Bouwsteen Kalahari en Fish River Canyon

Rode zandduinen met acaciabomen, weversvogelnesten en een lange reeks dieren, waaronder de markante oryx antilope, typeren de Kalahari als zanderige bron van leven. Vergaap u aan weerbarstige kokerbomen, eindeloze ravijnen en diep uitgesneden kloven van Fish River Canyon.

In het ongerepte zuiden van Namibië grazen wilde woestijnpaarden en verhalen bizarre spooksteden over de deftige tijd van de diamantkoorts aan het begin van de twintigste eeuw.

Bosjesmannen in de Kalahari
De op een na grootste Canyon
Spookstad Kolmanskop
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Eva-Namibie-Sossusvlei
Eva
Een bezoek aan Namibië mag niet ontbreken vanwege de unieke wilde dieren, woestijnlandschappen en de zandduinen van de Sossusvlei.

Reis van dag tot dag: Kalahari en Fish River Canyon

Dag 1      Kalahari

Dag 2      Kalahari

Dag 3      Fish River Canyon

Dag 4      Fish River Canyon

 

Dag 5      Aus

Dag 6      Lüderitz

Dag 7      Lüderitz

100% maat werk

Dag 1 Windhoek - Kalahari

ca. 265 km / 3 uur

U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels.

In Namibië zijn alleen de wegen met een B-nummer en enkele C-wegen geasfalteerd. De overige C- en D-wegen zijn onverharde stoffige zandwegen, die overigens prima te berijden zijn. Houdt u daarbij wel uw snelheid in de gaten. Aan het einde van de autorit een frisse douche om het stof van uw lijf te spoelen is een heerlijke luxe. 

De snelste weg naar de rode zandduinen van de Hardap Kalahari regio gaat over de B1 naar Mariental. De mooie landelijke route via Dordadis, Uhlenhorst en Hoachanas gaat grotendeels over onverharde wegen en neemt ruim een uur langer in beslag, maar als u ’s morgens op tijd vertrekt bent u zeker tegen het middaguur in uw lodge. Wat dacht u van een avondrit per jeep door het roestrode duinlandschap? Lekker om de dag af te sluiten met een typische Afrikaanse zonsondergang. 

 

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief huurauto

Dag 2 Kalahari

Kalahari Bushmen hunting(10) Kalahari Ingrid (11) Kalahari (1)-c17061f6(10)

U kunt vandaag op eigen houtje in de vrije natuur wandelen of deelnemen aan een jeepsafari. Op hobbelige zandwegen baant u zich een weg door de savanne langs kameeldoornbomen en rivierbedden. De Kalahari is onvervalste natuur, waar vogels het luchtruim domineren en de meest uiteenlopende dieren de verlaten steppen bevolken. Echte woestijndieren, waaronder  aardvarkens, adders, schorpioenen en hyena’s, leven hier naast Afrikaanse klassiekers als de olifant, jachtluipaard en giraf. Maar ook spring- en gemsbokken, struisvogels en hartebeesten voelen zich in de Kalahari thuis.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kalahari – Fish River Canyon

ca. 380 km / 4 uur

Verder zuidwaarts over de B1 arriveert u in Keetmanshoop, gelegen op een belangrijke splitsing van wegen. Deze voormalige missiepost kon daardoor uitgroeien tot de grootste stad van het zuiden. Afgezien van haar geschiedenis is de stad zelf niet zo heel bijzonder. Wat u echter beslist niet wilt missen, is een bezoek aan het sprookjesachtige Kokerbomenwoud en Giants Playground, waar grote rotsachtige stenen het landschap domineren. De kokerboom is een inheemse boomsoort die op meerdere plekken in Afrika groeit, maar alleen bij Keetmanshoop een compleet bos beslaat. Wist u dat de nomadische San hun pijlenkokers maken van de holle kokerboomstam? Na ongeveer twee uur rijden via Seeheim, met de uitlopers van de Klein Karasbergen aan de zijlijn, splitst de weg zich kort na Holoog in twee. Volgt u de borden naar Hobas, de toegangspoort tot de Fish River Canyon, het tweede grootste ravijn ter wereld. 

 

Overnachting in Fish River Canyon.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Fish River Canyon

ca. 300 km / 4 uur

shutterstock_161334494(12) Namibia-QuiverTreeForest(12)

Fish River Canyon is zonder meer één van de spectaculairste kloven ter wereld. De vergelijking met die andere grote kloof in de Verenigde Staten wordt al gauw gemaakt. Logisch, want de Fish River Canyon is 161 kilometer lang, 27 kilometer breed, 550 meter diep en heeft alleen in de zomer water. In de kloven zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld, voor een ieder goed te doen. Neemt u op uw wandeling voldoende drinkwater mee en als u een volle dag op pad gaat, zal uw hotel met plezier een lunchpakketje verzorgen.  

 

Overnachting in Fish River Canyon.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Fish River Canyon - Aus

ca. 300 km / 4 uur

U reist grotendeels over dezelfde weg als u gekomen bent, terug naar Keetmanshoop. Bij Seeheim slaat u echter linksaf en volgt u de B4 snelweg naar Lüderitz. Na ruim een uur rijden bereikt u Aus, een sukkelend dorp op een prominente viersprong. Westwaarts bereikt u de kustplaats Lüderitz, zuidwaarts voert naar de grensovergang met Zuid-Afrika en in noordelijke richting belandt u in Sossusvlei en Sesriem. Aus lonkt met zijn kleurrijke palet aan bloemen en planten, ruim 500 soorten domineren het landschap aan de rand van de Namib Naukluft Woestijn. Vooral na een sporadische fikse regenbui tovert de droge aarde een weelderig tapijt van veldbloemen. Over natuurwonderen gesproken! Waar bloemen zijn leven vogels, dus u kunt op uw vingers natellen dat Aus ook nog eens een waar vogelparadijs is. U rijdt deze dag ongeveer 300 kilometer en u bent zo’n vier uur onderweg.
 

Overnachting in Aus.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Aus - Lüderitz

Kolmanskop shutterstock 161650094(10) Luderitz shutterstock 161674925(10) Luderitz Kolmanskop 2(10)

Met de dageraad in uw kielzog kunt u deze ochtend Lüderitz en Kolmanskop bezoeken op ruim een uur rijden. Ziet u daar die kudde wilde paarden op de eindeloze vlakte? Niemand weet exact de herkomst van deze ijzersterke rossen. Onder de bikkelharde wetten van moeder natuur trotseren de woestijnpaarden snikhete kurkdroge dagen en (vries)koude nachten. Wonderbaarlijk, nietwaar? Al even bizar zijn de spooksteden bij Lüderitz, waarvan Kolmanskop de bekendste is. Pioniers en fortuinzoekers streken hier neer tijdens de diamantkoorts, maar vertrokken met huis en haard toen er niets meer te halen viel. De verlaten steden met hun lege gebouwen en huizen zonder ramen zijn na decennia door zandstormen te zijn geteisterd teruggeschoven in de schoot van de woestijn, grotendeels bedekt onder een dikke laag zand. In Kolmanskop zijn nogal wat gebouwen met iets te veel enthousiasme gerestaureerd en daarmee wordt eigenlijk afbreuk gedaan aan het imago. En toch, als tijdens een ochtendwandeling het zonlicht weerkaatst op gebroken muren en zich een weg baant door kieren en spleten ontstaat er iets magisch! Kolmanskop is alleen in de ochtend tot 13.00 uur te bezoeken. Maak ter plaatse een rondleiding met een lokale gids om een compleet beeld te krijgen wat zich hier allemaal heeft afgespeeld aan het begin van de twintigste eeuw. Bij aankomst in Lüderitz levert u uw huurauto in bij de verhuurmaatschappij.


Overnachting in Lüderitz.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Lüderitz

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld van Lüderitz gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt, transfer

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën