Bouwsteen Panoramaroute en Krugerpark

De provincie Mpumalanga betovert u met adembenemende natuur. De reis start in Dullstroom, het stadje dat bekend staat om zijn forelvangst. Schuif in een restaurant aan en proef zelf hoe lekker de forel wordt klaargemaakt. Op de Panoramaroute kijkt u bij God’s Window de gapende diepte van het ravijn in, een prachtig gezicht. Ziet u daarginds het Krugerpark liggen? In Zuid-Afrika’s beroemdste wildpark stuit u op een fenomenale dierenwereld.

De forelstad Dullstroom
Mooie natuur op de Panoramaroute
Op safari in het Krugerpark
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Panoramaroute en Krugerpark

Dag 1  Naar Dullstroom

Dag 2  Hazyview

Dag 3  Hazyview

Dag 4  Krugerpark

Dag 5  Krugerpark

Dag 6  Vertrek Krugerpark

100% maat werk

Dag 1 Naar Dullstroom

ca. 275 km / 3 uur

Zuid-Afrika-Dullstroom-Uitzicht

U reist vandaag van Johannesburg naar Dullstroom. Een stad waar u prachtige wandelingen en paardrijtochten kunt maken, maar waar de stad voornamelijk bekend om staat, is de forelvis. In de heldere rivieren krioelt het van vis. Dat trekt op haar beurt weer veel vogels aan, waarbij de purperreiger en blauwe kraanvogel graag geziene gasten zijn. Camera in de aanslag zouden wij zeggen.

 

In de hoofdstraat bruist het van gezellige terrasjes en winkels. Loop eens naar binnen bij Wild 'n Woody, Delagoa of Bo-peep, waar mooie Afrikaanse hebbedingen lonken om gekocht te worden. Lukt het u om zonder souvenir naar buiten te lopen?

 

Overnachting in Dullstroom.

Inclusief huurauto

Dag 2 Dullstroom – Hazyview

ca. 250 km / 6 uur

Via een van de mooiste wegen van Zuid-Afrika, de Panoramaroute, rijdt u naar Hazyview. Hazyview ligt op de beroemde Panoramaroute. Het is een bedrijvig dorp, dat bekend staat om zijn tropische fruit zoals mango's en citrusvruchten: proef ze zelfs eens! Ook zijn er talloze bananenplantages in de omgeving te vinden. Slenter een middag door de straten van Hazyview, probeer lokaal voedsel op de markt en struin neer op een gezellig terrasje.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Hazyview

99b17596-716c-4c2a-b7a4-a36c79b7110f Panoramaroute Ndebele cultuur mensen (7)_1

Zin in wat spanning? In Hazyview vindt u de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika; u slingert als Tarzan door de bossen. Over een afstand van 1.2 km springt en zweeft u van het ene naar het andere plateau.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Hazyview- Krugerpark

ca. 160 km / 3 uur

Bent u klaar om op safari te gaan? Het Kruger National Park is hét visitekaartje van Zuid-Afrika en dit wildreservaat verdient minstens twee of meer dagen in uw reis. Naast de Big Five leven hier onder andere zebra's, giraffen, impala's, kudu's, wrattenzwijnen, hyena's, jakhalzen, diverse antilopensoorten en veel apen. In de rivieren zwemmen nijlpaarden en krokodillen en aan de oevers treft u watervogels. U kunt op eigen houtje met uw huurauto het park verkennen, het is een onvergetelijke ervaring om een leeuw, neushoorn of olifant van zo dichtbij te zien!

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Krugerpark

Zuid-Afrika-Krugerpark-Babyleeuw Krugerpark-Zebra-Olifant_1_386923 Zuid-Afrika-Krugerpark-Wildleven1_1_386780

Bent u vandaag de geluksvogel en ziet u de Big Five in één dag? Het Kruger National Park is zo groot, dat u van geluk mag spreken als dit lukt. In vier dagen kunt u het hele park doorkruizen, van zuid naar noord. De meeste reizigers blijven in het zuidelijke gedeelte van het park. U heeft hier de meeste kans om wild te zien, vooral rond de Lower Sabie Road. Pauzeert u bij de Nkuhlu-picknickplaats met zijn ronddartelende apen en ga ‘s middags verder op zoek naar nog meer dieren.

 

Overnachting in het Krugerpark.

Inclusief huurauto

Dag 6 Krugerpark

Werp nog een laatste blik op het wild voordat u weer verder reist door Zuid-Afrika. Wat wordt uw volgende stop? Misschien een paar dagen verlengen in buurland eSwatini, voormalig Swaziland?

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lees Chantal haar blog over de Panoramaroute