em

Bouwsteen Onbekende Noordelijke bergvolkeren

Een reis door het noordwesten van Vietnam, een onbekend gebied waar de bergstammen nog rustig leven in de prachtige, ongerepte natuur. Het is een echte ontdekkingsreis, u zult tijdens een groot deel van de route weinig buitenlanders tegenkomen. De overnachtingen zijn in eenvoudige accommodaties, de beste ter plekke.

U kunt ook een nachtje bij een lokale familie verblijven als u dat leuk vindt, dit is een bijzondere ervaring. U bezoekt ook Dien Bien Phu, waar de bekende slag tegen de Fransen is gestreden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ontmoet kleurrijke bergstammen
Van de gebaande paden
Oorlogsverleden Dien Bien Phu
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 850,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis dag tot dag: Onbekende Noordelijke bergvolkeren

Dag 1     Hanoi - Mai Chau

Dag 2     Mai Chau - Son La

Dag 3     Son La - Dien Bien Phu

Dag 4     Dien Bien Phu - Tam Duong

 

Dag 5     Tam Duong - Sapa

Dag 6     Sapa

Dag 7     Sapa - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Hanoi- Mai Chau

DSC_0495_5ajpgt(17) Vietnam - Mai Chau - 18(17)

Een prachtige avontuurlijke rondreis door de hoge bergen in het noorden. U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Hier start uw reis door de onbekende berggebieden van Noord-Vietnam. Vanaf Hanoi rijdt u zuidwaarts door een fraai landschap naar Hoa Binh; onderweg kunt u stoppen bij Muong- en Dao-dorpen. U rijdt verder westwaarts langs kalkstenen rotsformaties en theetuinen naar Mai Chau. U logeert in een leuk en comfortabel hotel midden tussen de rijstvelden.

 

Overnachting in Mai Chau.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 2 Mai Chau- Son La

U rijdt een fraaie route naar Son La; u heeft volop gelegenheid onderweg te stoppen om te wandelen en dorpen te bezoeken, waar de Zwarte Thai, de Meo, de Muong en de Witte Thai leven. U ziet fruitboomgaarden, theeplantages en hoge bergen. Tevens bezoekt u de voormalige gevangenis uit de Franse tijd.

 

Overnachting in Son La.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 3 Son La- Dien Bien Phu

Enkele uren rijden door het berglandschap, waar u bij bergstam-dorpen kunt stoppen. Vervolgens komt u aan in Dien Bien Phu, het laatste Franse bastion, bekend om de slag van Dien Bien Phu in 1954. Restanten in de vorm van monumenten en bunkers herinneren aan die tijd.

 

Overnachting in Dien Bien Phu. 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 4 Dien Bien Phu- Tam Duong

Vietnam-VanVerre39(13)

Een zeer mooie route vandaag, gedeeltelijk door de prachtige Lai Chau-vallei, u ziet rijstterrassen tegen de steile bergwanden, snelstromende rivieren en bossen.

 

Overnachting in Tam Duong 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 5 Tam Duong - Sapa

Op weg naar Sapa rijdt u over de Tram Ton-pas, de hoogste pas van Vietnam met spectaculaire uitzichten. U zult ook merken dat het een stuk koeler wordt hoe meer u richting Sapa gaat. Onderweg naar Sapa krijgt u volop gelegenheid om te wandelen en te genieten van de fraaie natuur. U arriveert in Sapa rond het middaguur. ’s Middags maakt u een wandeling naar de markt of naar de nabijgelegen waterval Cat Cat.

 

Overnachting in Sapa.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 6 Sapa

DSC_2646(8) DSC_0260_yg0604(8) IMG_6852(8)

U wordt met uw busje naar Ma Cha gebracht, ongeveer 5 km vanaf Sapa. Daarvandaan begint de wandeling van ongeveer drie uur door de bergen, in principe door een ieder met een normale conditie goed te doen. U bezoekt onder andere een H’Mong-dorp. U wandelt door de mooie natuur, een fantastische ervaring. Terug naar Sapa. Als u nog zin heeft kunt u ’s middags weer op pad: lopen naar het Ta Van dorp, waar de Zay bergstam leeft. U dineert daar bij een lokale familie. Terug naar uw hotel in Sapa.

 

Overnachting in Sapa. 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje, evt. entreegelden

Dag 7 Sapa - Hanoi

Vandaag vertrekt u per minibus vanuit Sapa terug naar Hanoi. 

 

Inclusief ontbijt en transfer

  

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën