Bouwsteen Koningssteden van Thailand

Bekijk de rijke historie van Thailand, en laat u verrassen door al het moois wat hier nog van is overgebleven. De eerste Koningsstad die u bezoekt in Ayutthaya. Deze stad staat bekend om het grote grote ruïnecomplex met z’n vele Boeddha’s. Ook vindt u hier de welbekende boom met boeddhabeeld. De volgende dag stapt u op de trein. Door het veelal vlakke landschap heeft u verre uitzichten op de omgeving. U komt aan in Phitsanulok vanwaar u naar Sukhothai wordt gebracht.

Ook deze bijzondere konginsstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de grootte van de stad is de fiets of tuktuk de meest ontspannen manier om uw weg te vinden langs de eeuwenoude ruïnes en bijzondere tempels. Na alle tempels is het tijd voor mooie natuur. Met de auto en chauffeur gaat u langs de bergen naar Chiang Mai.

Bijzondere tempels en ruïnes
Fietsend Sukhothai verkennen
Reizen per dagtrein
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Koningssteden van Thailand

Dag 1   Bangkok - Ayutthaya

Dag 2   Sukhothai

 

Dag 3   Sukhothai

Dag 4   Sukhothai - Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Ayutthaya

thailand-ayutthaya-7tempelruines(8) thailand-ayutthaya-boeddatempel(8) thailand-ayutthaya-kindfiets(8)

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar uw hotel in Ayutthaya gebracht (transfer).

 

Informatie Ayutthaya: Ayutthaya is één van de vroegere hoofdsteden (1350-1767) van Thailand, toen nog Siam genoemd. Tijdens dit tijdperk is het oude Siam uitgegroeid tot de grootte van het hedendaagse Thailand. Gedurende de regeringsperiode van 33 koningen heeft Ayutthaya een groot aantal monumenten en kunstwerken nagelaten. Helaas is in 1767 de stad compleet verwoest door de Birmezen. Ondanks dat is Ayutthaya met zijn rijke historie verkozen tot World Heritage Site door UNESCO. Er staan vele bijzondere en mooie tempels die u vandaag kunt bezoeken. Heeft u het welbekende Boeddhabeeld verscholen in de boom al gevonden?


Overnachting in Ayutthaya

 

Dag 2 Ayutthaya - Sukhothai

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Ayutthaya gebracht (transfer). U reist met een dagtrein van Ayutthaya naar Phitsanulok, in een tweede klas coupé. We raden aan voor vertrek wat lekkers te kopen. In de trein is het mogelijk om eten of drinken te bestellen, maar er is niet veel keuze. Leg uw koffers onder uw stoel, neem plaats en zie het landschap buiten veranderen. Na ongeveer 4 uur reizen komt u aan het eind van de middag aan in Phitsanulok. Op het station staat uw chauffeur die u naar uw hotel in Sukhothai brengt (transfer).

 

Informatie Sukhothai:

Sukhothai, gesticht in de 13e eeuw, was vroeger de hoofdstad van Thailand. Op ongeveer 12 kilometer van de stad ligt het historische park. Hier vindt u oude ruïnes en tempels die door UNESCO zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst. De grootste tempel is de Wat Mahathat, te herkennen aan een imposant Boeddhabeeld. Bent u geïnteresseerd in kunst- en handwerk breng dan een bezoek aan het Nationaal Museum Ramkhamhaeng. Dit museum ligt op een centrale plek en is daarom ook een goede start voor een bezoek aan het historische park.


Overnachting in Sukhothai

 

Dag 3 Sukhothai

Sukhothai, Survey AJ 2016 (34) Thailand-Sukhothai-eilandtempel(17)

Vandaag heeft u alle tijd om de stad Sukhothai en de omgeving te verkennen. Het historisch park met de oude ruïnes en tempels is vrij groot, uitermate geschikt om met de fiets te bekijken. Fietsen kunt u huren bij de accommodatie of in de omgeving van het park. Rijdt in uw eigen tempo langs de verschillende tempels die nog zo mooi bewaard zijn gebleven. De vijvers en groene planten om de tempels heen zorgen voor een schilderachtig plaatje!

 

Overnachting in Sukhothai

Dag 4 Sukhothai - Chiang Mai

Na het ontbijt vertrekt u vanaf Sukhothai met uw chauffeur naar het noordelijk gelegen Chiang Mai. De reis gaat via Phrae naar de Lampang provincie, het centrum van de teakhout industrie. U bezoekt verschillende tempels waar u typisch Birmese invloeden leert herkennen. De omgeving staat ook bekend om zijn indigo blauwe batik wat op vele doeken en kleding wordt aangebracht. U neemt een kijkje hoe dit wordt wordt gemaakt. Voordat u vanmiddag verder reist staat er een smakelijke lunch op u te wachten. Net buiten de hoofdstad van Lampang bezoekt u de Wat Prathat Lampang. Deze ommuurde tempel is gebouwd in de 15e eeuw. De centrale hal is gemaakt van oud teakhout, bewerkt met sierlijke houtsnijkunst. Nabij Lampang vindt u ook het nationale olifantenziekenhuis. Een bijzonder en vriendelijk verblijf waar u leert hoe zij deze bijzondere dieren helpen. Vanaf het olifantenziekenhuis is het nog zo’n anderhalf uur rijden naar Chiang Mai.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën