Bouwsteen Cruise westelijke eilanden

Een droom die uitkomt: een cruise door de wondere wereld van de Galapagoseilanden. Het schip is kleinschalig met slechts 16 passagiers. U heeft een hut met raam en privé sanitair. U gaat naar veel verschillende eilanden en ziet tal van dieren. Snorkelen tussen de rifhaaitjes en zeeleeuwen. Leguanen en pinguïns van zeer nabij fotograferen. Wandelen tussen de lavarotsen en genieten van prachtige uitzichten. Vulkanen, grotten en verlaten baaien ziet u tijdens deze vijfdaagse cruise.

Max. 16 passagiers op de boot
Binnenlandse vluchten inclusief
Veel dieren spotten!
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Cruise westelijke eilanden

Dag 1    Aankomst Galapagos, Baltra

Dag 2    Isabela- Fernandina

Dag 3    Isabela

Dag 4    Santiago

Dag 5    Vertrek Baltra

100% maat werk

Dag 1 Quito - aankomst Baltra

Aan boord van uw cruiseschip

Blauwvoet Jan van Gent op de Galapagos Aankomst op Isabela Island Flamingo o Isabela Island

U vliegt van Quito naar Baltra op de Galapagoseilanden. Bij aankomst op de Galapagoseilanden, lijkt het alsof u een ander land binnenkomt. Na de grensformaliteiten ontmoet u uw gids, die al op u staat te wachten om u naar het schip te brengen. Een lekkere lunch wordt geserveerd en dan kan het avontuur beginnen! De boot vaart weg.

 

Op naar het vulkanische Mosquera Islet. Een enorme kolonie zeeleeuwen leeft hier. Dus meteen de mooiste foto’s nemen. In de lucht zweven vaak fregatvogels, Darwinvinken, bijzondere meeuwen en duiven. Pelikanen duiken in het water om een vis te verschalken en leguanen lopen langzaam over het zand. Zelfs orka’s worden hier wel eens waargenomen, aangetrokken door de zeeleeuwen, hun voedsel. Met de panga kunt u dichtbij het eiland komen en het eveneens mogelijk hier te snorkelen.

 

Overnachting aan boord van uw cruiseschip.

Inclusief lunch, diner, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 2 Isabela - Fernandina

Snorkelen tussen de dolfijnen en zeeleeuwen

Hopelijk heeft u van een goede nachtrust genoten op de deining van de golven. Een goed ontbijt staat klaar en u arriveert bij het eiland Isabela. Vanaf de boot gaat u snorkelen op één van de mooiste snorkelplekken ter wereld bij Vicente Rock Point. Spring vanaf de boot het water in en zwem tussen dolfijnen, zeeleeuwen, scholen tonijn en andere dieren. Als u liever niet het water in wilt, maakt u een tochtje met de panga. ’s Middags steekt de boot over naar het eiland Fernandina. Heel ongerept en het landschap wordt gedomineerd door de “La Cumbre” vulkaan. U bezoekt Espinosa Point waar zeeleeuwen, pinguïns en leguanen op het strand te zien zijn. Ook de Galapagos aalscholver is hier te zien. Niet in de lucht, want deze vogel kan niet meer vliegen!

 

Terug op de boot zit iedereen boordevol verhalen over alle dieren die u nu al gezien heeft. De crew heeft een smakelijk diner bereid.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip. 

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Isabela

Enorme landschildpadden

Landschildpad op Galapagos

’s Nachts is de boot weer teruggevaren naar Isabela. Het cruiseschip gaat voor anker bij de Urbina Bay. Onderwater zijn de mooiste koralen te zien. Maak zeker ook een wandeling op het eiland. Zoveel reuzenschildpadden leven hier. En ook landleguanen komt u zeker tegen. In het water ziet u hun familie: de zeeleguanen en ook een pinguïn kan zomaar voorbij zwemmen. Terug naar de boot voor de lunch. U vaart verder naar Tagus Cove. Walvisvaarders en piraten legden hier aan en u volgt in hun spoor. Een steile (maar gelukkig korte) wandeling brengt u naar het meer van Darwin en nog eens 160 traptreden verder heeft u een geweldig uitzicht. Vogels fladderen rond. Tot slot vaart u nog een eindje met de panga dicht langs de kust om te speuren naar andere dieren.

 

Neem na het diner nog plaats op het zonnedek en kijk naar de sterren. Er is zo weinig lichtvervuiling hier, ongelooflijk hoe helder u de hemellichamen ziet.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip. 

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Santiago

Flamingo’s en pinguïns

Een volgend eiland doemt aan de horizon op als u de volgende ochtend wakker wordt. U arriveert bij Santiago. Bij Puerto Egas gaat u aan land. Daar kiest u uit twee wandelroutes. De eerste trail gaat naar grotten waar veel zeehonden liggen. Ook tal van zeeleguanen komt u tijdens deze wandeling tegen. De tweede trail voert naar een vulkaankrater waar zout gewonnen werd. In deze zilte lagune hebben flamingo’s een thuisbasis gecreëerd. Ook veel andere vogels spot u hier.

 

Lunch aan boord en alweer klaar voor het middagprogramma. Het is niet meer dan een flinke rots: el Sombrero Chino oftewel de Chinese hoed. U gaat aan land en maakt een korte wandeling. U loopt tussen de lavaformaties door. Zeeleeuwen en pinguïns zijn hier doorgaans in grote aantallen te zien. Na de wandeling is het tijd om te snorkelen. Behalve tropische vissen is dit een goede plek om haaien en roggen te zien.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip. 

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Santa Cruz- Baltra - Guayaquil

Zeeleeuw en krab op de rotsen op Galapagos Een pinguin op Santiago, Galapagos Fregatvogel met rode borst, Galapagos

Een reis naar de Galapagoseilanden is niet compleet zonder een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekcentrum. De boot meert aan bij Puerto Ayora. En in minder dan een kwartier loopt u naar het museum toe. Naast dit museum dat tevens een researchcentrum is, vindt u een broedcentrum voor reuzenschildpadden. Deze landschildpadden worden met uitsterven bedreigd. Er is hier een fokprogramma opgezet. U ziet de dieren van piepklein tot de enorme volwassenen. Het doel is om zoveel mogelijk dieren in de natuur terug te zetten.

 

En dan loopt uw Galapagos avontuur helaas alweer ten einde. In de haven van Baltra, neemt u afscheid van het schip met zijn crew dat de laatste dagen uw thuisbasis vormde. U heeft foto’s en herinneringen in uw hoofd van al die mooie plekken en indrukwekkende dieren, zowel boven als onder water. U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Baltra en vliegt naar Guayaquil.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën