Bouwsteen Op bezoek bij de Kuna Yala

LET OP: OP DIT MOMENT ZIJN ER GEEN VLUCHTEN NAAR SAN BLAS EN WE KUNNEN DEZE BOUWSTEEN TIJDELIJK NIET UITVOEREN.

Honderden eilanden verspreid in de helderblauwe Caribische Zee, dat is de San Blas-archipel. Het grootste deel van de 357 eilandjes is onbewoond, maar er is een aantal eilanden te vinden waar de Kuna Yala wonen. De vriendelijke, kleurrijke bevolking vertelt u graag over hun bijzondere tradities en gebruiken. Vanuit de lodge verkent u de rest van de eilandjes en prachtige natuur. Boottochten, snorkelen, wandelen en relaxen in een hangmat in uw eigen bungalow. Het kan allemaal op San Blas.

Kom in contact met de locals
Wandel door het regenwoud
Ontdek de onderwaterwereld
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Op bezoek bij de Kuna Yala

Dag 1            Aankomst San Blas eilanden

Dag 2            San Blas eilanden

Dag 3            San Blas eilanden

Dag 4            Vertrek San Blas eilanden

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst San Blas

Panama-San-Blas-Eilanden-1_1_380913

Na ongeveer 1 uur vliegen vanuit Panama City landt u op één van de San Blas eilanden. Vaak wordt er tijdens de vlucht op verschillende eilanden gestopt dus zorg ervoor dat u bij de juiste ‘halte’ uitstapt. Na aankomst stapt u in een bootje en vaart naar de lodge.

De lodge waar u de komende dagen verblijft wordt gerund door een Kuna familie.

In overleg met de gidsen en gasten van de lodge worden per dag de excursies bepaald. U gaat elke dag twee keer op excursie, 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag. De indeling kan ter plaatse anders zijn dan omschreven in dit programma.

Als de tijd het toelaat gaat u vandaag nog op pad om te snorkelen bij één van de omringende eilanden. Of u gaat per boot op ontdekking door de nabijgelegen mangroves.

’s Avonds wordt het diner geserveerd in de lodge. Zodra de bel klinkt, weet u dat u aan tafel kunt.

 

Overnachting op San Blas

Inclusief vlucht, transfer, lunch, diner, tours

Dag 2 San Blas

Het ontbijt in de lodge wordt geserveerd op vaste tijden. Vandaag staan er verschillende excursies op het programma. In de ochtend staat er vaak een snorkeltour op het programma naar één van de eilanden in de omgeving. Samen met andere gasten vaart u naar een idyllisch eiland. Snorkels kunt u huren bij de lodge en samen met de gids gaat u op ontdekking onder water. Heeft u geluk vandaag en vangt uw gids een mooie vis voor het diner vanavond?

Na even wat tijd om te rusten in de hangmat bij uw bungalow staat er in de middag weer een leuke excursie op de planning. Een bezoek aan de lokale bewoners op het nabijgelegen Playon Chico. De gids, die zelf op Playon Chico woont, neemt u mee door het dorp en vertelt u meer over de mensen, gebruiken en huizenbouw. Kinderen in het dorp rennen enthousiast rond, spelen met elkaar en draaien nieuwsgierig om u heen. De prachtige kleurrijke kleding nodigt uit tot het maken van foto’s, vraag altijd eerst toestemming voordat u een plaatje schiet.

 

Het diner wordt ’s avonds in de lodge geserveerd.

Overnachting op San Blas

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 2 tours

Dag 3 San Blas

Yandup-Island-Lodge-gids_1_381089 Yandup-Island-Lodge---Mangrove-tour-31 Yandup-Island-Lodge-10_1_381136

Een nieuwe dag op San Blas. Het ontbijt staat alweer voor u klaar. Na deze goede start van de dag staat de eerste excursie van vandaag op het punt van beginnen.  Als u gisteren nog niet gesnorkeld heeft, staat dit vandaag op de planning.

Of u maakt vanaf Playon Chico een wandeling door het tropische regenwoud naar een prachtige waterval. Na een verkoelende dip wandelt u terug naar de lodge. In totaal wandelt u ongeveer 3 uur.

In de middag zijn er weer een aantal mogelijkheden. Een wandeling, samen met de gids, door het omliggende regenwoud? De gids vertelt u graag meer over de bijzondere flora en fauna in dit gebied en de betekenis hiervan voor de Kuna’s. Of u brengt een bezoek aan de traditionele Kuna begraafplaats gelegen in de heuvels. De gids kan u alles vertellen over de bijzondere rituelen die zij nog steeds in ere houden.

Zoals u gewend bent, zal de bel ook deze avond klinken. Geniet nog even van de zonsondergang, de rust en het heerlijke eten voordat u morgen weer teruggaat naar de grote stad.

Overnachting op San Blas

Inclusief ontbijt, lunch, diner, 2 tours

Dag 4 Vertrek San Blas

Helaas zit uw verblijf op deze bijzondere plek er alweer op. Na afscheid genomen te hebben van de mensen in de lodge neemt u de boot terug naar Playon Chico. Het vliegtuigje die u terugbrengt naar Panama City staat al klaar. Met nog een laatste zwaai naar de vriendelijke Kuna’s stapt u in het vliegtuig. Geniet nog even van het prachtige uitzicht op de honderden eilandjes die u onder u voorbij ziet komen.

Inclusief ontbijt, vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën