Bouwsteen Sprookjesachtig El Ángel

Weinig toeristen bezoeken dit prachtige gebied in het noordelijke puntje van Ecuador. Bij de afgelegen lodge maakt u wandelingen onder begeleiding van een gids. Hij vertelt legendes uit de cultuur en geeft info over de planten en bomen. De regio staat bekend om de unieke sprookjesachtige Polylepsis bomen en de zonnebloemachtige Frailejones planten.

Bijzondere accommodatie
Prachtig hotel op mooie locatie
Inclusief begeleide wandelingen
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Sprookjesachtig El Ángel

Dag 1   Aankomst El Ángel

Dag 2   El Ángel

Dag 3   Vertrek El Ángel

100% maat werk

Dag 1 Quito - El Ángel

Naar het onbekende noorden

Ecuador-El-Angel-alpaca Ecuador-El-Angel-mysterieuze-bossen_2_526417 Ecuador-El-Angel-Lago-de-los-Deseos

U wordt opgehaald voor een transfer met een Engelssprekende chauffeur van Quito naar El Ángel. Tip: Boek een auto met chauffeur en maak er een dagtocht van, via de kleurrijke Indianenmarkt van Otavalo en de Peguche-waterval.

 

Op 3500m hoogte in het El Ángel National Park ligt de Polylepsis Lodge. Dit gebied is bijzonder vanwege de polylepsis bomen en frailejones struiken. De stammen van de polylepsis bomen hebben vreemde grillige vormen en de mossen die over de takken hangen ogen mysterieus. Op slechts enkele plekken ter wereld kunt u deze boom nog maar zien. De Frailejones zijn planten die in het Nederlands Espeletia heten. De kale stam met een soort palmachtige bladeren en op een zonnebloem lijkende bloem is anders dan welke andere plant dan ook.

 

’s Avonds zorgt de legende en dwergentour voor een magische ervaring. In het donker loopt u bij het schijnsel van een zaklantaarn met een gids tussen de polylepsis-bomen van 3500 tot 4000 jaar oud.

 

Overnachting in El Ángel.

Inclusief diner, privétransfer met Engelssprekende chauffeur, avondwandeling met gids

Dag 2 El Ángel

In het sprookjesbos

Samen met een gids gaat u wandelen door het natuurreservaat bij El Ángel. Dit spectaculaire landschap in het noordelijkste puntje van Ecuador, tegen de grens met Colombia laat zeker indruk achter. De grond is zompig. Het is een moerasgebied met veel meertjes. Om met redelijk droge voeten de mooiste plekken te bereiken is een wandeling met een gids een echte aanrader. Sommige planten en bomen zijn typerend voor dit gebied. Wist u dat de frailejones ook grote monniken worden genoemd? Let op de zachte witte haartjes op de bladeren, die daardoor weer konijnenoren worden genoemd. De planten kunnen wel zeven meter hoog worden! Kijk ook goed of u dieren ziet. Herten, condors, zeearenden en andere vogels worden vaak gespot in dit gebied.

 

Overnachting in El Ángel.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, begeleide wandeling

Dag 3 Vertrek El Ángel - Quito

Ecuador-El-Angel-frailejones

De ochtend is ter vrije besteding. Kijk en loop nog even rond in dit bijzondere landschap.

In de loop van de dag reist u verder.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën