Nicole

Landendeskundige

Mijn leukste reiservaring

Er zijn zoveel mooie momenten in mijn reizen geweest dat ik er niet eentje specifiek kan uitpikken. Ik kan erg genieten van mooie natuurverschijnselen en actieve wandelingen en/of fietstochten. De hardloopschoenen gaan altijd mee voor een leuke en soms ook spannende run. Het oosten van Thailand heeft mij zeer verrast, de glimlach van Thailand komt hier zeker vandaan!

 

Hoogtepunt van Vietnam was voor mij het noorden. De natuur rondom Sapa is echt fantastisch en Hanoi heeft mijn mening over steden zeker veranderd. Een sfeervolle stad waarbij je je ogen uitkijkt in de diverse kleine straatjes met elk zijn eigen ambacht.

 

In Indonesië vond ik de puurheid in het noorden van Sumatra echt geweldig. De jungle, de orang oetans en de bevolking hebben daar mijn hart gestolen. Er staat nog veel op mijn wensenlijstje dus mijn lijstje met mooie en leuke reiservaringen zal steeds groter worden.

 

Reistips

  • Lach en geniet. Om echt in contact te komen met de lokale bevolking doet een glimlach wonderen. Praat met handen en voeten en ze nodigen u al snel uit om bij hen thuis een hapje mee te eten of een drankje te doen. De mensen zijn trots en zeer gastvrij. Met een glimlach en een vriendelijk gebaar staan ze voor je klaar.
  • Go with the flow. In Nederland leven we gehaast, we willen van alles en komen tijd te kort. Bij de vraag “Hoe gaat het?” is het antwoord tegenwoordig “druk druk druk”. Laat dit los in Azië en geniet van het rustige tempo. Is het druk op de weg of staat u in de file? Erger u niet maar kijk om u heen. Scooters met hele gezinnen komen u voorbij, langs de weg wordt fruit verkocht en achter het steegje ligt een verborgen rijstterras.
  • Haal het beste uit uw reis. Dat betekent niet dat u  alles moet proppen in 2 à 3 weken zodat u overal bent geweest, maar reis naar de plekken die u echt graag wilt zien en neem daar ook de tijd voor. De mooiste momenten en herinneringen heeft u wanneer u de tijd neemt om iets te zien.

 

Favoriet eten

Het lekkerste eten vind je bij de mensen thuis en bij kleinschalige accommodaties waar het hele gezin samen werkt. Of in Vietnam, waar de mensen voor hun huis wat plastic stoelen en tafels klaar zetten zodat u kan aanschuiven voor een heerlijk maaltje. Wat in Azië ook mijn favoriet is, is fruit. Dat kun je overal kopen, langs de weg, op de markt en op elke hoek van de straat. Met het warme weer is dat een heerlijk tussendoortje.

 

Het lekkerste eten wat mij zeker is nagebleven was tijdens de 2-daagse trekking door de Jungle bij Bukit Lawang.
Verschillende gerechtjes ter plaatse bereid met vlees, vis, groente en rijst. Een ware smaaksensatie!

 

Nicole

 

0299-659654

nicole@vanverre.nl

Nicole-op-avontuur-in-Azie Nicole-op-de-fiets-in-Vietnam Nicole-tijdens-Ijen-nachttrekking