Bouwsteen Maori, geisers en Hobbits

Een rondreis waarbij je al snel ziet wat het Noordereiland zo bijzonder maakt. Zie geisers de lucht in spuiten, ontspan in natuurlijk hotsprings en zie het enige echte The Shire uit de Hobbit films. De stad Rotorua is zo divers met prachtige landschappen en fascinerende Maori-cultuur. De indrukwekkende Huka Falls liggen net voor de stad Taupo aan Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. In het glooiende heuvellandschap dwaal je langs de schattige Hobbit-holes.

Op pad met Wiki
Geisers, bossen en hotsprings
Hobbit Holes in The Shire
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Maori, geisers en Hobbits

Dag 1  Aankomst Rotorua

Dag 2  Rotorua

Dag 3  Taupo

Dag 4  Taupo

Dag 5  Vertrek Taupo – Hobbiton Movie Set

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Rotorua

Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany_1_573778 Rotorua-Wai-o-Tapu-1 Rotorua-Maori-Wiki-1

Spuitende geisers, borrelende modderpoelen en warmwaterbronnen: welkom in Rotorua! De komende dagen ga je met de huurauto op verkenning op het Noordereiland, waarbij je begint in Rotorua. Met bijzondere natuur, interessante cultuur en veel actieve belevenissen in de omgeving is Rotorua een zeer geliefde plaats op het Noordereiland. De stad staat bekend als centrum van de Maoricultuur. In de stad zelf zie je overal kunst van de Maori’s terug, zoals bij het indrukwekkende in tudorstijl gebouwde Rotorua Museum. De omgeving van Rotorua biedt diverse leuke attracties. Bewonder gekleurde meren, dwaal in The Redwoods tussen hoge bomen met enorme stammen of ga kajakken over het meer. De rotte eieren geur die je soms zult ruiken, neem je snel voor lief als je al het natuurschoon van de stad en de omgeving ontdekt!

 

Overnachting in Rotorua.                           

Inclusief huurauto

Dag 2 Rotorua

Leer van de Maori

Ga vandaag op pad met Wiki, een lokale Maori, en ontdek de geheime plekjes van Rotorua. Bezoek heilige plaatsen, geothermische warmwaterbronnen en geniet van culinaire smaken en Maori gastvrijheid. Gastvrouw Wiki en haar familie behoren tot de lokale Maori-stam en delen graag hun kennis over het land en de cultuur terwijl ze je begeleiden naar hun favoriete geheime plekjes buiten de gebaande paden om.

Samen met Wiki maak je reinigende thee van kawakawa en de kruiden en specerijen uit het bos zullen de lunch nog meer smaak geven. Vanmiddag bezoek je onder andere het Maori Pa (dorp) Ohinemutu om meer te leren over de Maori cultuur en geschiedenis, kom je tot rust in geothermische bubbelbaden en bezoek je een Maori houtsnijder en een unieke Maori beeldentuin. Een dag vol met unieke en culturele ervaringen!

 

Overnachting in Rotorua.

Inclusief huurauto, excursie op pad met een Maori

Dag 3 Taupo

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Lake-Taupo-Huka-Falls-1 Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Taupo-Lake

Het is een korte rit van een uur naar de stad Taupo, maar vertrek alsnog op tijd om er een mooie dagtocht van te maken! Een bezoek aan een ‘’thermal valley’’ mag niet ontbreken. Bewonder in Te Puia of Wai-O-Tapu Thermal bijzondere natuurverschijnselen. Zie geisers meters hoog de lucht in spuiten, modderpoelen borrelen en zie de Champagne Pool stomen. Zo’n 5 kilometer voor Taupo liggen de indrukwekkende Huka Falls. Maar liefst 220.000 liter water per seconde stort meer dan 11 meter omlaag in een bassin.

 

In een sprookjesachtige omgeving aan Lake Taupo ligt de populaire stad Taupo. Op heldere dagen maken de besneeuwde toppen van Mount Ruapehu en de vulkanische toppen van Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe het uitzicht over het meer helemaal af. Wandel of fiets langs het meer, loop de Lake Rotopounamu Track en ontspan in de Taupo warmwaterbronnen. In de kuuroorden in Taupo zijn vaak diverse baden die een geneeskrachtige werking schijnen te hebben.

 

Overnachting in Taupo.

Inclusief huurauto

Huka Falls Jet in Taupo
Taupo

Huka Falls Jet in Taupo

Een must-do voor liefhebbers van adrenaline: een tocht op de Huka Falls Jet! In een onwijs snelle jetboat vaar...

Dag 4 Taupo

Een hele dag om de prachtige omgeving van Taupo te verkennen. Begin de dag met een verse koffie in één van de cafés en wandel langs het meer. Neem vandaag een verfrissende duik bij Acacia Bay, maak een mooie wandeltocht of dwaal over de boulevard. In de Ngatoroirangi Mine Bay kun je bijzondere Maori-rotskunstwerken bewonderen. De rots is enkel vanaf het water te bereiken per boot of kajak. Ook leuk om te doen: rijd vandaag een rondje van 170 kilometer om het meer heen! Geniet van prachtige uitzichten en stop meerdere keren voor een wandeling of picknicklunch. 

 

Overnachting in Taupo.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Vertrek Taupo – Hobbiton Movie Set

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Hobbiton

Vandaag reis je naar de wereldstad Auckland. Onderweg staat nog één hoogtepunt van je reis op je te wachten: een bezoek aan de Hobbiton Movie Set! In het glooiende heuvellandschap nabij Matamata bewonder je de 44 unieke Hobbit Holes en haal je een drankje bij de Green Dragon. Dwaal door de weelderige weiden van de Shire, waar meerdere Lord of the Rings en The Hobbit films zijn opgenomen. Een unieke ervaring, ook als films nog niet hebt gezien! Vanuit Matamata vervolg je de reis naar Auckland.

 

Inclusief ontbijt, huurauto, bezoek Hobbiton Movie Set

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën