Bouwsteen Avontuurlijk Ceylon

Geniet van de zonsopkomst bij Adam’s Peak, stap in een raft in Kitulgala en reis per trein van Hatton naar Haputale. Deze reis brengt u naar alle hoogtepunten van de centrale hooglanden van Sri Lanka. Een actief, maar ultiem avontuur staat u te wachten.

Raften op de Kelani rivier
Beklim Adam's Peak
Natuur in Horton Plains
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Sri-Lanka-Renee
Renée
Sri Lanka is een prachtige bestemming. Niet al te groot, maar heel divers. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Avontuurlijk Ceylon

Dag 1     Aankomst Kitulgala

Dag 2     Kitulgala

Dag 3     Haputale

 

Dag 4     Haputale

Dag 5     Horton Plains

Dag 6     Vertrek Horton Plains

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kitulgala

Sri Lanka-Kitulgala-raften3_1_379972

Begin uw reis gelijk goed. Trotseer de diverse stroomversnellingen en ga raften! Kitulgala ligt aan de Kelani-rivier en is daardoor de beste plek om te gaan raften in Sri Lanka. De rivier wisselt van wild naar kalm en loopt dwars door de groene jungle. Dit gebied kent 2 regenseizoenen in het jaar en dat is een goed teken: hoe meer regen, hoe voller de rivier. 

 

Na de lunch is het tijd om naar de eerste accommodatie te gaan. Het is ongeveer twee uur rijden naar Dickoya, waar u overnacht tussen de groene heuvels.

 

Overnachting nabij Kitulgala

Inclusief privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, raften, lunch, diner

Dag 2 Kitulgala

Hopelijk heeft u wat kunnen slapen, want net na middernacht rijdt u naar de voet van Adam’s Peak. Durft u het aan? 5000 traptreden klimmen waar een spectaculaire zonsopkomst op u staat te wachten? Het wordt een intensieve tocht, maar we beloven u, het vroege opstaan wordt beloond. Een prachtige oranjegloed komt langzaamaan tevoorschijn en voordat u het weet staat u oog in oog met een uitgestrekt heuvellandschap.

 

Rond het middaguur bent u weer terug in het hotel. U zult wel trek gekregen hebben. Even wat eten en de rest van de dag uitrusten en misschien wat wandelen tussen de theevelden?

 

Overnachting nabij Kitulgala

Inclusief privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Kitulgala - Haputale

5d7e7c40-870c-422a-8957-76ee8351c1f9 5d7a6dad-cb69-4221-9240-bcaca51e8c9a

Vandaag reist u per trein naar Haputale. De treinreis is absoluut één van de hoogtepunten tijdens uw reis over Sri Lanka. U reist langs slapende dorpjes, watervallen en theevelden. Met een beetje geluk ziet u de Tamilvrouwen theebladeren plukken. 

 

Informatie Haputale:

Haputale is een klein stadje, gelegen op ruim een uur zuidwaards van Ella. Veel mensen kiezen voor een tussenstop in Haputale als zij de treinreis van Kandy naar Ella maken. Uitgestrekte theevelden en mooie uitzichten. Hiervoor gaat u naar Haputale! Eén van de hoogtepunten is een bezoek te brengen aan Liptons Seat. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u een mooi uitzicht over de natuur. 

 

Overnachting in Haputale

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, treinreis, diner

Dag 4 Haputale - Horton Plains

Samen met een gids maakt u een trekking door de schilderachtige landschappen van Haputale en Ohiya. Trek uw wandelschoenen aan en geniet van dit prachtige stukje Sri Lanka. Groene theevelden, uitzichtpunten, theeplantages, verlaten spoorwegen en tunnels. Een serene omgeving waar u vannacht ook overnacht. In een primitief verblijf nabij Horton Plains National Park. 

 

Overnachting nabij Horton Plains

Inclusief ontbijt, trekking, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, lunch, diner

Dag 5 Horton Plains

Bamakabaranda-waterval-1 Sri-Lanka-Horton-Plains-Omgeving1 Horton-Plains-Wandelen_1_347466

We vervolgen onze weg naar een andere bijzondere hoogvlakte: Horton Plains. Een prachtig natuurgebied dat u niet mag overslaan tijdens uw rondreis door Sri Lanka. Volg het pad en klim naar World’s End waar een spectaculair uitzicht op u wacht. Onderweg komt u langs Baker waterval en heeft u kans om luipaarden te zien. Na het natuurpad wordt u teruggebracht naar uw lodge. 

 

U loopt in totaal 14 km. De omgeving bestaat uit vlakke, maar ook steile stukken. Als u een normale conditie heeft, is deze hike goed te doen.

 

Overnachting nabij Horton Plains

Inclusief ontbijt, trekking, lunch, diner

Dag 6 Vertrek Horton Plains

Op naar de hoogste waterval van Sri Lanka: Bambarakanda. Maar hier komt u niet zomaar. Er wacht een steile klim met haarspeldbochten op u. Een plek dat bekend staat als de 'Duivelse trap'. Onderweg naar de waterval komt u langs kleine dorpjes, waar kinderen u vol enhousiasme zullen begroeten. Op de top ziet u niet alleen de Bambarakanda waterval, maar kijkt u uit over de bergen en de vallei. Mooie theeplantages en dennenbossen verrijken dit gebied. Als u wilt kunt u zwemmen aan de voet van de waterval en daarna picknicken en genieten van de omgeving, voordat u weer verder reist naar uw volgende bestemming.

 

U loopt in totaal 16 km. De omgeving bestaat uit vlakke, maar ook steile stukken. Als u een normale conditie heeft, is deze hike goed te doen.

 

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën