Bouwsteen Cruise noordelijke eilanden

Wat een luxe! Een cruiseschip met zwembad en jacuzzi en de route is helemaal onvergetelijk. Tussen de noordelijke eilanden van de Galapagoseilanden vaart u door. U legt aan of het schip gaat voor anker om vervolgens met een dinghy naar de kust te gaan. De dieren in dit gebied zijn uniek. Of het nu leguanen of reuzenschildpadden op het land zijn, of zeeleeuwen en haaitjes in zee. En al die vogels. Professionele gidsen begeleiden u.

Redelijk groot; stabiel schip
Veel excursies, goede gidsen
Zwembad aan boord
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Cruise noordelijke eilanden

Dag 1   Galapagos, Santa Cruz
Dag 2   Genovesa
Dag 3   Santa Fe
Dag 4   Vertrek Baltra - Guayaquil

100% maat werk

Dag 1 Baltra - Santa Cruz

Naar de bijzondere Galapagoseilanden

Fregatvogel met jonkie op de Galapagoseilanden Opvallende rode krab op de lavastenen van Santa Cruz, Galapagos Cactussen in het landschap van de Galapagoseilanden

U vliegt van Quito naar Baltra op de Galapagoseilanden. Bij aankomst op de Galapagoseilanden, lijkt het alsof u een ander land binnenkomt. Er zijn douane- en immigratieformaliteiten. Een Engelssprekende gids staat al op u te wachten om u naar het schip te brengen. 


U vaart naar Santa Cruz. De boot legt aan bij Black Turtle Cove. Alleen met een zodiac kan dit bijzondere plekje bereikt worden. Geniet van de rust en de natuur. Vaak zijn er groene zeeschildpadden, diverse soorten haaien en roggen te zien. U maakt een excursie per bus over het eiland Santa Cruz waarbij u de hooglanden en de tweelingkraters bezoekt. Vervolgens naar een ranch met reuzenschildpadden. U loopt ook een ondergrondse lavatunnel in, een bijzonder geologisch fenomeen.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.
Inclusief lunch, diner, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 2 Genovesa

Dieren die bijna nergens anders ter wereld voorkomen

U bent bij het weinig bezochte eiland Genovesa. U legt aan bij een pier en een natuurlijke trap van rotsen brengt u naar het hoogste punt van het eiland. Dit zijn de Prince Philip’s Steps. Eerst langs dikke mannelijke zeeleeuwen die het strand bewaken en dan door de grillig gevormde lavavelden. Aan alle kanten wordt u omringd door vogels. Fotogeniek zijn de jan-van-genten met hun blauwe poten en hun rode poten. Bijzonder zijn ook de Galapagos uil (de lava-uil) en de Galapagos duif.
Er wordt aangelegd bij Darwin Bay op het onbekende Genovesa. Hier zijn mangroves, waar veel vogels nestelen. Zeeleeuwen spelen in het ondiepe water. U klimt naar een klif waar vandaan u een spectaculair uitzicht over de omgeving heeft. Ga wandelen, snorkelen of maak een boottochtje met de panga langs de kust.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.
Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Santa Cruz en Santa Fe

Zeeleguanen en cactussen

Slapende zeeleeuw in Santa Fe, Galapagos

De boot vaart naar het noorden van Santa Cruz. Hier ligt een plek met de mysterieuze naam “Drakenheuvel”. Vroeger leefden hier honderden landleguanen. Ze waren bijna uitgestorven, maar gelukkig is er nu een succesvol fokprogramma opgezet. Maar ook onder water is weer genoeg te beleven. Ga zwemmen of snorkelen. Grote kans om groene zeeschildpadden, haaien en roggen tegen te komen.

 

Santa Fe is één van de kleine Galapagoseilanden. Er wonen geen mensen, maar des te meer zeeleguanen. Grote kans ook om zeeleeuwen, slangen en vogels zoals de spotlijster die rare geluiden maakt, fregatvogels, blauwvoetgenten, zwaluwstaartmeeuwen, haviken en reigers te zien. In het water kunt u de contouren van een rog of een haai zien. Opvallend zijn de cactussen op het eiland. In de Barrington baai kunt u zwemmen of snorkelen.

 

Overnachting aan boord van het cruiseschip.
Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Santa Cruz - Baltra - Guayaquil

Er wordt koers gezet naar Bachas Beach op Santa Cruz. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Amerikanen hier een marinebasis. Nu is het een idyllisch wit zandstrand dat een belangrijke broedplek voor groene zeeschildpadden is. Een korte wandeling brengt u naar een meertje waar flamingo’s, bijzondere eenden en trekvogels graag neerstrijken. Op de rotsen ziet u zeeleguanen op zoek naar voedsel. Er is voldoende tijd om te zwemmen en te snorkelen.

 

En dan loopt uw Galapagos-avontuur helaas alweer ten einde. In de haven van Baltra, neemt u afscheid van het schip met zijn crew dat de laatste dagen uw thuisbasis vormde. U heeft foto’s en herinneringen in uw hoofd van al die mooie plekken en indrukwekkende dieren, zowel boven als onder water. U vliegt naar Guayaquil.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën