terug naar het overzicht

Rondreis Vietnam in luxe

Bent u gesteld op luxe? Dan is deze complete Vietnam reis echt iets voor u. U reist van noord naar zuid door het land en verblijft in zeer stijlvolle hotels. Per auto, luxe trein en vliegtuig wordt u door het land geloodst. U maakt kennis met de chaotische drukte van Hanoi en Ho Chi Minh, in de landelijke dorpjes kunt u genieten van de prachtige natuur en langs de kust rust u uit u op een paar prachtige stranden.

Tot slot maakt u een mooie minicruise door de Mekongdelta voordat u weer naar huis gaat. Een reis waar alle hoogtepunten van het mooie Vietnam in zitten!

Wat maakt deze reis bijzonder
Nachttrein naar het hoge noorden
Privé-excursies inbegrepen
Incl. 2 binnenlandse vluchten
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 3050,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Vietnam in luxe

Dag 1   Aankomst Hanoi

Dag 2   Hanoi

Dag 3   Halong Bay

Dag 4   Lao Cai

Dag 5   Sapa

Dag 6   Hanoi

Dag 7   Hue

Dag 8     Hue

Dag 9     Hoi An

Dag 10   Hoi An

Dag 11   Hoi An

Dag 12   Quy Nhon

Dag 13   Quy Nhon

Dag 14   Quy Nhon

Dag 15   Ho Chi Minh City

Dag 16   Ho Chi Minh City

Dag 17   Mekongdelta, Can Tho

Dag 18   Ho Chi Minh City

Dag 19   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hanoi

U wordt opgehaald bij de luchthaven door uw gids en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. Bijkomen van de reis. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Hanoi

De stad Hanoi heeft een aparte sfeer. Het heeft een Frans-koloniaal karakter door de mooie historische gebouwen en villa’s uit de tijd van de Franse overheersing. De Oude Wijk heeft talrijke smalle straatjes, elk zijn eigen ambacht; u treft er kappers aan, maskermakers, er wordt leer bewerkt, zijde verkocht, noem maar op. Vele handelslieden verdienen hier de kost. De ambassadewijk, waar de oude citadel en veel mooie koloniale gebouwen zijn, is bijzonder mooi om te wandelen. Hanoi is met zijn meren, boomrijke boulevards, kleurrijke markten, eerbiedwaardige pagodes en mooie gebouwen een zeer boeiende stad. Een aanrader is de ochtendgymnastiek rond het Hoan Kiemmeer. Vroeg op, maar erg leuk; u ziet er vele Vietnamezen tai chi beoefenen. Hanoi kent ook mooie musea, zoals het museum voor schone kunsten, waar voornamelijk moderne schilderkunst te vinden is. De geschiedenis van het turbulente land weerspiegelt zich in vele historische gebouwen. Gaat u ’s avonds eens een keer naar een voorstelling in het Waterpoppen Theater, een typisch Vietnamees volksspel. Een centraal punt van de stad is het Hoan Kiemmeer, waarin de Ngoc Son-pagode is gebouwd. Er zijn diverse leuke restaurantjes aan het meer waar u heerlijk kunt genieten van een Vietnamese specialiteit: ‘Iced Vietnamese Drip Coffee’.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief transfer met Engelssprekende gids

Foodtour
Hanoi

Foodtour

Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald. Samen met uw gids wandelt u door de Old Quarters...

Dag 2 Hanoi, citytour

Vietnam - Hanoi - 047(8) Vietnam - Hanoi - 094(8) Vietnam - Hanoi - 037(8)

U wordt opgehaald door uw gids en chauffeur voor een dagexcursie in Hanoi. Eerst rijdt u naar het mausoleum van Ho Chi Minh. Van begin september tot begin november wordt het lichaam gereinigd, dan is mausoleum niet toegankelijk; ook op maandagen is het mausoleum gesloten (u bezoekt dan het Fine Art Museum). Daarna naar het erachter gelegen ‘Huis van oom Ho’. Ho Chi Minh heeft gewoond in dit eenvoudige huis op palen, prachtig gelegen in het schaduwrijke park, aan een karpervijver. U kunt ook het fraaie presidentiële paleis bewonderen (aan de buitenkant), daterend uit de Frans-koloniale tijd. In dezelfde omgeving ligt de unieke houten Pagode op één zuil, middenin een lotusvijver. Vervolgens naar de Tempel van de Literatuur, waarvan het oudste deel dateert uit de 11de eeuw. Het tempelterrein is verdeeld in vijf ommuurde tempelhoven. U bezoekt tevens de Tran Quoc-tempel, een van de oudste pagodes in Vietnam, aan de oever van het West Lake. ’s Middags naar het etnologisch museum en de voormalige gevangenis (Hanoi Hilton genoemd), waar de Amerikanen gevangen zaten tijdens de Vietnam-oorlog. U maakt ook een rit met een cyclo (fietstaxi) van ongeveer een uur. Slenteren met uw gids door de Oude Wijk met zijn talrijke (36!) ambachtsstraatjes en naar de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiemmeer. Een waterpoppen-voorstelling vormt het boeiende sluitstuk van deze excursie.

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, entreegelden en cyclo-ritje

Dag 3 Hanoi - Halong Bay

U wordt bij uw hotel opgehaald door een minibus van Orchid Cruise en in ongeveer 3 uur rijden naar de pier van Halong Bay gebracht.

 

De Orchid Cruise vertrekt vanaf Dinh Vu; een andere locatie dan de meeste cruiseboten en dat is de moeite waard. Zeker het eerste deel van de reis vaart u door een gebied waar weinig andere toeristenboten komen. Als u aan komt rijden door de containerhaven van Hai Phong verwacht u hier geen mooie baai, noch een mooi cruiseschip, maar laat u verrassen! Rond het middaguur vaart u met een klein bootje, een tender, naar de Orchid cruiseboot. U wordt ontvangen door de cruise manager en de crew en het programma wordt toegelicht en de veiligheidsmaatregelen worden uitgelegd. De hutten aan boord van het luxe cruiseschip zijn prachtig. Iedere hut beschikt over een eigen balkon. Het schip vertrekt, u kunt het rustig verkennen. Het eerste half uur vaart u nog door het havengebied, maar daarna wordt de natuur al snel prachtig! U vaart door de Halong Bay, een wereldwijd bekend natuurgebied. Kalkstenen rotsen rijzen omhoog uit de zee. U vaart langs diverse eilandjes. De lunch staat klaar als de eerst karstformaties verschijnen. De rotsen hier zijn meer begroeid dan verderop in Halong Bay. U kunt op het zonnedek zitten of liggen, een drankje aan de bar halen of vanaf uw eigen balkonnetje van het imponerende uitzicht genieten. Halverwege de middag maakt u in een baai een uitstapje. Met een kleine boot vaart u naar een strandje waar kajaks klaarliggen. U peddelt een stukje stroomafwaarts naar een klein maar mooi strandje waar u kunt zwemmen. Wie niet wil kajakken en/of zwemmen kan ook aan boord blijven om te relaxen. Aan het einde van de middag bent u weer terug aan boord voor een hopelijk mooie zonsondergang. Voor de liefhebbers is er een kookdemonstratie. Vervolgens staat het diner alweer klaar. ’s Avonds kunt u genieten van de rust, een film kijken, proberen om inktvis te vangen samen met de bemanning of een massage boeken (massage ter plekke te betalen).

 

 

Overnachting aan boord van het schip in Halong Bay

Inclusief alle maaltijden, transfer per gedeelde minibus, kajaktocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Halong Bay - Hanoi – Nachttrein

Vietnam-HalongBay-meisjeopbootje(17) Vietnam-Halong Bay.jpg(17)

Als u zin heeft, zet de wekker dan vroeg. Ga naar het zonnedek om de zon op te zien komen. Een magisch licht valt over de karstrotsen. Of een mysterieuze mist als er meer bewolking is. Nog voor het ontbijt kunt u de spieren gebruiken tijdens een Tai Chi les. Iedereen kan meedoen. Een licht ontbijt staat klaar en daarna wordt u met een houten boot naar een binnenmeer geroeid. (De meeste toeristenboten gaan tijdens de tocht door Halong Bay naar een grote grot met een uitzichtpunt. Tijdens deze boottocht wordt deze drukke grot niet bezocht.) U vaart onder de rotsen door en komt bij een idyllisch binnenmeer. Terug aan boord is er tijd om wederom te genieten van het mooie landschap. Even geen stress, maar vanaf het zonnedek of uw balkon naar de omgeving staren. Dan is het helaas tijd om uw spullen in te pakken. Een brunch volgt terwijl u terugvaart naar de containerhaven. In Dinh Vu neemt u rond het middaguur afscheid van de bemanning en gaat van boord.

 

U wordt bij de pier opgehaald door een minibus van Orchid Cruise en in ongeveer 3 uur rijden naar het centrum van Hanoi gebracht. Daar heeft u nog de tijd om te dineren voordat u weer wordt opgehaald en naar het treinstation wordt gebracht. De nachttrein vertrekt aan het einde van de avond. 

 

Overnachting in de trein

Inclusief ontbijt, brunch, boottocht met Engelssprekende gids, transfer met gedeelde minibus en treinreis

Dag 5 Lao Cai- Sapa

Vroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Lao Cai, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur en gids. Eerst naar een lokaal restaurant voor het ontbijt. Daarna maakt u een prachtige dagtocht. De invulling ervan is afhankelijk van de dag van de week, er wordt namelijk 4 x per week een weekmarkt gehouden in 4 verschillende bergdorpjes.

 

Op de dag van aankomst of op de dag van vertrek bezoekt u altijd een kleurrijke bergstammenmarkt, waar verschillende stammen uit de wijde omgeving hun goederen verhandelen, velen dragen nog in traditionele kleding, zeer fotogeniek.

 

Als u de markt van van Can Cau, Bac Ha of Coc Ly bezoekt, dan gaat u daarna naar het dorp Ban Pho, waar ook de Bloemen H’Mong leven. Hier maakt u een wandeling in het dorp en omgeving. Genieten van de schilderachtige omgeving en zijn bewoners. Vervolgens naar de Chay-rivier, waar u een prachtige boottocht maakt, aan weerszijden ziet u hoge bergen. En in de loop van de middag naar Sapa. Als u de markt in Tam Duong bezoekt, ten westen van Lao Cai, dan rijdt u daarna naar het dorp Ban Hon, waar u kunt zien hoe de Lu en Thai-stammen leven. Een prachtige tocht vervolgens via de imposante berg de Fansiphan, de Hemelse Poort, de Tram Ton-pass en de Zilveren waterval naar Sapa.

 

Informatie Sapa

Sapa is een klein bergstadje, ooit door de Fransen gesticht als bergoord. Sapa ligt op ongeveer 1600 meter hoogte, het hoogste deel van de wijde omgeving. Het is omgeven door hoge bergen en op de lagere hellingen zijn hier en daar rijstterrassen en groentetuinen. Het gebied leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen in de directe omgeving (u bent zo buiten het stadje en direct in de natuur). Dagelijks komen bergvolkeren uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen. U kunt vanuit de bergplaats mooie wandelingen maken in de omgeving: bergen, uitzichten, dorpjes. Vanuit Sapa kunt u ook zeer interessante bezoeken brengen aan diverse bergdorpen waar het nog veel authentieker is. In verschillende plaatsen zijn weekmarkten, ook op verschillende dagen: in Can Cau op zaterdag, in Bac Ha op zondag, in Coc Ly op dinsdag en in Tam Duong op donderdag.

 

Overnachting in Sapa.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en evt. entreegelden.

Op zaterdag, zondag en dinsdag boottocht ook inbegrepen.

Dag 6 Sapa - Hanoi

Vietnam - Sapa - 59(17) Vietnam - Sapa - 31(17)

In de ochtend of middag neemt uw gids u mee het stadje in, natuurlijk ook naar de dagelijkse markt. Vervolgens wandelt u naar de Ham Rong-berg, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op Sapa en omgeving. Daarna loopt u in rustig tempo via een fraaie route naar de Cat Cat waterval. U keert terug naar Sapa waar u nog kunt lunchen. Vanuit Sapa rijdt u de bergen uit richting het vlakke land rond Hanoi. Uw privé-chauffeur zal er ongeveer 6 uur over doen voordat u uw hotel bereikt 

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje

Dag 7 Hanoi - Hue

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Hanoi gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hue. U wordt opgehaald van de luchthaven door uw chauffeur en naar uw hotel in Hue gebracht.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief brunch en transfer met privé-auto/busje, binnenlandse vlucht

Dag 8 Hue, dagtocht

Vietnam-Huefietopbrug(13)

De hele dag op pad, een boeiende dag met uw gids. U maakt een boottocht over de Perfume-rivier. Deze eindigt bij de Thien Mu-pagode, waar de chauffeur u staat op te wachten. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Nadat u de pagode heeft bezichtigd gaat u naar het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De gaat bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. Vervolgens naar de keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad. Hier kunt u zien hoe de keizerlijke familie in een geheel afgezonderde stad leefde. En aan het eind van de dag rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt. De grootste markt van Hue, waar van alles te koop is. Na afloop van de excursie wordt u naar het hotel gebracht.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt,Engelssprekende gids, privé-auto/busje, boottochtje en entreegelden

Dag 9 Hue- Hoi An

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur en gids voor de rit tocht van ongeveer 4 uur naar Hoi An. U rijdt zuidwaarts over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u naar de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die opreizen uit het vlakke land. U kunt één van de bergrotsen bewandelen, waar vele u tijdens de pelgrimstocht voorgingen. Rond deze rotsen is een heel dorp ontstaan wat leeft van het uithakken van het bijzondere roze marmer. Er is daar ook een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, op bepaalde tijden zorgt de zon voor een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. Hierna rijdt u door naar het oude Hoi An en wordt u naar uw hotel gebracht. Een stop bij het Chammuseum in Danang is ook een leuke onderbreking. 

 

Informatie Hoi An

Hoi An was in vroeger tijden één van de drukste havensteden van Zuidoost-Azië. Het is schilderachtig gelegen aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Hoi An heeft een rijk handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Enkele huizen zijn geopend voor bezoekers. Het oude stadje is bijzonder pittoresk, velen vinden Hoi An het leukste plaatsje van Vietnam. Beroemd is de Japanse overdekte brug, één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An is uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed. Hoi An ligt vlakbij de kust, het zal dus duidelijk zijn, dat vis een belangrijk handelsproduct is. In Hoi An kunt u uitstekend kleding, schoenen en tassen laten maken van goede kwaliteit en goedkoop. Erg leuk om te doen: fietsen (overal te huur). U huurt gewoon in het oude centrum fietsen voor de periode dat u hier logeert en u pendelt de ongeveer 4 km. langs de rivier: heerlijk ontspannen. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de shuttle-service van het hotel.

 

Tip: ga een kopje thee drinken met een heerlijk zelf gemaakt koekje bij theehuis 'Reaching Out' in de de hoofdstraat van Hoi An. Hier krijgen dove mensen een kans om te werken en geld te verdienen. De communicatie wordt door middel van blokjes tekst gedaan. Ervaar de stilte! Alle producten zijn fairtrade en daarom iets prijziger, maar alles voor het goede doel.

 

Let op: voor het oude stadje wordt entreegeld geheven (€ 6,- p.p.), dit is niet inbegrepen, u betaalt dit ter plaatse zelf. Bewaar dit bewijsje goed voor elk volgend bezoek aan het centrum.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Dag 10 en 11 Hoi An

Vietnam-HoiAn-bootjemetlampionnen(17) DSC_0491_2yuzyr(17)

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Heerlijk tot rust komen aan het strand of een leuke activiteit ondernemen. U kan het leuke stadje bezoeken en wandelen of fietsen in de prachtige omgeving.

 

Overnachtingen in Hoi An.

Inclusief ontbijten

Wandelen in Hoi An
Hoi An

Wandelen in Hoi An

Het oude centrum van het charmante stadje Hoi An is het beste te voet te verkennen. U wordt opgehaald bij uw...

Cham-cultuur in My Son
Hoi An

Cham-cultuur in My Son

De mystieke ruïnes van de Cham stad My Son, de vroegere hoofdstad van het ooit machtige Champa rijk, liggen op...

Dag 12 Hoi An- Quy Nhon

Vietnam-VanVerre79 quy nhon(13)

U wordt per privétransfer naar uw resort in Quy Nhon gebracht in ongeveer 7 uurtjes.

 

De plaats Quy Nhon is gelegen voor de kust van centraal Vietnam en is tevens de hoofdstad van de provincie Binh Dinh. Op een kleine 15 km afstand van het centrum ligt het Life Wellness Resort. Het resort is gelegen aan het mooie Bai Dai strand. De strandbestemming Quy Nhon is nog niet ontdekt door het massatoerisme, in dit gebied komen nog niet veel toeristen. Het Life Wellness Resort Quy Nhon is een uitstekende keuze wanneer u aan het fijne strand wil verblijven en leuke uitstapjes wil maken in de omgeving! Want Quy Nhon is niet alleen een mooie strandbestemming, u kan in de natuurrijke omgeving nog vele restanten van de Cham cultuur vinden. De kleine dorpjes, waar u vele Cham tempels en monumenten kan bekijken zijn een echte bezienswaardigheid. In de omgeving van Quy Nhon kan u diverse activiteiten op het water ondernemen zoals: varen, roeien, kajakken, bodyboarden, duiken en vissen. Een uitstapje per boot naar één van de kleine onbewoonde eilandjes voor de kust of een dagtochtje op de Ham Ho Sweet River is ook zeker de moeite waard.

 

Overnachting in Quy Nhon

Inclusief, transfer met privé auto/busje met chauffeur

Dag 13 en 14 Quy Nhon

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kan hier heerlijk genieten van het prachtige resort, fijn relaxen aan het strand of wat denkt u van een heerlijk behandeling in de spa…

 

Overnachtingen in Quy Nhon

Inclusief ontbijten

Dag 15 Quy Nhon - Ho Chi Minh City

Vietnam - Ho Chi Minh City - 31(8) Vietnam-HoChiMinhCity-binnekantkerk(2) Vietnam-HoChiMinhCity-oorlogsmuseum(8)

U wordt opgehaald bij uw hotel om naar de luchthaven van Quy Nhon te gaan. Vlucht naar Ho Chi Minh met Vietnam Airlines. Aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City. U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht (transfer). De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen in het centrum.

 

Informatie Ho Chi Minh City:

 

Het voormalige Saigon heet sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, door de bevolking wordt het echter meestal nog Saigon genoemd. Het is een zeer dichtbevolkte stad en telt ruim zes miljoen inwoners. Het is een stad waar oude en nieuwe invloeden door elkaar lopen. De stijgende economie van Vietnam komt hier het meest tot uitdrukking. Er heerst een grote bedrijvigheid, overal wordt gebouwd en overal wordt handel gedreven op de hoeken van de straten. Saigon kent ook nog veel monumentale gebouwen, met name uit de Franse koloniale periode. In de wijk Cholon, ook wel Chinatown genoemd, wonen veel Chinezen, hier zijn dan ook talrijke Chinese tempels en huizen te bewonderen. Hier is ook de grootste overdekte markt van Saigon te vinden, waar de meest uiteenlopende zaken te koop zijn. De Dong Khoi Street was in vroeger tijden, de tijd van de Fransen, het uitgaansgebied met mooie winkels en gebouwen. Diverse historische gebouwen zijn omgebouwd tot hotels. De Vietnamezen gaan het liefst naar de Ton Duc Thang Street; je kunt er langs de boulevard stokbroodjes eten en met de ferryboot naar Cholon varen. De Notre Dame is een kerk, daterend uit 1880; iedere ochtend wordt daar een mis gehouden. Ho Chi Minh City kent ook interessante musea met belangrijke informatie over de geschiedenis van het land. Waren het een aantal jaren geleden met name de fietsen die het straatbeeld beheersten, tegenwoordig gebruikt men naast de fietsen veelal scootertjes (duizenden crossen er door de straten).

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt en transfers, binnenlandse vlucht

De verborgen juweeltjes van Saigon
Ho Chi Minh City

De verborgen juweeltjes van Saigon

Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon, kent vele bezienswaardigheden waar massa’s toeristen naartoe gaan. Ga...

Kennismaking met Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Kennismaking met Ho Chi Minh City

Maak kennis met Ho Chi Minh City. Samen met uw gids bezoekt u deze ochtend, gedeeltelijk wandelend, een aantal...

Proef Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

Proef Ho Chi Minh City

Een bijzondere avondmaaltijd in Ho Chi Minh City. Samen met een lokale inwoner van de stad gaat u op pad om...

Dag 16 Ho Chi Minh City, dagexcursie Tay Ninh en de Cu Chi tunnels

De hele dag op pad buiten Ho Chi Minh City. U rijdt eerst naar Tay Ninh, naar de kerk van de Cao Dai. Een bombastisch en kleurrijk gebouw, waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende witte gewaden. Onderweg ziet u overigens meer Cao Dai-kerken, die u herkent aan een groot oog op de gevel. Rond 11.30 uur staat u de gelovigen op te wachten buiten, een zeer fotogeniek schouwspel. De priesters zijn het meest fotogeniek: gekleed in het wit, rood en blauw, de volgelingen in witte gewaden. De dienst bijwonen is een ware belevenis, deze vindt plaats om precies 12 uur. En bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom. Hierna rijdt u terug, halverwege de terugreis komt u aan bij Cu Chi-tunnels. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Vervolgens keert u terug naar Ho Chi Minh City.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Dag 17 Ho Chi Minh City - Mekongdelta

Mekong (18) Vietnam-Mekongdelta-bootjes(17)

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt in ongeveer 3 uur naar Cai Be in de Mekongdelta. Deze boeiende delta is een labyrint van rivieren en kanalen, met honderden grote en kleine eilanden, en wordt ook wel de 'graanschuur van Vietnam' genoemd. Het is een schitterend gebied; kleurrijk, druk en boeiend. Bij aankomst in Cai Be passeert u een kleurrijke Cao Dai kerk, leuk om even binnen te kijken. Aan de kade stapt u op een gemotoriseerde boot. In Cai Be ziet u grote boten vol groenten en fruit; een groothandel op het water. Bamboepalen naast de boten zijn uithangborden voor wat er te koop is. Hangt er bijvoorbeeld een zoete aardappel aan de paal, dan wordt dat op die boot verkocht. U vaart verder een zijrivier van de Mekong op. Uw lokale gids vertelt u interessante dingen over het leven in de delta. U brengt een bezoek aan een bedrijfje waar verschillende ambachten worden beoefend. Hier worden onder andere typisch Aziatische snoepjes en rijstwijn gemaakt. Natuurlijk mag u ook proeven. Heeft u al eens een slokje slangenwijn geprobeerd? De kleinere kanaaltjes tussen de eilandjes in de rivier zijn ook heel erg leuk, het is ongelofelijk dat hier mensen wonen. Langs de oever ziet u mensen op de fiets of op brommertjes over de smalle weggetjes rijden. Hier kunnen geen auto’s komen dus het is er heerlijk rustig. Als u wilt kunt u bij een lokale familie lunchen (eigen kosten). Aan het einde van de dag vaart u naar de haven van Vinh Long. Van daaruit is nog een klein uurtje naar uw hotel in Can Tho.

 

Overnachting in Can Tho.

Inclusief ontbijt, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 18 Mekongdelta - Ho Chi Minh City

Vroeg in de ochtend vaart u met een klein bootje naar de bedrijvige drijvende markt in Cai Rang. Grote boten liggen hier voor anker middenin de rivier. Aan een lange bamboepaal naast de boot hangt het product dat die boot verkoopt, bijvoorbeeld een ananas of zoete aardappel. Kleinere bootjes varen tussen de grote boten en kopen hier partijen op, die men later in een winkeltje of op een marktje op het vasteland weer doorverkoopt. Ook leuk om te zien zijn de kleine bootjes die de verkopers van ontbijt voorzien. Zo vaart er een bootje met noodle-soep, en weer een ander bootje met stokbroodjes gevuld met vlees. In de vroege ochtend is er het meeste te zien op de markt. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. Even later laat u het grote water achter u en vaart u door de smalle watertjes tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en een kijkje te nemen hoe het leven in de Mekongdelta er uit ziet. U kunt wat van de lokale fruitsoorten proeven zoals dragonfruit, ramboetan, longan of jackfruit. Vervolgens wordt u naar Cai Son gebracht. Op de fiets trapt u over smalle paadjes langs kleine kanaaltjes, door rijstvelden en boomgaarden. Een fietstochtje is een uitstekende manier om dit gebied te bewonderen en in contact te komen met de mensen. Zo ziet u het lokale leven echt van dichtbij. Het erf van meneer Ba Cong staat vol fruitbomen, u wordt hier uitgenodigd om een kopje thee te drinken en wat rond te kijken in de tuin. Het is heerlijk stil en rustig. Fietsend terug naar de plek waar de auto op u staat te wachten om u in circa drie uur naar Ho Chi Minh City te brengen.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, boottocht, privé-auto/busje met chauffeur en  Engelssprekende gids

Dag 19 Ho Chi Minh City, vertrek

Deze dag is ter vrije besteding.

 

U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën