Galapagos, Santa Cruz, Galapagos Safari Camp

Ecuador

Het uitzicht vanaf de terrassen over de natuur is schitterend. Alleen dit is al een reden om voor het Galapagos Safari Camp te kiezen. Hier bevindt u zich echt midden in de natuur. U slaapt in luxe safaritenten. Mooi ingericht en met een douche. Duik na een safari in het zwembad bij het tentenkamp. Ecoluxe noemt het hotel zelf hun concept.

Locatie

In de hooglanden van het eiland Santa Cruz ligt het Galapagos Safari Camp. Het ligt in het hart van het eiland en niet in Puerto Ayora zoals de meeste andere hotels. Het ligt dus afgelegen. Hier ziet u nog de ongerepte natuur, de Galapagos eilanden zoals ze vroeger waren. In de naam van het hotel zit het woord “safari” en hier gaat u echt op safari. Op het terrein van het hotel zelf, vliegen al veel soorten vogels rond. Een schildpad kan zomaar voorbij schuifelen.

De luchthaven van Baltra ligt op ongeveer een uur rijden, inclusief de veerboot van Baltra naar Santa Cruz. Een winkel of restaurant treft u niet in de buurt van het Galapagos Safari Camp aan.

Accommodatie

U komt binnen in de lounge met grote ramen en veel houten kunstvoorwerpen; schitterend. Maar de naam van deze accommodatie is Safari Camp en het is ook echt een tentenkamp, maar wel met luxe canvas safaritenten. De negen tenten staan ver uit elkaar en een stukje vanaf het hoofdgebouw; u heeft dus veel privacy. Voor iedere tent is een ruim houten balkon met een hangmat. U hoeft ook zeker niet in de tent te kruipen. Het is zeer ruim. In de tenten staat u gewoon rechtop. De inrichting is stijlvol. Er ligt een houten vloer in. Ook de meubels zijn van hout. Een bed, een bureau, het badkamermeubel waar de wasbak op staat, een tafeltje. Een comfortabele fauteuil staat eveneens in de kamer. Op het balkon staan twee stoelen en een tafeltje. En er zijn zelfs stopcontacten zodat u uw telefoon en camera op kunt laden. In de badkamer is een douche met warm en koud water. Het water wordt verwarmd met zonnepanelen. Er zijn tenten voor twee en tenten voor drie personen.

Behalve de tenten is er ook een familysuite. Dit is een houten bungalow voor maximaal zes personen. Er zijn drie slaapkamers en drie badkamers. In één slaapkamer staat een tweepersoonsbed, in de andere slaapkamers twee eenpersoonsbedden.

Duurzaamheid en natuurbehoud hebben de eigenaars van het Galapagos Safari Camp hoog in het vaandel staan.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Zwembad
  • Wifi in het hoofdgebouw (de kwaliteit is niet altijd goed)
  • Bar
  • Fietsverhuur
  • Knusse lounge met comfortabele banken en stoelen, een open haard en boeken
  • Spelletjesruimte
  • Diverse terrassen
  • Roomservice
  • Wasservice
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën