Casablanca Valley, Casona Matetic

Chili

Verblijf op een luxe wijnlandgoed in de Casablanca Valley met, behalve een bezoek aan de bodega, goede mogelijkheden om te fietsen of paard te rijden. Rustig gelegen.

Locatie

In de wijnvallei Casablanca, niet ver van de hoofdstad Santiago ligt hotel Casona Matetic. In iets meer dan een uur rijdt u naar de luchthaven. Prima voor de eerste of laatste nachten, of voordat u een vlucht heeft om Chili verder te ontdekken. De plaats Casablanca ligt redelijk nabij, ongeveer een kwartier rijden vanaf het hotel. Leuk om even te bezoeken. Ook de kust is goed bereikbaar: in een half uur bereikt u diverse badplaatsen. Vooral de lokale bevolking komt hier graag vakantie vieren, maar altijd leuk voor een strandwandeling en een seafoodlunch en even totaal iets anders dan de wijngaarden. De omgeving van Casona Matetic is rustig. Op loopafstand is er niets.

Accommodatie

De naam Matetic komt van de van oorsprong Kroatische eigenaars. Ze hebben een zeer groot stuk land. Er zijn veel wijngaarden en er is een eigen bodega en wijnkelder die bij Matetic behoort. Men produceert hier zowel witte als rode wijnen. Het huis werd in eerste instantie aan het begin van de vorige eeuw gebouwd en is aan het begin van deze eeuw volledig gerestaureerd. Echter zonder de historische details verloren te laten gaan. Het is een typisch Chileens gebouw. La Casona heeft slechts zeven kamers. Er zijn kamers met een tweepersoonsbed en kamers met twee eenpersoonsbedden. Alle kamers hebben een terras met uitzicht over de wijde omtrek met de wijnvelden. Er is televisie, centrale verwarming en een haardroger. Het geheel is luxe, maar persoonlijk. Sommige kamers hebben een eigen terras. In de badkamer is een douche.

Voorzieningen
  • Buitenzwembad
  • Restaurant
  • Wifi
  • Terras
  • Wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaard
  • Mogelijkheden tot paardrijden en fietsen
  • Biljart
  • Parkeergelegenheid
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën