Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Een droomreis naar het minder toeristische Ecuador
Medewerkster Eva op Isabela Island, Galapagos

Een droomreis naar het minder toeristische Ecuador

Eva Drenth Algemeen 7-7-2021

Als ik aan mensen vraag waar zij aan denken bij Ecuador is het antwoord vaak; Galapagos. En dat is ook niet zo gek. We leren vaak al op de basisschool over de Galapagoseilanden en dat er bijzondere dieren voor komen. En de Galapagos-archipel is ook zeker een hele mooie toevoeging aan elke rondreis door Ecuador. Maar er is meer te zien, veel meer. Ik vertel je graag in dit blog over “het andere Ecuador”. De minder bekende en niet zo druk bezochte plekken die jouw reis bijzonder maken.

 

Wandelen door mysterieus El Ángel

We beginnen de reis in het noorden van het land, in El Ángel National Park. Een bijzondere plek bij de grens met Colombia. Er is maar één hotel te vinden en dat is de Polylepis Lodge, vernoemd naar de gelijknamige bomen die hier voorkomen. Je bent hier op 3.500 meter hoogte dus het is verstandig om al aan de hoogte gewend te zijn voordat je hier naartoe reist. Waarom deze plek echt een aanrader is tijdens jouw vakantie? Er komen hier weinig toeristen, het voelt echt alsof je de enige bent. Wat ’s avonds voor het slapen gaan misschien een minder prettig gevoel is. Hoezo, hoor ik je denken?! Vanwege de avondwandeling die je in het donker gaat maken in de omgeving van het hotel. De gids neemt je mee het bos in en vertelt verhalen over mythes en legendes die zich afspeelden in het bos. Schrik niet als je ineens iets hoort ritselen achter een boom of een schim voorbij ziet komen. Met deze wonderlijke verhalen in je achterhoofd stap je in bed en probeer je in slaap te komen. Eerlijk gezegd heb ik heerlijk geslapen die nacht.

 

Wilt u ook een reis maken naar El Ángel? Bekijk onze bouwsteen sprookjesachtig El Ángel.

        

Slapen op een boot in de Amazone

De jungle blijft bijzonder om te bezoeken. Of je nu in Peru, Bolivia of Costa Rica bent. In elk natuurgebied zie je weer andere dieren. In Ecuador kun je, naast slapen in een lodge, verblijven op een boot. Een unieke ervaring! Tijdens de luxe riviercruise vaar je over de Napo-rivier en verblijf je in een comfortabele kamer. Onderweg is er van alles te zien en te beleven. De boot vaart rustig over de rivier terwijl jij vanaf het terras uitkijkt over de uitgestrekte natuur. Misschien spot je wel roze dolfijnen, schildpadden, een kaaiman of een anaconda vanaf de boot. De cruise meert af en toe aan zodat je samen met een gids de jungle kunt gaan verkennen. Ook bezoek je de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Kichwa. Je leert er van alles over hun gebruiken en manier van leven. Aan boord van de Manatee of de Anakonda wordt er goed voor je gezorgd. De chefkoks maken elke dag de lekkerste maaltijden voor je klaar, vaak met verse lokale producten. Na een dag in de jungle is het heerlijk bijkomen in de jacuzzi op het zonnedek. Een jungle-ervaring om nooit meer te vergeten!

 

Bekijk hieronder een kort filmpje over deze bijzondere cruise

 

 

Fietsen tussen de boomtoppen in Mashpi

Nog zo’n parel in Ecuador: Mashpi Reserve. Misschien heb je al weleens gehoord van Mindo, het nevelwoud van Ecuador? Ten noorden van Mindo ligt het “Mashpi Reserve”. Een privé-reservaat van wel 3.200 hectare waar je zowel nevelwoud als regenwoud vindt. Midden in dit bijzondere natuurgebied vind je de Mashpi Lodge. Uitgeroepen tot één van de “Unique Lodges of the World” door National Geographic. En dat snap ik meteen als ik aan kom rijden. Het laatste stukje van de weg naar de lodge is onverhard en brengt je steeds een stukje dieper de groene oase in. Het is echt een vogelparadijs. Maar er leven ook andere diersoorten zoals kikkers, vlinders, en wat dacht je van de rolstaartbeer en de poema. De kans dat je de laatste twee voorbij ziet lopen is wat kleiner, maar niks is onmogelijk. Tijdens je verblijf in de Mashpi Lodge maak je verschillende excursies in de omgeving. Eén van de leukste vond ik toch wel de Sky-bike. Want waar kun je nu fietsen tussen de boomtoppen? Dit moest ik proberen. Met z’n tweeën “fiets” je naar de overkant. De achterste persoon trapt en de ander kan genieten van het indrukwekkende uitzicht. Aan het einde van de rit draaien de stoelen om en fietst de ander terug. Ik sluit de dag af bovenop de nabij gelegen uitkijktoren. Samen met mijn gids speur ik naar bijzondere vogels door mijn verrekijker. Wat een fantastische plek!

    

Heb ik je geïnspireerd met mijn verhaal over deze bijzondere en unieke plekken in Ecuador? Neem een kijkje bij onze bouwstenen en rondreizen Ecuador en de Galapagoseilanden of neem contact met mij op. Ik help je graag met het samenstellen van een mooie reis op maat naar deze prachtige bestemming.

 

Redactie Van Verre