Bouwsteen El Calafate, gletsjers en ijsschotsen

U verblijft in El Calafate, in het Argentijnse deel van Patagonië. El Calafate grenst aan het National Park Los Glaciares met tal van gletsjers. U maakt een wandeling over het eeuwenoude ijs van een gletsjer, wandelt over een vlonderpad van uitzichtpunt naar uitzichtpunt en maakt een boottocht langs diverse gletsjers over meren met drijvende ijsschotsen.

Inclusief hike op gletsjer
Boottocht langs Upsala
Veel fotomomenten
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: El Calafate, gletsjers en ijsschotsen

Dag 1      Aankomst El Calafate

Dag 2      El Calafate

Dag 3      El Calafate

Dag 4      Vertrek El Calafate

100% maat werk

Dag 1 Aankomst El Calafate

Tussen de enorme gletsjers

1aa8922e-81da-44ba-b52d-d83951e61c38 Argentinie-El-Calafate-Glacier-Spegazzini-3

U wordt opgehaald voor een transfer van de luchthaven naar uw hotel in de stad. El Calafate is een kleine stad aan de oevers van het enorme Meer van Argentinië, omringd door besneeuwde bergen. Het is bekend om de nabijheid van het Nationale Park Los Glaciares, wat “gletsjers” betekent. En die zijn er in overvloed in dit gebied: meer dan 360 stuks! De bekendste is de Perito Moreno. Het is zeer aan te raden om een dagtocht naar deze enorme, blauwe ijsmuur te maken. El Calafate zelf voelt een beetje aan als een wintersportdorp. Er is één hoofdstraat met restaurants en reisbureautjes. Ga hier ook winkelen om leuke outdoorkleding en souvenirs te scoren. En sla een bezoek aan het Glaciarium niet over als u in El Calafate bent. Dit is een zeer goed opgezet museum over gletsjers. Het ligt buiten het centrum, maar er gaat een gratis bus naar toe. Wandel ook naar de waterkant van het meer. Er is een ecologisch reservaat Laguna de Nimez waar u watervogels zoals flamingo’s ziet.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief transfer

Dag 2 El Calafate

Lopen op het gletsjerijs

Wat is er spannender dan niet alleen per boot en vanaf de wandelpaden de Perito Moreno gletsjer te aanschouwen, maar er ook daadwerkelijk op te staan? Per bus naar het Nationale park en vervolgens per catamaran naar een punt waar u de gletsjer mag betreden voor een minitrekking. U trekt uw sneeuwschoenen met ijzers eronder aan en staat op de gletsjer. Langzaam, onder begeleiding van een gids, loopt u een stuk de morene op. U ziet diepe scheuren in het ijs. Nu realiseert u zich pas echt hoe enorm de gletsjer is. De eerste keer dat u een blok ijs hoort afbreken, denkt u waarschijnlijk dat de grond onder uw voeten vandaan gaat, maar het is een eind weg. Niettemin is het geluid imposant. Waar ter wereld kunt u op een gletsjer lopen? Na dit avontuur gaat u naar een herberg waar u op eigen kosten kunt lunchen en vervolgens naar de houten vlonders waar u wandelt naar diverse uitkijkpunten over El Perito Moreno. Dan ziet u pas de grootsheid. En het blauw van het ijs komt zo goed uit. Er zijn vier wandelroutes uitgezet.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief vervoer, catamaran, Engelssprekende gids, stijgijzers voor trekking.

Torres del Paine National Park
El Calafate

Torres del Paine National Park

Een hele lange, maar onvergetelijke dagtocht naar de grillige bergen van het Torres del Paine National Park...

Paardrijden bij El Calafate
El Calafate

Paardrijden bij El Calafate

Om de natuur van Patagonië nog beter te beleven en de frisse lucht op te snuiven, is een paardrijtocht ideaal...

Dag 3 El Calafate

Boottocht langs gletsjers

2c8842d4-1167-4ef5-96ac-6469d425e3ab

U rijdt naar de haven van Punta Bandera, op een afstand van ongeveer 50 kilometer vanaf El Calafate. Daar stapt u aan boord van een relatief kleine, luxe boot voor een spectaculaire tocht over het Lago de Argentina. U ziet een flink aantal gletsjers van het National Park Los Glaciares en onderweg drijven ijsschotsen langs. Sommige ijsbergen zijn groter dan de boot; u voelt zich hier echt nietig. Afhankelijk van de mogelijkheden waar de boot kan varen, gaat u naar de Spegazzini gletsjer, de hoogste van het National Park. Ook de Upsala gletsjer, die dan weer het grootst is, wordt aangedaan indien bereikbaar. De ene is nog fotogenieker dan de andere. Een lunch is inbegrepen. Deze excursie duurt de hele dag.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief vervoer, Engelssprekende gids, boottocht, lunch

Dag 4 Vertrek El Calafate

U laat het Nationale Park met de gletsjer achter u en vertrekt naar een ander deel van Argentinië (of Chili).

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën