt in ongeveer 2 uur naar Bogor met het paleis Buitenzorg. De hierbij behorende wereldvermaarde botanische tuin kunt u uitgebreid bewonderen. Vervolgens zuidwaarts naar de kampung Nagrak. Nagrak is een authentiek Javaans dorp waar nog maar weinig toeristen komen. Het dorp ligt verstopt in een landelijk gebied, dat omgeven wordt door talloze groene rijstvelden, kleine kampungs, groentetuinen en fruitbomen. Maak hier een wandeling naar verschillende dorpjes of dwars door de natuur. Het is een plek om tot rust te komen en te genieten van het landelijke, Javaanse leven.

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Nagrak

Java-Nagrak-Kampung-Padi Nagrak-Kampung-Padi-2 Indonesie-Java-becakman

Geniet van de schitterende omgeving. Ga in de ochtend, als het nog lekker koel is, op pad met de eigenaar van Kampung Padi of verken de omgeving van Nagrak met uw busje. Aan de voet van de vulkanen Pangrango en Gede is een waterval die u kunt bezoeken. Trek wel goede schoenen aan voor de wandeling hier naartoe. Bezoek vervolgens een hangbrug tussen de boomtoppen en geniet van een uitgestrekt uitzicht. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Pondok Halimun; een mooi natuurreservaat dat u met een 4x4 auto kunt verkennen. Natuurlijk kunt u vandaag ook uitrusten bij het zwembad of een kookcursus volgen bij het hotel, echt een aanrader!

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Nagrak - Bandung

Via een vrij onbekende route reist u in enkele uren naar Bandung. Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Bandung

Indonesie-Java-theeplantages30 Azie-Indonesie-Java-Bandung-historisch-gebouw

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. Door de hoge ligging is het hier lekker koel, dus neem een vestje mee. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen.

 

Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Vertrek Bandung

Na het ontbijt, einde van dit arrangement. Waarschijnlijk vervolgt u uw reis over Java. U kunt bijvoorbeeld per trein richting Jogyakarta. Als u niet verder reist per auto, neemt u afscheid van uw chauffeur.

 

Inclusief ontbijt

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën