Bouwsteen Luxe treinreis van Cuzco naar Arequipa

Dé ultieme manier om naar de hoogtepunten van Peru te reizen is met de zeer luxe Belmond Andean Explorer trein. U slaapt twee nachten aan boord van de trein, in uw eigen coupé met privé badkamer. De Machu Picchu heeft u al bekeken en via de vrij onbekende Inca-ruïne van Raqchi boemelt u naar Puno.

 

De volgende ochtend maakt u een excursie over het Titicacameer en rijdt de trein verder over de hoogvlaktes naar het meer van Lagunillas. De volgende ochtend arriveert u in Arequipa, waar u een stadstour maakt.  

Geniet van complete luxe
Bewonder het Titicacameer
Maak een stadstour in Arequipa
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!

Reis van dag tot dag: Luxe treinreis Cuzco - Arequipa

Dag 1  Cuzco- Puno

Dag 2  Puno- Lagunillas

Dag 3  Lagunillas- Arequipa

100% maat werk

Dag 1 Cuzco- Puno

Belmond-trein-2(6) aep-lei-entertainment-dancers02_480x599(10) Belmond-trein-junior-tweepersoonscoupe(7)

Maak een wel heel bijzondere treinreis door Peru met de Belmond Andean Explorer. Deze zeer luxe trein heeft zijn oude stijl behouden. Er is een openlucht observatierijtuig met bar, waar u prachtige foto’s kunt maken. U rijdt door de Andes, geniet van prachtige vergezichten en diverse maaltijden aan boord.

 

De eerste halte waar de trein stopt is het ruïnecomplex in Raqchi. Wandel langs de opslagruimtes van de Inca’s en de tempel voor Viracocha, de oppergod. Net voor de avondschemering passeert u het hoogste punt van de route: de Raya pas. De trein klimt verder door de bergen van de Andes en stopt bij het Titicacameer voor de nacht.

 

Overnachting aan boord van de trein. 

Inclusief treinreis, overnachting aan boord van de trein, lunch, diner, excursie, Engelssprekende gids

Dag 2 Puno- Lagunillas

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

‘s Middags rijdt de trein verder over de Peruaanse hoogvlakte richting Arequipa. De trein rijdt in het donker verder en arriveert ’s nachts in Lagunillas om daar gedurende de rest van de nacht te blijven staan. 

 

Overnachting aan boord van de trein. 

Inclusief treinreis, overnachting aan boord van de trein, ontbijt, lunch, diner, excursie, Engelssprekende gids

Dag 3 Lagunillas- Arequipa

Belmont-trein

Ontbijt met zicht over het meer van Lagunillas. De trein vertrekt naar het station Sumbay. Een plek waar nog weinig toeristen komen. U bezoekt de grotten van Sumbay en ziet rotstekeningen die duizenden jaren oud zijn. Daarna keert u terug naar de trein. Terwijl het ruige landschap aan u voorbij glijdt, geniet u van de laatste lunch aan boord. Vulkanen rijzen op aan de horizon en lama’s en alpaca’s lopen over de hoogvlakte. In de loop van de middag arriveert u in Arequipa. U maakt een stadstour en aan het einde van de middag wordt u naar uw hotel in Arequipa gebracht. 

 

Inclusief treinreis, ontbijt, excursie, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën