terug naar het overzicht

Autorondreis Compleet Chili

Een reis naar Chili boordevol afwisseling. U verblijft in de woestijn, ziet rokende geisers, oogverblindende lagunes met flamingo’s, meren, vulkanen met een perfecte conische vorm, bergen, fjorden en gletsjers. Het Torres del Paine National Park is een must tijdens een reis naar Chili en ontbreekt hier ook niet. En tot slot naar Rapa Nui, Paaseiland, met de mysterieuze beelden. Laat al dit moois op u inwerken tijdens de laatste rustige dagen in een wijnregio.

Wat maakt deze reis bijzonder
Woestijnen en heldere hemel
Meren en vulkanen
Torres del Paine National Park
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 5950,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Compleet Chili

Dag 1     Aankomst Santiago de Chile

Dag 2     Santiago de Chile

Dag 3     Vlucht naar San Pedro de Atacama

Dag 4     San Pedro de Atacama

Dag 5     San Pedro de Atacama

Dag 6     Vlucht naar Temuco

Dag 7     Pucón

Dag 8     Pucón

Dag 9      Pucón

Dag 10    Puerto Varas

Dag 11    Puerto Varas

Dag 12    Vlucht naar Puerto Natales

Dag 13    Torres del Paine

Dag 14    Torres del Paine 

Dag 15    Torres del Paine

 

Dag 16    Santiago de Chile

Dag 17    Vlucht naar Rapa Nui (Paaseiland)

Dag 18    Rapa Nui

Dag 19    Rapa Nui 

Dag 20    Vlucht naar Maipo Vallei 

Dag 21    Maipo Vallei

Dag 22    Vertrek Maipo Vallei

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Voet aan de grond in Chili

Santiago-de-Chili-Uitzicht1_1_431594

Vanaf de luchthaven wordt u opgehaald voor een transfer naar de stad. Daarna loopt u circa één uur met uw gids door de stad. Hij of zij vertelt van alles over het openbaar vervoer, de veiligheid, leuke restaurants, musea en winkels.

 

Leuke wijken om rond te struinen zijn Providencia, Bellavista en Lastarria. In Providencia zijn veel mooie panden, in koloniale stijl. Het is een hip stadsdeel met kleine winkels, galeries en koffiecaféetjes. Voor het nachtleven is Bellavista meer geschikt. Er zijn veel restaurants, bars en clubs. Bent u hier overdag, strijk dan neer op één van de vele terrassen. Lastarria is een historische wijk met een Spaanse sfeer met oude panden, musea, theaters en veel restaurants. Santiago de Chile is verreweg de grootste stad van het land. Er wonen 4 miljoen mensen. De stad ligt op een aangename hoogte van 540 meter. Ondanks dat het een grote stad is, zijn veel bezienswaardigheden te voet te bereiken. Er is eveneens een goed metronetwerk.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer, introductiewandeling van 1 uur met Engelssprekende gids

Dag 2 Santiago de Chile

U zou het misschien niet zo snel verwachten, omdat Santiago niet aan zee ligt, maar ook de vismarkt is een bezoekje waard is. Als u hier rond lunchtijd bent, is het een aanrader om te gaan eten. Een andere specialiteit van Santiago zijn de empanadas. Ga ook naar Los Dominicos. Dit lijkt wel een dorpje binnen de stad. Er is een klooster van de Dominicaner orde en tegenwoordig is het een souvenirmarkt geworden. In kleine oude panden vindt u allerlei typisch Chileense voorwerpen. Even bijkomen kan op een lommerrijk terras binnen de muren van Los Dominicos.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Stadswandeling
Santiago de Chile

Stadswandeling

Santiago is een enorme stad met vier miljoen inwoners, maar het stadscentrum en de mooiste wijken zijn prima...

Sneeuw in Valle Nevado
Santiago de Chile

Sneeuw in Valle Nevado

Een misschien onverwacht aspect van een reis naar Chili: de bergen van de Andes rondom de hoofdstad vormen een...

Dag 3 Santiago de Chile - Calama - San Pedro de Atacama

ca. 100 km / 1,5 uur

Chili-San-Pedro-Lagune San-Pedro-de-Atacama-Dorpje Chili-San-Pedro-de-Atacama-Death-Valley

In ongeveer een half uur rijdt u van het stadscentrum naar de luchthaven. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Santiago de Chile naar Calama. U haalt uw huurauto op en rijdt naar San Pedro de Atacama.

 

’s Avonds maakt u een excursie. Omdat San Pedro de Atacama zo afgelegen ligt, is er heel weinig lichtvervuiling. Als het aardedonker is, wordt u een klein eindje de stad uitgebracht. Met het blote oog kijkt u naar de hemel boven u. Wij hebben nooit eerder zoveel sterren gezien. Een hobby-astronoom vertelt wat u ziet. De gids heeft een laserpen met een enorm bereik en daardoor is alles goed terug te vinden. Vervolgens kijkt u door een telescoop die tot 300 keer vergroot. Zo lijken sterren die miljoenen lichtjaren ver zijn ineens heel dichtbij. En er zijn zoveel sterren! Wij zagen zelfs de planeet Jupiter met enkele manen eromheen door de telescoop. Vraag alles wat u maar weten wilt aan de astronoom. Hij legt alles duidelijk uit. En kijk vooral naar de hemel en geniet! Deze excursie moet u niet bij volle maan doen, dan is de hemel veel te licht en zijn de sterren slecht te zien.

Twee uur. Samen met andere reizigers. Inclusief: transport, uitleg door hobby-astronoom, hapje en drankje.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht, autohuur, excursie

Dag 4 San Pedro de Atacama

Bizar gevormde rotsen in de woestijn

Er is zoveel te doen rondom San Pedro de Atacama. Wij adviseren om minimaal drie nachten te blijven. Must-sees zijn de Moon Valley en de Death Valley. Rijd over zandvlaktes en naar rotsformaties. Parkeer de auto af en toe even om naar een uitzichtpunt te klimmen. Voor een vleugje cultuur bezoekt u Pukara de Quitor, een ruïne van een fort. Ga zeker ook naar de zoutvlaktes en de lagunes. Grote kans om flamingo’s te zien. En de Tatio geisers mag u eigenlijk ook niet overslaan. Het lukt zeker niet om dit allemaal op één dag te doen. Houd er rekening mee dat de wegen veelal onverhard zijn en dat u zich op grote hoogte bevindt. Maak keuzes of plan een langer verblijf in. En…. voeg om even bij te komen, ook nog een bezoek aan de hotsprings in de Vallei van Puritama in.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, autohuur

Moon Valley
San Pedro de Atacama

Moon Valley

U brengt een bezoek aan het indrukwekkende landschap nabij San Pedro de Atacama. Hier is een woestijn, maar...

Zoutvlaktes en traditioneel dorp
San Pedro de Atacama

Zoutvlaktes en traditioneel dorp

U wordt naar het dorp Toconao gebracht. Dit dorp ligt in de Atacama woestijn, op een hoogte van 2475 meter...

Dag 5 San Pedro de Atacama

Hiken, fietsen of paardrijden “op de maan”

San-Pedro-de-Atacama-Moon-Vallei_1_431540

U heeft de beschikking over een auto en kunt op eigen gelegenheid op stap. Toch loont het ook de moeite om via ons een excursie te boeken. Denk dan bijvoorbeeld aan een paardrijtocht door de Maanvallei, een trekking door de Cactusvallei onder begeleiding van een gids, of een hike van een halve dag door de Death Valley. Of reserveer voor een mountainbiketocht door de woestijn. Minder inspannend kan ook: ga dan quadrijden.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, autohuur

Stomende geisers
San Pedro de Atacama

Stomende geisers

Vroeg opstaan, maar u krijgt er wel wat voor terug. In het donker verlaat u het dorp San Pedro de Atacama en u...

Paardrijden door de Maanvallei
San Pedro de Atacama

Paardrijden door de Maanvallei

Vanaf de manege van San Pedro de Atacama vertrekt u naar de voet van het Zoutgebergte. U rijdt naar de...

Dag 6 San Pedro de Atacama - Calama - Temuco

ca. 100 km / 1,5 uur

U rijdt vandaag van San Pedro de Atacama naar Calama. U vliegt terug naar Santiago de Chile en door naar Temuco. Bij aankomst haalt u uw volgende huurauto op en rijdt naar uw hotel.

 

Overnachting in Temuco.

Inclusief ontbijt, autohuur, vluchten

Dag 7 Temuco - Pucón

ca. 105 km / 2 uur

Chili-Pucon-Meer(2) 924eb95b-6be4-4aec-b198-3d474a492912

U vervolgt uw reis van Temuco naar Pucón. Het eerste deel over de snelweg, die hier deels tolweg is. Bij Villarrica slaat u af en rijdt u door een gebied met mooie natuur. Grotendeels rijdt u langs het Lago Villarrica. De imposante Villarrica vulkaan torent boven de bomen uit.

 

Outdoorbestemming van Chili bij uitstek! Allerlei mogelijkheden om actief bezig te zijn. U kunt raften, paardrijden, hiken, mountainbiken, tokkelen, kanovaren en in de winter (onze zomer) is het zelfs mogelijk om hier te skiën. Wat u ook gaat doen, uw blik wordt altijd naar de alom aanwezige Villarrica vulkaan getrokken. Een echte vulkaan, zoals kinderen deze zich voorstellen. Met een besneeuwde top bovendien. Het dorp Pucón is gezellig. Slenter door het centrum, strijk neer op een terras of wandel naar het meer van Villarrica.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 8 Pucón

Perfecte vulkaan

Bezoek het Nationale Park Villarrica. De Villarrica vulkaan is bijna 2850 meter hoog en staat bekend als de meest actieve vulkaan van Zuid-Amerika. Een beklimming van deze vulkaan is mogelijk als de vulkaan rustig is. Het bovenste deel van de hellingen is kaal, maar verder naar beneden zijn er bossen met onder andere de bijzondere araucavia-bomen. Er is veel wildlife, maar helaas moeilijk te spotten. Maar het idee dat hier apen, poema’s, vossen en pudu’s (een klein hertensoort dat alleen in dit deel van Chili voorkomt) leven is toch bijzonder. Er zijn veel trails in diverse Nationale Parken in de omgeving. De middag is ideaal voor een bezoek aan één van de vele heetwaterbaden in de omgeving.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, autohuur

Opwarmen in heetwaterbaden
Pucón

Opwarmen in heetwaterbaden

De omgeving van Pucón wordt gedomineerd door de actieve vulkaan Villarrica, met als gevolg veel geometrische...

Dag 9 Pucón

Villarica-National-Park-3_1_431697

Rijd ook naar het noorden. Hier ziet u het meer van Caburgua en bezoekt u het Huerquehue National Park. Hier zijn ook diverse trails. Een aanrader vinden wij de Lagos Trail van zeven kilometer heen en zeven kilometer terug, waar u ongeveer vijf uur over doet. Het is wel flink klimmen op de heenweg. Onderweg zijn er uitzichtpunten en u bereikt uiteindelijk drie lagunes. Hooggelegen ziet u de bijzondere araucania boom. Wilt u niet zo lang lopen, loop dan een stuk langs het meer of loop een deel van de Lagos-trail. Caburgua is een klein dorp aan een gelijknamig meer. Er is een groot en breed strand. Er worden boottochtjes over het meer aangeboden en er zijn bootjes en waterfietsen te huur. In enkele restaurants of snack-tentjes kunt u uw lekkere trek stillen. Nabij Caburgua liggen de Ojos de Caburgua, heldere lagunes in het bos. Rustiger is het bij de Tres Saltos (drie watervallen). Een hele klim, maar het loont de moeite. Een andere optie is de stroomversnellingen van Marimán.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 10 Pucón - Puerto Varas

ca. 320 km / 4 uur

Rij vandaag grotendeels over de Panamericana, de Highway 5. Het is een lange rit. Als u nog niet in Villarrica bent geweest, is daar tijd voor een kopje koffie, een stuk Kuchen (taart wordt hier overal als Kuchen verkocht) en om een souvenirtje te kopen. Daarna verder over de snelweg. Een deel is tolweg.

 

Puerto Varas is een gezellige plaats om te verblijven en als uitgangspunt om excursies te maken. De meeste huizen in de stad zijn van hout en de Duitse invloeden zijn onmiskenbaar. De Duitsers emigreerden rond 1850 in groten getale hier naar toe. Puerto Varas ligt aan het enorme meer van Llanquihue. De bijnaam van de stad is “Stad van de rozen”. Die doen het goed hier! In de verte ziet u bij helder weer niet alleen de perfect gevormde Osorno vulkaan vanuit Puerto Varas, maar ook de Calbuco vulkaan. Deze is in 2015 nog uitgebarsten. Puerto Varas is de toegangspoort tot Patagonië.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 11 Puerto Varas

Duitse “Kuchen” in Latijns-Amerika

Chili-Puerto-Varas-Petrohue-Falls1 Chili-Puerto-Varas-Kerk

Om een goed beeld van de omgeving te krijgen en met het echte Patagonië kennis te maken, adviseren we om excursies vanuit Puerto Varas te maken. Er zijn goede wandelmogelijkheden, er zijn bossen, meren, vulkanen en watervallen. En heel bijzonder is het eiland Chiloé, dat net voor de kust bij Puerto Montt ligt. In Puerto Varas zelf ziet u de Duitse invloeden goed terug. Niet alleen wordt overal “Kuchen” (taart) geserveerd, ook de architectuur van de huizen en kerken doet sterk aan Duitsland denken en u ziet veel Duitse namen. Er zijn diverse restaurants en een casino in Puerto Varas. Ga vissen, paardrijden, raften of hiken in de omgeving.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dagtocht naar Chiloé
Puerto Varas

Dagtocht naar Chiloé

Vanaf Puerto Varas rijdt u over de tolweg naar Pargua, de haven waar vandaan de boten naar Chiloé vertrekken...

Raften bij Petrohué
Puerto Varas

Raften bij Petrohué

Een halve dag actief op het water. Op de rivier Petrohué zijn diverse stroomversnellingen. Met een raftboot...

Dag 12 Puerto Varas - Puerto Montt - Punta Arenas - Puerto Natales

ca. 20 km / 0,5 uur en ca. 250 km / 4 uur

Vanaf uw hotel in Puerto Varas rijdt u naar de luchthaven van Puerto Montt. Hier levert u uw huurauto in. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Puerto Montt naar Punta Arenas. Wederom haalt u een huurauto op. In vier uur (zonder stops) rijdt u over een goede weg de 250 kilometer van Punta Arenas naar Puerto Natales.

 

De belangrijkste reden om naar Puerto Natales te gaan, is een bezoek aan het nabijgelegen bekendste National Park van Chili: Torres del Paine, u vertrekt morgen die kant op.

 

Overnachting in Puerto Natales.

Inclusief ontbijt, autohuur, vlucht

Dag 13 Puerto Natales - Torres del Paine

ca. 90 km / 2 uur

Chili-Torres-del-Paine-National-Park-1

Het is maar een korste afstand vandaag, maar toch doet u over de rit van Puerto Natales naar het hart van het Nationale Park Torres del Paine zo’n twee uur. Onderweg is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een prehistorische grot. De rand van het park is natuurlijk dichterbij.

 

De granieten pieken van de Torres del Paine bergen zijn imponerend. Het Nationale Park van Torres del Paine is een wandelgebied bij uitstek. En er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige korte wandelingen tot meerdaagse hikes. Wandel door de vallei, door bossen, over heide, langs (en soms zelfs door!) watervalletjes. Er zijn steppes, gletsjers en meren. Een interessante plek om te bezoeken is Lago Grey. In dit heldere meer drijven vaak ijsschotsen. De gigantische gletsjer waar u langs vaart is zo imposant! In het park zijn ook watervallen zoals Salto Grande en Salto Chico. Kijk ook goed of u dieren ziet. Er leven groepen guanaco’s (een soort lama), flamingo’s en nandoes (een soort struisvogel) in het National Park. En wie weet ziet u een condor door de lucht zweven.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 14 Torres del Paine

Bergen en meren

Kies een mooie wandeling uit in het Nationale Park of maak een boottocht. Wij raden aan om een wandeling rondom Lago Njordenskoll te maken. Dit ligt bij de salto’s (watervallen) Een prachtige wandeling langs het prachtige, glooiende, bijna pittoreske Lago Nordenskjöld met al haar eilandjes, in de verte Glacier Grey en voor ons de reuzen, het bergmassief Paine Grande, de Cuernos del Paine en het prachtige Valle Francés die hen scheidt. Loop vlak voor het eindpunt nog een extra heuveltje op.

Bijna niemand komt hier en u heeft zoveel verschillende uitzichten! Wat een plek en wat een uitzicht. Eén ding is zeker: Torres del Paine moet bovenaan ieders lijstje staan! Wat ons het meest bijgebleven is, is dat je je zo nietig voelt in de prachtige natuur.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, autohuur

Tour door het National Park
Torres del Paine

Tour door het National Park

Het Torres del Paine National Park wordt wel het achtste wereldwonder genoemd. En terecht: wat een schoonheid...

Boottocht over Lago Grey
Torres del Paine

Boottocht over Lago Grey

De excursie per boot die over Lago Grey naar de gletsjer vaart, vertrekt vanaf hotel Lago Grey. Over een...

Dag 15 Torres del Paine

Chili-Torres-del-Paine-RIvier-Bergmassief_1_431826 Chili-Torres-del-Paine-Hert_1_431808 Chili-Torres-del-Paine-RIvier_1_431790

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 16 Torres del Paine – Puerto Natales - Santiago de Chile

ca. 90 km / 2 uur

Vanuit het park, of van de rand van het park, rijdt u naar Puerto Natales. U levert de huurauto in en vliegt naar Santiago de Chile.

 

Overnachting bij de luchthaven van Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt, autohuur, vlucht

Dag 17 Santiago de Chile - Rapa Nui (Paaseiland)

Eén van de meest afgelegen plekken ter wereld

Chili-Paaseiland-Moai-5 Paaseiland-Mirador_1_431847

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Santiago de Chile naar Rapa Nui (Paaseiland). U wordt bij de luchthaven in Rapa Nui (Paaseiland) opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Paaseiland hoort bij de Polynesische eilanden en ligt op duizenden kilometers afstand van Chili. De officiële benaming is Rapa Nui, zoals de inheemse bevolking het eiland altijd genoemd heeft. De sfeer die er hangt is totaal anders dan in Chili. Paaseiland is klein: denk aan de grootte van Texel, maar wereldberoemd en dat komt door de enorme beelden. Deze heten Moai. Er zijn er ruim 900 en het is nog altijd een mysterie waarom de beelden daar staan! De komende dagen heeft u de tijd om Paaseiland te ontdekken. Wij kunnen diverse tours voor u boeken, maar het is ook mogelijk om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. Met een huurauto (te boeken via Van Verre) of met een fiets (met de fiets is wel zwaar omdat het heuveltje op en heuveltje af is!). Het enige dorp op Paaseiland is Hanga Roa. Hier is een gezellige straat met winkels, restaurants en bars.

 

Overnachting op Rapa Nui (Paaseiland).

Inclusief ontbijt, vlucht, transfer

Zonsondergang bij Tahai
Rapa Nui (Paaseiland)

Zonsondergang bij Tahai

Afhankelijk van het seizoen wordt u rond 19.00 uur opgehaald bij uw hotel en naar Tahai gebracht. Tahai ligt...

Ceremonieel centrum Orongo
Rapa Nui (Paaseiland)

Ceremonieel centrum Orongo

's Morgens maakt u een rit naar de uitgedoofde vulkaan Rano Kau. Geniet onderweg van panoramische uitzichten...

Dag 18 Rapa Nui (Paaseiland)

Mysterieuze beelden

Bij Ahu Akivi vindt u de enige plek waar de Moais, de typerende beelden van Paaseiland, over de oceaan uitkijken. Hier staan zeven beelden, de ontdekkingsreizigers van King Hotu Matu’a. U vervolgt de tocht naar Puna Pau, waar de rotsen een rode kleur hebben. Van deze stenen zijn de hoeden van de beelden gemaakt. Tot slot bezoekt u Ahu Uri Aurenga, een alleenstaand beeld. Bijzonder is dat dit beeld exact in lijn staat met de zonnewende, het is dan ook belangrijk voor de astronomie.

 

Overnachting in Rapa Nui (Paaseiland).

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids.

Dag 19 Rapa Nui (Paaseiland)

Chili-Paaseiland-Moai1

Dag 19 Rapa Nui (Paaseiland)

De bewoners van Paaseiland leven zover afgezonderd van anderen, dat ze heel goed hun eigen cultuur hebben bewaard. Hun tradities, verhalen en geloof zijn boeiend. Bezoek bijvoorbeeld Ahu Akahanga. Hier is het graf van één van de eerste bewoners van het eiland Ariki Hotu a Matu’a. Hij werd tevens koning. Eén van de meest fotogenieke plekken op Paaseiland is Ahu Tongariki. Maar liefst vijftien beelden staan hier naast elkaar. De grootste is veertien meter hoog! Vergeet niet om er ook een keer met zonsondergang op uit te gaan. De beelden tekenen zich dan nog mooier af tegen de horizon.

 

Overnachting op Rapa Nui (Paaseiland).

Inclusief ontbijt

Snorkelen bij Los Motus
Rapa Nui (Paaseiland)

Snorkelen bij Los Motus

U wordt naar Orongo gebracht, de belangrijkste ceremoniële plaats op Paaseiland. Voor de kust van Orongo...

Dag 20 Rapa Nui (Paaseiland) - Santiago de Chile - Maipo Vallei

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven in Rapa Nui (Paaseiland) gebracht. U vliegt terug naar Santiago de Chile. U wordt bij de luchthaven in Santiago de Chile opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Maipo Vallei gebracht. Dichtbij Santiago de Chile verblijven, maar toch in een totaal andere sfeer? Rust, ruimte, natuur en frisse lucht vindt u op een uurtje rijden van de stad in de wijnstreek Maipo.

 

Overnachting in de Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt, vlucht, transfer

Dag 21 Maipo Vallei

Bijzonder wijntje ter afsluiting

Chili-Maipo-Valley-wijngaarden_1_431905 d513eba9-4032-459d-aa9c-885885da1587

Dag ter vrije besteding. Bezoek enkele wijngaarden in de Maipo Vallei. Een mediterraan klimaat zorgt hier voor de ideale omstandigheden voor wijnbouw. De Cabernet Sauvignon en Merlot druiven van dit gebied genieten internationale faam. Ga bijvoorbeeld naar de Santa Rita bodega. U bekijkt de wijngaarden en krijgt een rondleiding door de wijnkelder “van de 12 patriotten” en hoort hoe de kelder aan zijn naam komt. De kelder is uitgeroepen tot Nationaal Erfgoed! Aan het einde van de tour is het tijd om de Reserva en de Gran Reserva wijn van Santa Rita zelf te proeven. Een andere aanrader is de Undurraga bodega. Behalve de wijngaard is hier ook een tentoonstelling over het leven van de Mapuches, de traditionele stam die in dit gebied woonde en nog steeds woont.

 

Overnachting in Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt

Santa Rita bodega
Santiago de Chile

Santa Rita bodega

De Santa Rita bodega ligt in de Maipo Vallei, niet al te ver rijden van de stad. Toch oogt de omgeving al...

Dag 22 Vertrek Maipo Vallei

U wordt bij uw hotel in Maipo Vallei opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Santiago de Chile gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen