Eilandhoppen in Zuidoost Thailand
IMG_8637

Eilandhoppen in Zuidoost Thailand

Nicole Engeltjes Algemeen 29-7-2021

De eilanden

De bekendste eilanden in het Zuidoosten van Thailand zijn Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Voor de Nederlandse reiziger zijn deze eilanden het meest populair. Dat komt omdat in juli/augustus het in Thailand het regenseizoen is, maar op deze eilanden, heeft u daar nauwelijks mee te maken. Daarom zijn in onze zomervakantie deze eilanden favoriet voor een zonzeker onderdeel van een mooie rondreis door Thailand.

 

Een eiland is een eiland

Ja, dat dacht ik ook toen ik er nog nooit geweest was. Maar dat is makkelijk gezegd. Ik vond er wel degelijk een groot verschil. Koh Tao, het kleinste eiland, daar lijkt de tijd nog even stil te staan. Er zijn veel mensen die hier komen voor een duiktocht, maar ik heb hier ook de mooiste en meest rustige bounty stranden gezien. Hier kom ik graag nog een keer terug voor een paar dagen aan een echt wit zandstrand met een cocktail in mijn hand. Bounty is hier dus echt ja!

 

Koh Phangan

Op Koh Phangan zijn de stranden divers: smal, breed, rustig aflopend en ideaal voor kinderen. En zo is het eiland ook. Aan de westkant is het relatief vlak en ideaal voor een fietstocht. Aan de oostkant is het heuvelachtig en vind je mooie natuur met watervallen. Ik heb vele mooie en leuke accommodaties gezien, verspreid over het hele eiland. Ik ben altijd gefascineerd geweest door Disneyland en hoe alles tot in de detail toe is verwerkt. Dat gevoel had ik ook toen ik het Santiya Resort op Koh Phangan binnen liep. Kleinschalig is dit absoluut niet, maar tot aan de lantaarnpalen en prullenbakken aan toe gedecoreerd in die mooie houten authentieke stijl.

 

Koh Samui

En dan heb je nog het eiland Koh Samui. Veel groter, veel drukker maar daarmee ook veel voordelen. Gezinnen die echt wat willen ondernemen met dagexcursies maar ook lekker aan het strand willen verblijven, hebben hier genoeg vermaak. Eten aan zee bij Fishermans village, wandelen over de langgerekte stranden van Lamai Beach of genieten van de rustige witte baai aan Chong Moen. Voor elk budget is hier wat te vinden.

 

Hutje aan zee

De droom van iedere reiziger.. een houten hutje op het strand en direct uitzicht op zee. Ik heb de eilanden afgezocht naar dit soort plekjes, maar in een kort tijdbestek kan ik natuurlijk niet alles bekijken. Op Koh Samui zijn er ontzettend veel accommodaties aan zee. Veel kamers hebben zeezicht, maar de kleine kneuterige hutjes heb ik hier niet zo veel gezien. Direct aan zee zijn vaak de meest luxe (lees: dure) kamers van de accommodatie. Maar je krijgt er wel een schitterend uitzicht voor terug!

 

Wil jij ook naar de bounty eilanden in het zuidoosten van Thailand? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw vakantie naar Thailand.

 

Nicole,

Van Verre