Bouwsteen Sossusvlei Symfonie

De wind snijdt, kneedt en boetseert met hete adem. De zon kleurt het ijzer in de zandhopen geel, oranje en rood. Slangen, goudmollen en hagedissen leven onder de grond of klimmen in planten om het hete zand te ontvluchten. Een strakblauwe hemel steekt fel af tegen roestrode duinen en een opengebarsten witte aarde met kale kameeldoornbomen.

En als donderslag bij heldere hemel luiden een paar druppels regen de komst van twee gemsbokken aan de voet van de duin in. Een sensationele symfonie van de elementen!

Hoogste zandduinen ter wereld
De droge Deadvlei
Spectaculaire zonsopkomst
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Eva-Namibie-Sossusvlei
Eva
Een bezoek aan Namibië mag niet ontbreken vanwege de unieke wilde dieren, woestijnlandschappen en de zandduinen van de Sossusvlei.

Van dag tot dag: Sossusvlei Symfonie

Dag 1     Sossusvlei

Dag 2     Sossusvlei

Dag 3     Sossusvlei

Dag 4     Windhoek

Dag 5     Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Lüderitz - Sossusvlei

ca. 500 km / 7 uur

Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het wonderlijke Namibië. U bent flexibel en u bepaalt uw eigen tempo. U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Uw eerste dag is meteen ook de langste. Als u vroeg op pad gaat, bezoek dan het spookdorp Kolmanskop, even buiten Lüderitz. De rit naar de rode zandduinen van Sossusvlei leidt u over de B4 naar Aus en C13 naar Helmeringhausen. Heerlijk om hier even uw benen te strekken en in de hoofdstraat wat te eten. Ook al heeft u nog een halve tank, laat uw auto bij de benzinepomp gerust voltanken. Hiervandaan leidt de C27 u langs de rand van de Namib Naukluft naar Sossusvlei.


Overnachting in Sossusvlei.

Inclusief huurauto

Dag 2 Sossusvlei en Sesriem Canyon

Sossusvlei (13) shutterstock_167004059(12)

Morgenstond heeft goud in de mond en dat geldt al helemaal voor de bijzondere Sossusvlei, gelegen aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn. Voor dag en dauw rijdt u over een bijna eindeloze zwarte streep van asfalt door verlaten woestijnlandschap naar de reusachtige duinen van Sossusvlei en Deadvlei. Badend in de warme ochtendzon ontvouwt zich een weergaloos schouwspel; alle schakeringen rood strelen uw oog. Het uitzicht vanaf verschillende zandduinen is werkelijk adembenemend en mag met recht tot een hoogtepunt van uw reis gerekend worden. Neem alle tijd om volop te genieten van het onbeschrijflijke serene landschap.

Dag 3 Sossusvlei

Een volle dag om te genieten van de ongepolijste schoonheid van het Namib Naukluft Park. Zou u de rode zandbak eens willen ervaren door de ogen van een hagedisbuizerd? Dan is een tocht per heteluchtballon absoluut aan te raden. Toegegeven, u moet er flink vroeg voor uit de veren en wat dieper in de buidel tasten, maar het is een belevenis die u voor altijd zult koesteren. U zweeft ongeveer een uur boven het surrealistische woestijnlandschap en eenmaal weer voet aan bodem wacht u een compleet ontbijt in de bush (weersomstandigheden voorbehouden).

 

Overnachting in Sossusvlei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Sossusvlei – Windhoek

ca. 415 km / 6 uur

Bahnhof_Windhoek(10) Windhoek-Poststr(10) Windhoek Christuskirche klant Kok(10)

Vroeg op pad met de morgenzon als uw metgezel. Vandaag reist u langs de rand van het Namib Naukluft Park naar Windhoek. Ziet u daar het bordje Solitaire en die verroeste autowrakken? Een must om hier even te stoppen. Allereerst om te tanken (als u dat nog niet bij Sesriem heeft gedaan), maar ook om koffie met apfelstrudel te eten als eerbetoon aan de legendarische Moos die in Solitaire zijn eeuwige rustplaats heeft gevonden. Terug bij uw auto is het even goed opletten. Voor u er erg in heeft rijdt u verkeerd. Volg de weg naar Maltahohee en na ongeveer 10 kilometer verschijnt het bord naar Rehoboth. Hier neemt u de afslag naar de C24 die over de Remshoogte bergpas uiteindelijk naar de B1 autoweg naar Windhoek leidt. 


Overnachting in Windhoek.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Windhoek

ca. 50 km / 1 uur

Vandaag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Windhoek en eindigt uw arrangement.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën