Indrukwekkende reis naar Cambodja
Azie-Cambodja-Stung-Treng

Indrukwekkende reis naar Cambodja

Redactie, Van Verre Algemeen 4-8-2016

Eindelijk was het zover! Tijd voor onze rondreis naar Bangkok en het prachtige Cambodja. Wat een ervaring om deze twee prachtige landen in één rondreis te combineren.

 

De heenreis was prima verlopen en we kwamen in de hitte aan in Thailand voor een paar dagen. Met name om op bezoek te gaan bij een goede vriend die inmiddels getrouwd was en een eerste kind heeft. Altijd weer even wennen de eerste dagen aan het klimaat en eten in Azië maar dat hoort erbij. Gezien de hitte verder niet al teveel gedaan in Bangkok. Ook omdat dit voor ons de derde keer is dat we er waren. Wel prima hotel met kamer op de 73e verdieping. Prima gegeten daar en na een dag of vijf weer afscheid genomen en verder gevlogen naar Siem Raep voor onze rondreis door Cambodja.

 

Siem Reap en Angkor Wat

Daar aangekomen merk je meteen dat je in een toeristisch gebied bent dat best wel druk is, zelfs aan het begin van het regenseizoen. Prima hotel met lekker eten. Uiteraard de 2e dag een dagexcursie met tuk-tuk en gids die on het gehele binnengebied van de Angkor Wat heeft laten zien. Erg indrukwekkend en mooi. Perfecte gids die prima Engels sprak en veel wist te vertellen. Kortom dat zat wel goed. Heel veel indrukken opgedaan en veel foto’s gemaakt. De volgende dag was onze gids nog vrij en dus hebben we hem gevraagd of hij ons het buitengebied zou kunnen laten zien. Zo was hij de volgende dag met auto en chauffeur bij ons hotel en gingen we naar de tempels die wat verder weg lagen. Hier waren inderdaad wel wat minder toeristen, maar dat was best wel fijn. De ene tempel was nog mooier dan de andere met zeer veel oog voor details. Echt twee uitstekende dagen gehad.

 

De laatste dag Siem Riep toch maar even wat rustiger aan gedaan omdat we een dag later de transfer naar Phnom Penh per auto op het programma staan. Een echte reisdag. Wat ons inmiddels wel was opgevallen is dat Cambodja veel minder toeristisch is dan Thailand, maar toch zeker zo mooi. De bevolking wel erg arm, maar ze lijken vaak toch wel erg gelukkig. Kinderen die met name veel aan het bedelen waren, maar die hebben we uiteraard niets gegeven.

 

De hoofdstad Phnom Penh

Eenmaal in de hoofdstad hebben we onder andere een excursie naar het paleis van de koning en een gevangenis gemaakt. Echt heel indrukwekkend. Ik wist niet dat de burgeroorlog in de jaren ’70 zo gruwelijk is geweest. Er waren maar een stuk of 5 overlevende en 2 ervan waren op het voorheen gevangeniscomplex. We hebben van beide een boek gekocht omdat we toch iets meer willen weten hoe het leven er is geweest. Na de gevangenis gingen we naar de killing fields. Dit was nog indrukwekkender. Onze gids wist veel te vertellen over zowel het paleis, de gevangenis en de killing fields. Ze vertelde dat hier zelfs familie van haar is begraven. Echt heel triest allemaal. De laatste dag Phnom Penh hebben we nog een boottocht gemaakt, omdat je dan toch meestal de stad vanuit een ander perspectief ziet. Het was nog steeds prima weer, dus beetje wind op de boot was fijn.

 

Strand bij Sihanoukville

Daarna de reisdag naar Sihanoukville. Een erg leuk plaatsje aan de kust met vooral veel backpackers. Prima hotel ook daar dat direct aan strand lag. Deze bestemming vooral gekozen om ook wat te kunnen uitrusten. Daar toch ook een boottocht gemaakt naar een paar eilandjes die er vlakbij liggen. Dit gaf ons weer het gevoel van onze huwelijksreis waar we ook een paar dagen op een eiland hebben mogen blijven. Prima restaurants ook in het centrum van de stad en af en toe daar gegeten en soms in het hotel. Na hier een paar dagen te hebben vertoeft, zat onze vakantie er helaas weer op en konden we alweer terugvliegen naar Schiphol. Deze liep iets anders dan gepland, maar via een omweg en wat omboekingen, die netjes door de luchtvaartmaatschappij waren verricht, kwamen we moe maar voldaan aan in Amsterdam. Onze vakantie zat er weer op helaas.

 

Wat we hebben overgehouden aan de vakantie is veel mooie herinneringen aan de mooie locatie en zeer vriendelijke mensen. Uiteraard ook lekker gegeten en veel foto’s. We zijn en blijven toch ook wel echt nog Azië fan.      

 

Sjors en Thea

 

 

Wil jij nou ook zo'n indrukwekkende vakantie naar Cambodja maken en deze eventueel ook met Thailand combineren? Neem dan contact met ons op!

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
  • Beernaerts Kathy
    18-4-2017
    Hallo, hebben jullie de volledige reis geboekt via Van Verre ? Hebben jullie een vlucht genomen van Bangkok naar Siem Reap ? en van het ene hotel naar het andere ... een taxi genomen ? alvast bedankt