Puerto Natales, Expeditieschip Skorpios III

Chili

Met het expeditieschip Skorpios III vaart u de Kaweskar route langs de zuidelijke ijsvelden. De cruise duurt drie nachten en vertrekt vanaf Puerto Natales. U vaart door zeestraten en fjorden door het zuidelijke ijsveld waar maar liefst 48 (!) gletsjers zijn.

Locatie

De Skorpios III vertrekt vanaf Puerto Natales. U vaart naar Torres del Paine en langs vele fjorden en gletsjers. De bekendste zijn de Amalia en El Brujo. Daarna wordt er koers gezet naar Punta Arenas, waar de cruise eindigt.

De route wordt gevaren van half oktober tot half april.

Accommodatie

De Skorpios III is in 1995 gebouwd. In 2010 is het schip geheel gerenoveerd en het voldoet aan alle veiligheidsreglementen. Het schip is 70 meter lang en 10 meter breed. Er zijn 45 hutten verdeeld over vijf dekken. In totaal gaan er maximaal 88 passagiers mee aan boord. Er zijn hutten met een tweepersoonsbed en hutten met twee eenpersoonsbedden. Ook eenpersoonshutten zijn op het schip aanwezig. Iedere hut heeft zijn eigen badkamer. Er is zowel televisie als een kluisje in uw kamer.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Twee bars (drankjes zijn tijdens de cruise inbegrepen). Er zijn geen havengelden meer die nog tijdens de reis betaald moeten worden.

 

Er is geen telefonisch bereik laat staan wifi aan boord. U bevindt zich in een afgelegen gebied. Er is een satelliettelefoon. Vanzelfsprekend zijn de prijzen voor het gebruik hiervan fiks.

Het voltage aan boord is 220 Volt

Bij adviseren om “laagjes” kleding mee te nemen. Het weer kan alle kanten op schieten. U bent in Patagonië en daar beleeft u soms niet alle seizoenen in een dag, maar zelfs binnen een uur!

Een waterdichte jas, outdoorkleding en wandelschoenen zijn ideaal. Bereidt u bij de vierdaagse Kaweskar cruise voor op vrij lage temperaturen. Reken in het voor- en najaar op temperaturen tussen de 5 en 12 graden en in de zomer tussen de 12 en 19 graden. Maar neem zeker iets diks mee, het kan ineens afkoelen.

Voor de laatste avond is nette kleding vereist.

Neem verder een petje, een zonnebril en zonnebrandcrème mee.

De Skorpios II is een niet-roken schip. Er is een ruimte aan dek waar wel gerookt kan worden.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën