Estancia Caleta Josefina

Chili

Een typisch Patagonische ervaring met een verblijf op een schapenboerderij. Bezoek de koningspinguïns vanaf de estancia.

Locatie

Het spreekt bijna voor zich dat Estancia Caleta Josefina afgelegen ligt. Ten eerste wonen er al meer schapen dan mensen op Vuurland, maar als u weet dat alleen de Estancia al over meer dan een miljoen hectare grond beschikt, dan kan er weinig bebouwing in de omgeving zijn. De bekendste plaats in de omgeving is Porvenir. Maar dat ligt nog op 100 kilometer afstand. De weg ernaartoe is onverhard. In de wijde omtrek zijn geen restaurants en winkels en zorg er voor dat u op tijd uw tank vult. De natuur in de omgeving is bezienswaardig. Rust en ruimte en uitgestrekte pampa’s zijn de kenmerken. Maar hoofddoel om naar de estancia te gaan is ook vaak een bezoek aan de pinguïns in de Bahía Inútil. Hier leven de bijzondere koningspinguïns. Behalve pinguïns zijn in de omgeving soms ook guanaco’s, flamingo’s en condors te zien. Wij adviseren om met een huurauto naar de Estancia toe te gaan. Vanaf Punta Arenas kunt u overvaren naar Porvenir en dan verder rijden. Als u vanuit het noorden komt, rijdt u via Cerro Sombrero naar de Estancia toe en rijdt u naar het oosten dan komt u al snel in Argentinië. Río Grande is de grote plaats daar. Restaurants en winkels zijn er niet in de omgeving. Eet lekker mee op de boerderij.

Accommodatie

Drink een pisco sour en eet een empanada, en voel u welkom op de boerderij. Maak deel uit van het leven van de boeren in Vuurland. De farm werd in 1893 gebouwd. In 2017 heeft de huidige eigenaar de Estancia gekocht, maar hij stamt nog af van de oorspronkelijke kolonisten. Estancia Caleta Josefina is de grootste schapenboerderij in Chili. Er hoort meer dan een miljoen hectare grond bij, die grootte is toch nauwelijks voor te stellen! De schapen werden gehouden voor hun vlees en hun wol. In het hoofdgebouw, de Patrimonial House woont de familie, de kantoren zijn hier gevestigd en er is een winkel, een eetkamer en een klein museum. Daarnaast zijn er vele stallen en een gastenverblijf.

De kamers vonden wij verrassend knus en luxe. We hadden ze “spartaanser” verwacht! Er zijn zes kamers in totaal. De kamers hebben houten vloeren, houten meubels en een open haard. Er liggen kleden op de vloer. In de badkamer ligt ook een houten vloer en er is een douche en/of bad.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Lounge met open haard en televisie
  • Bar
  • Wifi
  • Barbecue
  • Bibliotheek
  • Parkeergelegenheid
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën