Bouwsteen Ongerepte jungle in Zuid-Sarawak

Op het uiterste zuidpuntje van Sarawak ligt het ongerepte Tanjung Datu National Park. Een prachtig jungle-gebied waar maar weinig toeristen komen. Zeeschildpadden komen 's nachts in aan land om hun eieren te leggen, en 's ochtend hoort u bij het ontwaken Gibbons naar elkaar roepen.

U maakt prachtige wandelingen door dit gebied, en geniet van de overweldigende natuur. Grote kans dat u onderweg geen ander mens tegenkomt. Tanjung Datu National Park is een ongerept juweeltje; Van Verre heeft het voor u ontdekt. Gaat u ons achterna?

Eieren leggen van schildpadden
Ongerept juweeltje
Het horen van ontwakende gibbons
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag: Ongerepte jungle in Zuid-Sarawak

Dag 1      Naar Tanjung Datu National Park

Dag 2      Tanjung Datu National Park

Dag 3      Vertrek Tanjung Datu National Park

100% maat werk

Dag 1 Kuching – Tanjung Datu National Park

Deze dagen gaat u back-to-basic de jungle ervaren. Tanjung Datu National Park is gelegen op het uiterste zuidpuntje van Sarawak en alleen per boot bereikbaar. Weinig toeristen ondernemen deze tocht, dus Tanjung Datu is nog werkelijk een ongerept juweeltje waar u veel diersoorten kunt spotten. Vanaf Kuching rijdt u in anderhalf uur naar het havenplaatsje Sematan, hier kunt u nog even uw laatste inkopen doen, om vervolgens per houten speedboot in circa een uur over zee naar Tanjung Datu te varen. U komt aan bij een idyllische baai met bijna wit zand, omgeven door weelderige jungle. De laatste meters waadt u met uw bagage naar het strand, en daarna nog een korte wandeling naar het gebouwtje van de rangers. Van april tot en met september komen hier 's nachts schildpadden aan land om eieren te leggen. De rangers zijn hier om dit natuurfenomeen te monitoren en de eieren veilig te laten uitkomen in de "Hatchery".  Met een beetje mazzel wordt u 's avonds door een ranger gewekt om dit mee te maken! Deze middag kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen (neem wel zelf een snorkel mee!) of alvast een korte wandeling maken.

 

Overnachting in Tanjung Datu National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Tanjung Datu National Park

Maleisie-Sabah-Sukau-Longtailedmacaque3_1iu51t(8) IMG_7555(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Sukau-Wagler'sPitViper(8)

Vanaf het kantoor van de rangers zijn vier goed gemarkeerde, en redelijk goed begaanbare, wandelroutes uitgezet. U staat vroeg op om nog voor het ontbijt uw eerste wandeling te maken. De kans om neushoornvogels te zien is op dit tijdstip namelijk het grootst. Ook makaken, varanen,  wilde katten, en veel andere vogelsoorten worden veelvuldig gespot in Tanjung Datu National Park. In dit gebied leven ook Gibbons, maar deze bijzondere en schuwe apen zult u eerder in de verte horen, dan dat u ze zult zien. 's middags maakt u nog een tweede wandeling. Natuurlijk is er vandaag ook nog tijd om te ontspannen en te zwemmen in zee. Wanneer het 's avonds goed donker is kunt u nog een nightwalk maken. Gewapend met zaklamp loopt u een stukje de jungle in op zoek naar insecten en nachtdieren. Een overweldigende ervaring om in het stikdonker middenin de jungle te staan en de jungle geluiden in u op te nemen; kikkers, cycaden, krekels en nog meer dieren maken gezamenlijk een enorm kabaal.

 

Overnachting in Tanjung Datu National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Tanjung Datu National Park - Kuching

Azie-jungle-vogels22(13)

U kunt deze ochtend nog een laatste wandeling maken. Vervolgens vaart u terug naar Sematan waar u in het haventje bij één van de eenvoudige restaurantjes zult lunchen. Dan terug naar Kuching waar u bij uw hotel wordt afgezet.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën