Bouwsteen Cambodja in een flits

In korte tijd een goede indruk krijgen van Cambodja is heel goed mogelijk. De eerste dagen bezoekt u de mooiste hoogtepunten van het indrukwekkende Angkor Wat complex, afgewisseld met een fietstocht in de natuur. In 3 uur rijden met de auto bereikt u de tweede, grootste stad van het land, Battambang. In het centrum zijn nog vele koloniale panden te bewonderen. U gaat een dag op pad met een gids om de mensen op het platteland te ontmoeten. De lange rit naar Phnom Penh wordt interessant door leuke bezoeken onderweg en de Engelssprekende gids die u van alles over het leven in Cambodja kan vertellen. De tour eindigt in de hoofdstad Phnom Penh met een blik in het verleden. Juist als u niet zoveel tijd heeft is deze route een aanrader! Zo ziet u nèt even meer van het gastvrije Cambodja.

Bezoek tempels van Angkor
Boottocht naar drijvend dorp
Rit per bamboe-treintje
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Een land met een heftige geschiedenis wat nog voelbaar is in alles. Het is een fantastisch land om door rond te reizen.

Reis van dag tot dag: Cambodja in een flits

Dag 1     Siem Reap, aankomst

Dag 2     Siem Reap

Dag 3     Siem Reap

Dag 4     Siem Reap - Battambang

 

Dag 5     Battambang

Dag 6     Battambang - Phnom Penh

Dag 7     Phnom Penh

Dag 8     Phnom Penh, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Siem Reap

U wordt van de luchthaven Siem Reap opgehaald en naar uw hotel in gebracht.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief transfer

 

Nachtmarkt en Streetfood
Siem Reap

Nachtmarkt en Streetfood

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 2 Siem Reap

IMG_0854(8) Cambodja-SiemReap-brugmetbeelden(3) 8 (35)

Deze dag zal zeker één van de hoogtepunten van uw reis door Cambodja zijn! Per tuktuk bezoekt u de wereldberoemde tempels van Angkor; door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uw gids neemt u mee naar de mooiste plekjes. U bezoekt de drie bekendste tempels: Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Prohm. Maar ook staan een paar minder bekende ruïnes op het programma. U tuft met uw tuktuk door het bosrijke gebied van de ene ruïne naar de andere. Aan het eind van de dag maakt u, als de weergoden u gunstig gezind zijn, een mooie zonsondergang mee bij Angkor Wat. Een geliefde afsluiting van een indrukwekkende dag. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Siem Reap

Vandaag gaat u het echte plattelandsleven van Cambodja ervaren. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar het dorpje Krabey Riel, net buiten Siem Reap. Hier bezoekt u het huis van een lokale familie. Achter in de tuin kunt u zien hoe aan huis rijstwijn wordt gebrouwen. De volgende stop is de lokale markt van het dorp. Een kleurrijk geheel dat u met al uw zintuigen zult beleven. Een klein stukje verder staat de ossenkar al op u te wachten voor een kort ritje op dit historische voertuig. Ossenwagens werden in de Angkor periode al gebruikt door de Khmer. U stopt bij een Lotusveld voor een paar mooie foto’s. Na deze wiebelige rit gaat u op weg naar het Tonlé Sap meer. U maakt hier kennis met het dagelijks leven van de Cambodjanen die op het water wonen. Per longboot vaart u naar het dorp Mechrey. De lokale bevolking leeft hier in drijvende houten huizen. Vanaf uw boot ziet u de dagelijkse bezigheden in het dorp. Vissers halen hun netten binnen, vrouwen bereiden een maaltijd op de veranda, kinderen badderen in de rivier. U kijkt uw ogen uit. Waar het dorp zich precies bevindt, ligt aan de waterstand van dit grootste zoetwatermeer van Azië. De drijvende huizen worden namelijk meerdere malen per jaar verplaatst. U vaart weer terug naar de aanlegsteiger waar uw auto op u wacht om u terug naar uw hotel te brengen. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, rit per ossenkar, boottocht, privé-auto met chauffeur/Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Siem Reap - Battambang

Vietnam-Battambang-winkeltjeaanwater(13)

U wordt bij uw hotel in Siem Reap opgehaald door uw privéchauffeur en naar uw hotel in Battambang gebracht. Deze rit duurt ongeveer 3 uur.

 

Overnachting in Battambang.
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 5 Battambang

De landelijke omgeving van Battambang is interessant. Zo bezoekt u kleine huisindustrieën, waar u de mensen aan het werk ziet. Er worden dingen gemaakt als sigaren, rijstwijn, noedels en rijstcake. Ook dit soort bezoeken maakt het reizen zo leuk, u ziet hoe de bevolking leeft. Ook bezoekt u een beeldhouwer, die zich (zoals praktisch iedere kunstenaar in dit boeddhistische land) richt op verfraaiing van tempels. Op de vismarkt wordt naast verse vis ook Prohoc verkocht. Dit is een typische Khmer-specialiteit. Bestel het eens in een restaurant. Op uw route liggen ook twee tempels: Wat Samrong Knong en de pre-Angkoriaanse Ek Phnom tempel. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Battambang. 

Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/ Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 6 Battambang - Phnom Penh

IMG_2570(17) DSC09646(8)

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel. De eerste stop op de route is Kampong Loeung. Dit grote, drijvende dorp aan de zuidkant van het Tonle Sap meer ligt prachtig tussen de rijstvelden en moerassen. Opvallend genoeg zijn de meeste bewoners hier van Vietnamese afkomst. U maakt hier een boottocht van ongeveer 1 uur door het netwerk van drijvende huizen, winkeltjes, benzinestations en scholen. Vervolgens rijdt u door naar de provincie Kampong Chhnang, bekend om zijn aardewerk van fijne klei. De naam van de provincie zegt het al, Kampong Chhnang betekent: De haven van aardewerk. De mensen hier vermaken zich buiten het oogstseizoen met het maken van potten, vazen en diverse andere soorten keramiek. Het is een ingewikkeld proces en fascinerend om te zien. De laatste stop is Phnom Oudong. Oudong was de hoofdstad van Cambodja van 1618 tot 1866. Tijdens de Vietnamoorlog werd deze stad zwaar gebombardeerd door de Amerikanen en is vervolgens ernstig beschadigd door het leger van de Rode Khmer. Voor een prachtig uitzicht over de omgeving kunt u de heuvel beklimmen met de trap met 509 treden. Bovenop zijn nog een aantal stupa's van oude koningen te vinden. Dan rijdt u verder naar uw hotel Phnom Penh, waar u aan het einde van de middag aankomt.

 

Overnachting in Phnom Penh.
Inclusief ontbijt, boottocht, privé-auto met chauffeur/Engelssprekende gids en entreegelden

Sunsetcruise
Phnom Penh

Sunsetcruise

en ontspannen boottocht over de Tonlé Sap rivier tijdens zonsondergang. Op eigen gelegenheid reist u naar de...

Dag 7 Phnom Penh

Deze ochtend wordt u opgehaald per tuktuk met chauffeur/Engelssprekende gids voor een tour langs een aantal van de bezienswaardigheden van Phnom Penh. Allereerst tuft u naar het Koninklijke Paleis bestaande uit verschillende met goud versierde gebouwen met kunstig beeldhouw- en houtsnijwerk. U wandelt door naar de naastgelegen Zilveren Pagode, die zijn naam dankt aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de pagode staan waardevolle Boeddhabeelden van o.a. goud en jade, en rijk versierd met edelstenen en diamanten. Indrukwekkend en triest zijn de herinneringen aan het gruwelijke regime van de overheerser Pol Pot in de jaren '70: de Killing Fields en de voormalige Tuol Sleng-gevangenis. Als u dit niet wil bezoeken, dan kunt u in overleg met uw gids het programma aanpassen. De Killing Fields liggen 17 kilometer buiten de stad. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood en in massagraven gedumpt. Een glazen monument met 8000 schedels, is een stille getuige van het leed. U bezoekt ook de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Tijd over? Dan is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Bezoek de Russische markt; een kleurrijke wirwar van marktkraampjes waar van alles te koop is. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting in Phnom Penh.
Inclusief ontbijt, vervoer per tuktuk, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Foodtour
Phnom Penh

Foodtour

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 8 Vertrek Phnom Penh

Na het ontbijt vertrekt u uit Phnom Penh. Reist u door naar Vietnam, terug naar huis of vervolgd u uw reis door Cambodja? De keuze is aan u!


Inclusief ontbijt

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën