Bouwsteen Cruisen door Halong Bay

Het karstgebergte dat vanuit China doorloopt tot in de zee van Vietnam is een wonderlijk gebied. Loodrecht uit zee oprijzende rotsen zorgen voor spectaculair natuurschoon: de beroemde Halong Bay.

Geniet aan boord van deze moderne jonk terwijl de prachtige Halong Bay aan u voorbij trekt. U bezoekt tijdens deze korte reis allerlei eilandjes, grotten en strandjes. Dit is Vietnam op z’n mooist!

Wat maakt deze reis bijzonder
Varen tussen karstrotsen
Kajakken naar verlate strandjes
Bezoek indrukwekkende grot
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 200,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Cruisen door Halong Bay

Dag 1  Hanoi - Halong Bay

Dag 2  Halong Bay - Hanoi

100% maat werk

Dag 1 Hanoi- varen in Halong Bay

Vietnam-Halong-Bay-uitzicht(17) Vietnam-HalongBay-mankooktinhuisje(17)

Varen in de wereldberoemde Halong Bay. U wordt door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur, een afstand van 160 km, naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt, kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Rond 17.15 uur keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Tegelijkertijd is het happy hour (bij een drankje is de tweede gratis). Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Er worden voornamelijk visgerechten bereid aan boord. Om 21:30 wordt er voor de liefhebbers een film vertoond, maar u kunt ook lekker gaan uitrusten in uw comfortabele hut. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij een van de medewerkers (tegen betaling en bij aankomst reserveren). U overnacht ergens in de baai, de boot ligt dan stil.  Inclusief kajak, lunch en diner, gids van de cruise-maatschappij.

 

Meer informatie over Halong Bay:

De grote baai ligt vlakbij de grens met China en heeft een oppervlakte van 1.500 km². Halong Bay is één van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. In de baai liggen namelijk ruim 3.000 kalkrotseilanden die loodrecht oprijzen uit het water van de Golf van Tonkin. Volgens de legende zijn de eilanden ontstaan doordat een draak hier in zee landde en een deel van het land met zijn staart meenam en dit vervolgens onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen van de kust zijn boven het water blijven uitsteken. In werkelijkheid zijn de grillige vormen van de rotsen ontstaan door de eeuwenlange invloed van wind, regen en golven. Het maakt onderdeel uit van het karstgebergte dat doorloopt tot in China.

 

Opmerkingen:

 

- Maaltijden aan boord zijn in buffetvorm: Vietnamees, zeevruchten en internationaal. U dient eventuele speciale voorkeuren, allergieën of dieetwensen ten minste een week voorafgaand aan de cruise datum door te geven.

 

- De routes zijn onder voorbehoud wegens wisselende weersomstandigheden, getij niveaus en bedrijfsomstandigheden. Hetzelfde geldt voor de excursies, ook deze kunnen wijzigen indien de weersomstandigheden dat vereisen. Niet gebruikte diensten zijn niet onderworpen aan een terugbetaling.

 

De cruise-operator van Pelican cruises heeft 3 boten, allen hebben 22 hutten, verdeeld over 2 dekken. maximum 44 personen.  Er zijn alleen 2 tweepersoonskamers voor maximaal 2 volwassenen en een kind onder de 12 jaar in een hut. Grootte van de hut: 16 m2. Alle hutten hebben airconditioning en een raam om te genieten van de prachtige omgeving. U heeft  beschikking over een kleine badkamer met normaal toilet, douche en een wastafel. Verder in de hut: een minibar, föhn en slippers.

 

Ter informatie: sinds kort zijn alle boten die varen in de Halong Bay witgeschilderd.

 

Overnachting aan boord van de boot.

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids (op de boot) en transfer met privé-auto/busje

Dag 2 Halong Bay- Hanoi

Als u wilt: tai chi-les aan dek (bij goed weer), nog voor het ontbijt, u begint de dag fit. Rond 07.00 uur ontbijt. U vaart langs de eilanden, Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Suprise-grot. Hierna vaart de boot rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Rond 11:30 komt u aan bij de haven. Daar vandaan rijdt u weer terug naar Hanoi, aankomst einde van de middag. Einde arrangement.

  

Inclusief ontbijt en transfer met privé-auto/busje

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën