Wijn Kaapstad
Namibië

De vier leukste activiteiten rondom Kaapstad

Ingrid, Van Verre Algemeen 23-5-2017

Kaapstad is een van de meest bruisende steden er wereld. Het is ‘hot’ en biedt voor zowel jong als oud heel veel afwisseling. Iedereen kent de Tafelberg, het Kaapse Schiereiland en de wijnstreek, plaatsen die natuurlijk niet mogen ontbreken tijdens een rondreis Zuid-Afrika. Er zijn meer activiteiten te ondernemen en ik heb de vier leukste activiteiten in Kaapstad voor u op een rijtje gezet.

 

Een Afrikaanse Spa bij Kaapstad

Ik ben gek op spa’s, als het even kan plan ik tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika een volle verwendag in bij de Mangwanani Spa. Afrikaanse plattelandsvrouwen zijn in de gelegenheid gesteld om een opleiding te volgen tot masseuse met uitzicht op een baan. Een uniek concept dat is uitgegroeid tot een groot succes want tjee…..wat kunnen die vrouwen goed masseren. Met maar liefst zeven verschillende behandelingen is het één grote ontspanning en pure verwennerij. Herboren neemt u afscheid van deze bijzondere Afrikaanse Spadag, maar niet voor dat u een paar heerlijke producten heeft gekocht zodat u thuis nog eens terugdenkt aan deze relaxdag.

 

Kaapstad met wijnproeven en fietsen

Een super interessante dagexcursie is om al fietsend de Kaapse Wijnlanden te ontdekken. Na een paar weken met de huurauto rondreizen door Zuid-Afrika is het fijn om op een andere manier actief te zijn. Spring op de fiets en ontdek samen met uw gids de wijnstreek. Onderweg krijgt u veel uitleg over het wijnproces en natuurlijk wordt er regelmatig gestopt om te genieten van het geweldige uitzicht. De omgeving kent veel wijnboerderijen en uiteraard bezoekt u er een aantal. Die heerlijke wijnen smaken alsof er een engeltje…… Tip: hoe lekker de wijnen ook zijn, houdt er rekening mee dat u daarna ook nog een stukje moet fietsen!

 


Wandelen door Kaapstad

De beste manier om Kaapstad te ontdekken is misschien wel te voet. Als ik binnen de stad hotels ga inspecteren loop ik het liefst van plek naar plek. Mijn persoonlijke mening is dat je zo de stad op zijn best ervaart. Erg leuk vind ik om door het centrum te struinen. Rondom Kloofstreet zijn veel kunstgaleries en hippe cafeetjes voor een lekkere espresso of een goed belegd broodje. Op Greenmarket Square kijk ik altijd even voor souvenirs, afdingen hier is niet alleen een spel maar ook een must. Rust tijdens een wandeling door Company Gardens even uit op een bankje en maak een praatje met de lokale Zuid-Afrikaan. Orange Street is dé plek om de dag af te sluiten met een glas witte wijn of een cocktail.


Kookcursus in township bij Kaapstad

Zelf Afrikaans leren koken? Wij nemen onze klanten graag mee naar Langa, het oudste township bij Kaapstad. Om het toepasselijk te houden: zo snijdt het mes aan twee kanten. Dichtbij de lokale bevolking krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven in een township, wat erg interessant is. Daarnaast wordt u de fijne kneepjes van de Afrikaanse keuken bijgebracht tijdens de kookcursus. Ter afwisseling een absolute aanrader, want elke dag in een restaurant eten wordt ook eentonig.
Tip: dat de Afrikaanse keuken gevarieerd is zult u zelf ervaren en proeven. In en rondom Kaapstad zijn ook een aantal traditionele restaurants waar u kunt genieten van een lekkere lunch of diner. Een van mijn lievelingsgerechten is bobotie, een gehaktschotel met diverse specerijen.