Bouwsteen Going local in het Oosten

De provincie Loei is een verrassing op een reis door Noord-Thailand. Kom op plekken waar de meeste toeristen niet heen gaan. Dompel je onder in Thaise gebruiken en proef het verschil in de diverse keukens van Thailand. De Isaan is een pareltje om doorheen te reizen en zal u versteld doen staan van alle mogelijkheden. Durft u het aan om het onontdekte Thailand op te zoeken? Onbekend maakt onbemind, en dat is zo jammer! Daarom laten we u graag kennismaken met het pure Thailand. Stap op de fiets, bezoek de rijstvelden, de huisnijverheid en geniet van de mooie natuur. Vaar over de Mekong en maak een bijzonder ritueel in Chiang Khan mee. Het kan allemaal in de provincie Loei.

Buiten de gebaande paden
Overnachting in luxe tent
Thailand per fiets verkennen
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!

Van dag tot dag: Going local in het Oosten

Dag 1      Nachttrein naar Nong Khai

Dag 2      Chiang Khan

Dag 3      Loei

Dag 4      Sukothai

Dag 5      Sukothai

Dag 6      Vertrek Sukothai

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Nong Khai

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar het treinstation van Bangkok gebracht (transfer). U vertrekt met de nachttrein in een 2de klas compartiment naar Nong Khai. De trein vertrekt rond 20. 00 uur. U slaapt in een wagon met een fan aan het plafond voor de koele lucht. De slaapgelegenheid zijn 2 bedden boven elkaar en worden met een gordijntje afgeschermd. Uw bagage ligt onder het bed op de grond.

Overnachting in de trein

Dag 2 Nong Khai - Chiang Khan

d254bb11-bfba-430e-8ff2-cb56c3174550 32575286-9ed7-4943-8773-021eca7f4f50 Nong-Khai-Beeldentuin2_1_368897

Vandaag wordt u opgehaald bij het treinstation. De dag begint met een bezoek aan Wat Sala Kaew Koo of Wat Kek, gelegen in een van de bijzonderste beeldentuinen in Thailand. Kijk uw ogen uit wanneer u tussen de indrukwekkende beelden doorloopt. Loop door het park en bezoek de tempel Luang Pu Bunleau Surirat, welke getekend is met een bijzonder verhaal over een monnik uit Laos. Ontdek de geschiedenis van dit bijzondere plekje hier! Daarna gaat u op pad naar het Phu Prabat Historical Park. Een natuurpark met miljoenenoude rotsformaties die ontstaan zijn door de erosie van water in de tijden dat dit gebied nog onder zeeniveau lag. Dit leidt tot bijzondere sculpturen. U maakt een wandeling van circa 2 tot 3 uur om alles te zien. Halverwege bereikt u het uitzichtpunt waar u een wijds uitzicht heeft op de omgeving. Een mooie plek voor een rustpauze. Het pad is goed begaanbaar. Waar de natuur het niet toe laat om goed te lopen zijn 'hulppaden' aangelegd. De reis gaat vervolgens verder naar Chiang Khan waar u in de middag aan komt.

Informatie Chiang Khan:

Het plaatsje Chiang Khan behoort tot één van de mooiste dorpen van Thailand. Het ligt pal aan de Mekong rivier. Aan de overkant kunt u Laos zien liggen. Het is de dorpelingen gelukt om zoveel mogelijk van de authentieke staat te bewaren. U vindt hier teakhouten woningen, guesthouses en kleine hotels. De lange straat langs de kade is het meest authentiek. Wandel door deze sfeervolle en fotogenieke straat en kom hier zeker ook ’s avonds een kijkje nemen. De winkels worden dan geopend en de eetkraampjes komen tevoorschijn. Een gezellige markt ontstaat. Chiang Khan straalt een gemoedelijke sfeer uit en u kunt er handgemaakte souvenirs kopen.


Overnachting in Chiang Khan.

Dag 3 Chiang Khan - Loei

Thailand-Loei-zwaaiendmeisjeopfiets_1

Sta vandaag vroeg op voor een bijzonder tafereel. Vlak na zonsopgang, rond een uur of 6, gaan monniken de straat op met hun bedelnappen. Iedere dag zegenen ze de lokale bevolking en als dank wordt er een gift gegeven. Ook u kunt ze een gift geven. Hierna gaat u terug naar uw hotel voor uw ontbijt en voldoende tijd om op te frissen. Indien gewenst kunt u in overleg met uw gids nog even op de fiets stappen en de tempels en ochtendmarkt van Chiang Khan verkennnen. Daarna is het tijd om te ontspannen. En dat doet u op een hele lokale manier, namelijk in een boot over de Mekong Rivier. Stap op de boot, en in ca. 1 uur vaart u over de rivier met weids uitzicht over de levensader van dit deel van Azië. Aan de ene kant ziet u Thailand, aan de overkant zwaaien de Laotiaanse kinderen naar u.

 

U stapt van boord en gaat per auto verder. Op naar het Huay Krating bergmeer. Door de Thaise bevolking wordt dit ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd. U stapt aan boord van een zogenaamde 'huisjes raft'. Een overkapping van bamboe, gebouwd op een vlot. Wanneer u geïnstalleerd bent, duwt een longtail boot u naar het midden van het meer. Daar wordt het anker (een grote zware steen) uitgegooid en dobbert u in alle rust op het water. Zin in een verkoelende duik? Het water in het meer is schoon en fris. De longtail boot komt uw lunch brengen. De tijd kunt u van tevoren afspreken, of doorgeven door de groene vlag te hijsen. Wilt u gebruik maken van het toilet dan hijst u de rode vlag en komt de longtail boot u ophalen. Uitgegeten en weer uitgerust? Dan wordt u weer opgehaald en vertrekt u richting Loei. U komt aan het eind van de dag aan bij de Sirilia Farm.


Inclusief: Lunch, Diner, Auto met chauffeur en Engelssprekende gids.

Informatie Loei:

Grillige bergketens, nationale parken, gezellige dorpen; welkom in Loei! Deze groene provincie in het noorden van Thailand wordt gedomineerd door bergen en door de hoge ligging is het er over het algemeen koel. In de winter kan het hier zelfs richting het vriespunt gaan. Er komen nog weinig toeristen deze kant op en u vindt er ongerepte natuur en weelderige flora, vlinders en vogels. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan Loei echt een must!

 

Overnachting in Loei.

Dag 4 Loei - Sukhothai

Na het ontbijt vertrekt u al op tijd naar Wang Saphung Village waar u op de fietst stapt voor een bijzondere tocht langs rijstvelden, plantages en bamboebossen. U fietst over smalle paadjes langs houten boeren huizen. Onderweg stopt u een aantal keren om een kijkje te nemen bij mensen thuis. U wordt zo hartelijk ontvangen door de familie dat u bijna niet meer weg wilt. De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur. Het laatste stukje van de rit gaat over een onverharde weg, hobbelen dus.

 

Op weg naar Dan Sai stopt u bij Wat Phra Sorn Kaew, een tempel bekend om zijn indrukwekkende collectie boeddha’s. Niet alleen die zijn indrukwekkend, de tempel zelf is gelegen op een berg van 830 meter. Het uitzicht vanaf hier over de heuvels is adembenemend. De hoofd pagode is versierd met miljoenen steentjes in kleurrijk mozaïek. Vergeet ook niet de vijf zittende boeddha’s in een rij te bezoeken. Met alle stops onderweg komt u in de namiddag aan in Sukhothai. Morgen op pad in het Historische park! Inclusief privébusje met chauffeur, fiets, Engelssprekende gids, entreegelden.

 

Overnachting in Sukhothai.

Dag 5 Sukhothai

Thailand-Sukothai-Historisch-Park(2) Thailand-Sukothai-Historisch-Park1_1_368944

Vandaag heeft u alle tijd om het mooie Sukhothai te ontdekken. Dwaal door de tempels, pak de fiets en ga van plek naar plek.

 

Informatie Sukhothai:

Sukhothai, gesticht in de 13e eeuw, was vroeger de hoofdstad van Thailand. Op ongeveer 12 kilometer van de stad ligt het historische park. Hier vindt u oude ruïnes en tempels die door UNESCO zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst. De grootste tempel is de Wat Mahathat, te herkennen aan een imposant Boeddhabeeld. Bent u geïnteresseerd in kunst- en handwerk breng dan een bezoek aan het Nationaal Museum Ramkhamhaeng. Dit museum ligt op een centrale plek en is daarom ook een goede start voor een bezoek aan het historische park.

Overnachting in Sukhothai.

Dag 6 Vertrek Sukhothai

U checkt uit bij uw hotel en vervolgt uw reis. Vanuit Sukhothai kunt u verder reizen naar Ayutthaya met een mooie treinrit of richting Chiang Mai bijvoorbeeld!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën